free download 78 travel guides written by experts

Infograficul #14 HumanGraphExperience,

cu tema “Romanians: Multi-screening Habits”, lansat de Starcom MediaVest Group

Starcom MediaVest a lansat cel de-al paisprezecelea infografic parte din seria HumanGraphExperience – “Romanians: Multi-Screening Habits”. Concluziile infograficului surprind obiceiurile de consum media la nivelul populației generale, urbane și a Generatiei Y, numiți și Millennials. Punctul central în jurul căruia este construită informația este activitatea de multi-screening și modul în care se regăsește în consumul de media de zi cu zi.

Televizorul și internetul

Multi-screening-ul este o experință care îmbunătățește sau dezvoltă conținutul primit pe ecranul principal. Pentru români, mobilul sau calculatorul sunt instrumentele folosite pentru a completa informația primită de la TV. De aceea, cele mai frecvente combinații de multi-screening în România sunt TV și mobil, calculator și mobil sau calculator și TV.

56% dintre românii din mediul urban spun că nu se pot imagina fără televizor în casă, pe de altă parte 59% dintre românii din mediul urban îl lasă pornit fără să îi acorde atenție. Centrul lor de interes este internetul, locul unde 58% dintre ei caută mereu informații, iar când o fac majoritatea folosesc calculatorul sau telefonul.

Folosirea smartphone-urilor

28% dintre români dețin un smartphone pe care îl folosesc zilnic pentru a căuta (acasă sau on the go) informații despre produse, restaurante, călătorii. 8 din 10 utilizatori de smartphone folosesc mobilul in timp ce asculta muzică, se uită la TV, citesc reviste/ziare sau se uită la filme. Dintre utilizatorii respondenți, 33% mai degrabă ar renunța la televizor decât la telefon și 81 % își folosesc smartphone-urile în timp ce asculta muzică (51%), se uită la TV (31%), citesc ziare/reviste (29%) și se uită la filme (25%).

Obiceiurile de multi-screening ale generației Millennials

Millennials sunt cei pentru care multi-screening-ul este un act natural. 5 din 10 millennials se conectează zilnic la internet de pe telefonul mobil și aproape toți de pe calculator. Fiecare device are rolul său: calculatoarele le oferă distracție și informație, telefoanele mobile sunt folosite pentru distracție și păstrarea legaturii cu ceilalți, iar tabletele le folosesc pentru relaxare.

Pentru ei, primul ecran este mobilul sau calculatorul, de unde se pot conecta la internet. Pentru Millennials, televizorul este “al doilea ecran”, pe care 67% îl folosesc ca sursă de informare sau sunet de fundal.

Millennials sunt adepții multi-screening-ului pentru că această activitate le satisface curiozități legate de conținutul vizionat și îi ajută să creeze legături bazate pe pasiuni comune în cercul de prieteni. De asemenea, este un instrument pentru culegerea de informații noi care contribuie la dezvoltarea pasiunilor si obținerea recunoașterii cerlorlalți.

In februarie 2013, Starcom MediaVest Group a lansat seria HumanGraphExperience cu intenția de a oferi informații constante și relevante despre dinamica relației dintre consumatori și brand-uri și impactul pe care evoluția acesteia o are asupra comportamentului brand-urilor pe piață. Compania Starcom a valorizat întotdeauna insight-ul puternic de consumator, de aceea monitorizează în mod constant comportamentul emergent al diferitelor grupuri de consumatori pentru a putea planifica comunicarea brand-ului în cel mai important spațiu – mintea consumatorului.

Seria de infografice este o inițiativă pe termen lung și reprezintă o parte dintre rezultatele de analiză ale departamentului de Consumer Understanding din cadrul agenției.

Găsiți mai multe detalii în HumanGraphExperience-ul atașat, dar și pe conturile noastre de Facebook și Pinterest. Contactați-ne cu încredere pentru informații suplimentare.

Bucuresti, 05.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *