Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Încep înscrierile pentru Eurovision 2018

  • Miercuri, 15 noiembrie, dăm start înscrierilor pentru Selecţia Naţională
  • Pe 22 decembrie, aflăm semifinaliştii Eurovision România 2018
  • PREMIERĂ: Semifinalele şi Finala Naţională vor fi organizate în şase oraşe din România

Miercuri, 15 noiembrie, încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest 2018.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională Eurovision România o pot face până pe 15 decembrie 2017.
Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2018” înscrisă pe plic, ori pot fi trimise electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro.

Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, iar juriul va alege semifinaliştii în perioada 21-22 decembrie.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, urmând ca numele finaliştilor să fie anunţate la începutul lunii februarie.

TVR

Semifinalele şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2018, organizate în şase oraşe din România, unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. Până în acest moment, 18 ţări şi-au exprimat intenţia de a participa la următoarea ediţie Eurovision: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia şi Suedia.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”.
Reprezentanţii noştri, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.

În ultimii ani, Selecţia Naţională Eurovision România a fost organizată în Braşov, Craiova, Baia Mare şi Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *