Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Infectia cu E-Coli – o problema europeana

Comisia Europeană, prin intermediul RASFF (Sistemul rapid de alertă pentru alimente și furaje), a notificat 27 de state membre cu privire la una dintre sursele confirmate a fi responsabile pentru STEC (Shiga toxin-producing Escherichia coli) care afectează în primul rând Germania şi, la un nivel mai mic, alte patru state membre.

Autorităţile germane au informat Comisia Europeana că au identificat un lot de castraveţi cultivați in sistem organic din două provincii din Spania (Almeria şi Malaga), ca una dintre sursele de infecție. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare în Germania pentru a identifica alte surse potenţiale, în timp ce un al treilea lot suspect de castraveţi, originari din Olanda şi comercializat în Germania este, de asemenea, în curs de investigare.

Autorităţile spaniole îşi concentrează eforturile pentru a depista locul exact de producere a castraveţilor în cauză.

Bacteria E. Coli este responsabila pentru două decese în Germania, în timp ce un număr total de 214 cazuri au fost înregistrate dintre care 68% sunt femei. Suedia a raportat 10 cazuri, Danemarca 4, Marea Britanie 3 si Olanda 1 . Epidemia s-a localizat in principal in zona Hamburg, în timp ce cele mai multe cazuri raportate în afara Germaniei se referă la cetăţenii germani care au vizitat statele membre afectate sau au intrat in contact cu persoane care au vizita Germania.

Comisia subliniază faptul că cetăţenii UE, care au vizitat recent Germania, ar trebui să acorde atenţie sporita la simptomele infecției, cum ar fi diaree însoţită de crampe stomacale, greţuri şi vărsături. In cazul acestor simptome, consumatori sunt sfatuiti sa se prezinte la medic.

In ultimele zile, Comisia a activat toate reţelele existente create pentru a gestiona acest tip de incidente din momentul in care epidemia a fost confirmata la începutul săptămâni trecute. Aceste rețele, RASFF şi Sistemul rapid de alertă şi reacţie (EWRS) trebuie să asigure distribuirea rapidă a informaţiilor în întreaga UE cu privire la constatările realizate de autoritati, alte posibilele surse de hrană, şi numărul cazurilor umane afectate.

„Spălați bine orice leguma sau/si fructa, spălaţi-vă mâinile înainte de orice contact cu un produs alimentar, şi incalziti în mod corespunzător toate produsele alimentare” a precizat Dl Costel Stanciu, președintele APC Romania.

Bucuresti, 01.06.2011

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.