metalshow

In pantec: animale

premiera în 3 decembrie, de la ora 22.00

  • ÎN PÂNTEC: ANIMALE prezintă incredibila călătorie intrauterină a fetuşilor animale,
  • cu ajutorul tehnologiei 3D şi 4D
  • Pentru prima oară în televiziune, urmăreşte fiecare etapă de dezvoltare a fetuşilor de elefant, câine şi delfin!

Când gâfâie fetusul de câine pentru prima oară? Cum înoată în pântecul sigur al mamei sale fetusul de delfin? Aveţi ocazia să le urmăriţi evoluţia şi reacţiile în noul documentar de două ore al National Geographic Channel, În pântec: Animale. Cu ajutorul graficii computerizate, programul dezvăluie miraculoasa dezvoltare intrauterină a fetuşilor de animale.

Având premiera în 3 decembrie, de la ora 22.00, În pântec: Animale calcă pe urmele binecunoscutei documentar În pântec, apelând la tehnologia de ultimă oră 4D pentru a prezenta imagini unice, în timp real, ale fetuşiilor de animale. Urmărind aceşti pui nenăscuţi în timp ce exersează abilităţi instinctuale esenţiale pentru supravieţuire după naştere, tehnologia ar putea descoperi şi chiar elucida mistere ale evoluţiei, cum ar fi  posibilitatea ca aceste mamifere să aibă surprinzătoare trecuturi ancestrale.

Pregătirea pentru viitor
Peste doar 63 de zile, fetusul unui câine domestic va fi echipat cu toate „armele” necesare supravieţuirii, între care simţul olfactiv extrem de fin şi abilitatea de a auzi sunete cu mult mai subtile decât cele pe care oamenii le pot detecta. La 40 de zile, tehnologia 4D vă oferă ocazia rară de a observa cum fetusul deschide gura şi gâfâie, o reacţie vitală pentru căţeluş după naştere.

În opoziţie cu perioada scurtă de gestaţie la câine, embrionul de elefant parcurge o extraordinară călătorie de 22 de luni în pântecul mamei sale, ajungând să cântărească 120 de kilograme. Prin săptămâna 18, va începe să-şi „încălzească” picioarele şi trompa, făcând exerciţii pentru întărirea muşchilor şi mărirea dexterităţii. I se vor dezvolta urechile şi labele, capabile să detecteze sunetul, ceea ce-i va permite elefantului să audă tunetul sau vacarmul migraţiilor de la o distanţă de 16 kilometri.

Precum într-un mediu acvatic, fetusul de opt săptămâni al delfinului poate fi văzut înotând în „burtica” mamei, piscina sa privată. De-a lungul unui an, fetusul de delfin va căpăta însuşirile necesare pentru a ajunge să înoate cu 35 km/h şi să-şi detecteze prada chiar şi de dimensiunea unei mingii de ping-pong de la 90 de metri depărtare.

Secrete ale evoluţiei… elucidate?
Tehnologia 4D vă dezvăluie faze surprinzătoare ale dezvoltării fetale, determinându-vă să aruncaţi o privire înapoi, în istoria evoluţiei delfinului. La 24 de zile, embrionul-delfin dezvoltă, inexplicabil, mici muguri asemănători unor picioruşe, care dispar în decursul a două săptămâni. După 11 săptămâni, aripioarele fetusului prezintă structuri osoase, aducând cu mâinile omului. Oare aceste transformări uluitoare dovedesc faptul că strămoşii delfinului au fost fiinţe terestre?

Pe de altă parte, cel mai mare animal terestru – elefantul – dă semne că strămoşii săi n-ar fi trăit pe sol, ci în apă. Embrionul de elefant dezvoltă o trompă ce-i va permite, după naştere, să respire atunci când gura sa se află sub apă. Şi mai interesant încă, embrionul de patru luni prezintă ducte renale întâlnite, de obicei, la peştii de apă dulce şi la broaşte. Elefantul este considerat singurul animal terestru care dă naştere unor pui vii ce-au dezvoltat în viaţa embrionară această caracteristică. Ar putea fi această trompă asemănătoare unui tub respirator şi această structură a rinichilor dovezi ale unei origini ancestrale acvatice a elefantului?

Îmbinând tehnologia avansată, cronologia amănunţită a fiecărui proces de dezvoltare fetală şi modele generate pe computer, În pântec: Animale vă oferă şansa fantastică de a fi martorii călătoriei a trei animale de la concepere până la naştere.

În pântec: Animale este produs de Pioneer Productions pentru National Geographic Channels International. Simon Andreae este producător executiv pentru Pioneer Productions. Pentru National Geographic Channels International, vice-preşedinte executiv de conţinut este Sydney Suissa.

Bucuresti, 27.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *