metalshow

Indicele Balaur.ro – Analiza ofertei online de locuri de munca din Romania la 1 Martie 2010

Motorul de căutare joburi Balaur.ro publică lunar în premieră pentru România o analiză a ofertei online de joburi, indicele Balaur.ro. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de joburi provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 73%. Ultima analiză a fost facută la 1 Martie 2010.  

Indicele Balaur.ro furnizează date despre trendurile de recrutare online din România. Lansat în decembrie 2009, indicele se bazează pe analiza anunţurilor de recrutare culese dintr-o selecţie reprezentativă de site-uri de recrutare. Indicele locurilor de muncă online va fi calculat lunar, urmărind să studieze variaţia ofertei pe piaţa locurilor de muncă din România. Indicele monitorizează oportunităţile de angajare din România şi străinătate adresate românilor la nivel național şi pe județe.

În această lună, numărul total de anunțuri a crescut de la 22.155 la 26.715, o creştere de peste 20 de procente. În acelaşi timp, gradul de duplicare al anunțurilor a scăzut cu 1.5%.

Începând cu această lună, indicele Balaur.ro analizează și evoluția ofertei locurilor de muncă pe domenii de activitate și pe țări. Cea mai mare creștere a numărului de anunțuri s-a înregistrat în domeniul Management/Consultanță, unde s-au publicat cu 35% mai multe anunțuri faţǎ de luna trecutǎ (exceptând ofertele de Multi-level Marketing, care au crescut cu 58%). Trendul general a fost de creștere, singurele domenii care au înregistrat scăderi fiind Sănătate/Medicină (-0.3%), Transport (-3.7%) si Distribuție (-10.2%). Deși numărul total de joburi oferite pentru români în străinătate a înregistrat o creștere de 16%, pe majoritatea țarilor cu cele mai multe oferte se pot observa scăderi importante. Excepție face Grecia, cu o creștere notabilǎ de 18.4% , care o aduce pe locul doi la numǎrul de joburi oferite, și Ungaria, cu o creștere de 6.5%.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menținut. Pe primele locuri se situează în continuare Vânzări/Comerţ, IT/Telecomunicaţii si Finanţe/Contabilitate/Asigurǎri. Domeniul Turism/Restaurante a înregistrat o creştere de 17.4% a numărului de anunţuri și a surclasat Relații clienți, care se află acum pe locul 5.

Ca locuri de muncă pe cap de locuitor București este în continuare pe locul unu, iar numǎrul ofertelor la mia de locuitori este in continuă creştere: de la 3.50 cât era la 1 februarie la 3.81 la 1 martie, dupa ce, la 1 ianuarie fusese numai 2.23.

Mai multe informaţii relevante sunt disponibile în fişierul ataşat sau la adresa //balaur.ro/indice unde puteţi găsi şi indicele pentru lunile precendente.

Pe lângă date la nivel naţional, indicele Balaur.ro oferă şi informaţii detaliate despre situaţia recrutărilor online la nivelul fiecărui judeţ. Mai multe informaţii despre acest lucru puteţi găsi în cel de-al doilea fişier ataşat sau la adresa //balaur.ro/indice

Despre Balaur.ro

Balaur.ro este cel mai bun motor de căutare de locuri de muncă pentru români. Balaurul indexează 21 dintre cele mai importante site-uri de profil din România şi pune la dispoziţia utilizatorilor numai anunţuri actuale şi valabile într-o formă structurată şi uşor de navigat. Anunţurile pot fi filtrate după data publicării, domeniu, salariu, localitate şi normă de lucru.

Bucuresti, 11.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *