free download 78 travel guides written by experts

Informare de presa AVAS

Preşedintele AVAS, Mircea Ursache, se va afla joi, 28 mai 2009, împreună cu alţi reprezentanţi ai instituţiei, în vizită la două societăţi comerciale din portofoliul Autorităţii: S.C. CELROM S.A. Drobeta Turnu Severin şi S.C. AVIOANE S.A. Craiova.

La S.C. CELROM S.A., la ora 10,30, delegaţia Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului se va întâlni cu reprezentanţi ai conducerii şi ai sindicatului din societate. În cadrul acestor întâlniri, reprezentanţii AVAS vor purta discuţii în vederea identificării unor soluţii viabile prin care S.C. CELROM S.A. să poată depăşi situaţia de criză în care se află.

Preşedintele AVAS, Mircea Ursache, va vizita S.C. AVIOANE S.A. Craiova în jurul orei 14,30. Cu această ocazie, domnia sa va face o declaraţie cu privire la depunerea ofertei finale, îmbunătăţite şi irevocabilă de către Alenia Aeronautics.

Menţionăm că, AVAS va depune toate diligenţele pentru finalizarea privatizării Avioane Craiova, în condiţii avantajoase pentru statul român, până la expirarea mandatului dat de Guvernul României pentru continuarea negocierilor, respectiv 30 iunie 2009.

Informaţii de background:

S.C. CELROM S.A. Drobeta Turnu Severin este o societate al cărei obiect de activitate îl reprezintă fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton. Structura acţionariatului acestei societăţi este: AVAS – 51%, SIF Banat Crişana – 10%, alţi acţionari – 39%.

Pentru S.C. AVIOANE S.A. Craiova, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit în cursul zilei de joi, 21 mai 2009, o scrisoare din partea conducerii Alenia Aeronautics prin care aceasta îşi exprimă intenţia de a continua procesul de privatizare a Avioane Craiova S.A.

Ca răspuns la decizia AVAS de prelungire a valabilităţii ofertei de privatizare cu 15 zile, Alenia Aeronautics s-a angajat să depună oferta finală, îmbunătăţită şi irevocabilă, aşa cum a fost solicitată de Autoritate, până miercuri, 27 mai a.c.

Totodată, Alenia şi-a arătat disponibilitatea de a continua negocierile cu AVAS începând cu a doua jumătate a lunii iunie, după ce va efectua o nouă analiză, la faţa locului, asupra investiţiilor necesare la Avioane Craiova pentru îndeplinirea componentei militare a planului de afaceri propus.

Bucuresti, 27.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *