free download 78 travel guides written by experts

In ziua alegerilor europarlamentare, PRO TV ii provoaca pe romani

sa gaseasca raspunsul la intrebarea „E.U. cu cine votez?”

Duminică, 25 mai, în ziua alegerilor europarlamentare, PRO TV îi provoacă pe români să găsească răspunsul la întrebarea „E.U. cu cine votez?”. Știrile PRO TV vor prezenta, în cadrul unor ediții speciale, ce înseamnă Uniunea Europeană pentru România și cum i-au influentat pe români cei șapte ani de la aderare.

Într-o zi specială pentru români, PRO TV își propune să le ofere telespectatorilor mai mult decât informațiile tradiționale privind prezența la vot și desfășurarea procesului de votare. Jurnalele de știri de pe parcursul zilei vor fi concentrate pe oameni, pe poveștile lor de viață și pe schimbările pe care le-au trăit odată cu aderarea la UE. Vor fi prezentate exemple de localități care au reușit să-și schimbe fața cu ajutorul finanțării europene. Spre exemplu, Arieșeni, din județul Alba, este comuna cu cele mai multe fonduri europene accesate, 500 din cei 4.000 de locuitori construindu-și ferme din fonduri europene. În prezent, comuna are doar doi locuitori asistați social, față de 300, câți erau înainte de dezvoltarea acestor proiecte. Un alt model prezentat duminică va fi comuna Fărcașa, din Maramureș, ai cărei locuitori beneficiază în prezent de drumuri noi, canalizare, apă curentă, gaz, baze sportive, azil pentru bătrâni și până și de o biserică de lemn reabilitată din fonduri europene. Multe alte sate din diverse județe ale țării au acum condiții de trai la nivel urban datorită accesării finanțării UE. Există modele de succes chiar și în sistemul sanitar. Spitalul din Jimbolia se mândrește în prezent cu o seră în care sunt cultivate legume bio pentru bolnavi. Investiția, pentru care s-au accesat fonduri europene, s-a ridicat la 150.000 de euro și generează anual economii de 40.000 de euro.

De asemenea, Știrile PRO TV vor vorbi despre români simpli, care au reușit să-și pună în practică ideile și să conducă afaceri de succes cu ajutorul finanțării europene. Telespectatorii vor afla povestea unei tinere care și-a deschis o bucătărie tradițională, cu sobe cu plită, în care face produse românești care i-au cucerit chiar și pe francezi sau englezi. Alți tineri care obțin profituri de zeci de mii de lei din afaceri cu solarii cu căpșuni sau care și-au deschis fabrici de brânză sau de marochinărie din fonduri europene ne învață că progresul înseamnă efort și oportunitate și ne împărtășesc rețele lor de succes în această duminică.

Ziua „E.U. cu cine votez?” va fi completată la PRO TV de emisiuni dedicate aceluiași subiect al influenței europene asupra românilor. Astfel, „După 20 de ani”, de la ora 10:00, și „România, te iubesc!”, de la ora 18:00, le-au pregătit telespectatorilor ediții speciale care vorbesc despre români în context european și care prezintă poveștile unor vieți schimbate de apartenența la UE.

În ziua alegerilor europene, PRO TV pune în balanță întrebări și răspunsuri. E.U. cu cine votez?

Bucuresti, 24.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *