free download 78 travel guides written by experts

In doar 5 luni, Edata si-a triplat cifra de afaceri a anului trecut

Edata, companie orientata spre furnizarea de solutii de business process management, a reusit ca in primele 5 luni ale lui 2008 sa tripleze cifra de afaceri a anului 2007. In acelasi timp, compania si-a dublat numarul de angajati, reusind sa incheie contracte cu mari jucatori de tip corporate si public sector din piata locala, in care sunt valorificate expertiza acumulata si multe dintre platformele software de gen distribuite. “Start-up-ul din septembrie 2004 pe nisa de piata “business process management” urmat de o perioada de invatare sustinuta, a primit confirmari din piata de profil in acest an”, declara Cornel Vintila, General Manager Edata. “Trend-ul actual al companiei reafirma credinta echipei ca performantele autentic romanesti sunt posibile, ca specialistii romani, bine antrenati, pot performa in echipe 100% romanesti, nu numai in multinationale. Domenii foarte noi, chiar pe plan mondial, cum ar fi “enterprise architecture”, “business process modeling”, “process execution” sau “compliance management”, pot fi aplicate cu succes in piata din Romania. In acelasi timp se deschid reale perspective pentru a fi aplicate si pe piata comuna a UE.”

Am demonstrat in proiectele noastre ca se pot face punti valabile intre management si IT si ca interesele vendorilor de IT pot fi sustinute coerent rezolvand problemele acute ale clientului fara a exacerba metodele de persuasiune specifice marketingului. Suntem printre putinii consultanti care implementeaza conceptul de “ethic business”.

2008 a adus Edata nume mari in portofoliu si proiecte complexe, cu caracter de noutate. Compania este implicata in prezent intr-un proiect de Enterprise Application Integration la Rompetrol, in cadrul caruia specialistii Edata furnizeaza servicii de requirements management, utilizand Rational Requisite Pro (IBM), design de procese, cu ProVision Enterprise (Metastorm), dezvoltare de servicii web, cu Websphere Message Broker (IBM), servicii de implementare cu Bluespring BPMS (Bluespring Software) si testare, cu Rational Clear Quest (IBM). Tot in desfasurare se afla si realizarea unui portal de management al candidatilor in sistemul universitar, bazat pe tehnologii Microsoft Sharepoint.

2008 este de asemenea anul in care Edata a pus accent pe implementarea standardelor de control managerial in administratia publica, in raport cu OMF 946/2005, organizand chiar si un seminar pe aceasta tema si initiind numeroase colaborari cu autoritati publice centrale si locale. Totodata, compania a proiectat sistemul informatic ce asigura comunicarea si schimbul de date cu caracter hidrologic pentru Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare si integrarea ANIF cu sistemul national de dispecerat si aparare impotriva inundatiilor, gestionat de Administratia Nationala Apele Romane.

In ultimii 3 ani Edata a crescut constant. A pus bazele unor parteneriate cu companii de referinta din piata globala de IT, precum IBM, Microsoft, Metastorm, Nexaweb, Bluespring si PROMIS, parteneriate care in cursul acestui an au fost consolidate, prin implicarea in proiecte complexe. Cel mai recent, Edata si-a extins si portofoliul si competentele de produse software din zona BPM si EAI, cu platformele Websphere BPMS, Websphere Message Broker, Metastorm BPM si Blue Spring BPMS. Pentru a accelera dobandirea competentelor specifice acestor produse software, membrii echipelor Edata au participat la training-uri si sesiuni de lucru atat in tara cat si in Elvetia, Cehia si Germania.

Edata este o companie specializata in servicii de Business Process Management, Enterprise Architecture si Compliance Management, punand la dispozitia clientilor sai modele de business si platforme tehnologice de nivel inalt. Constituita in urma cu 4 ani, cu o puternica orientare spre research si performanta, atat in domeniul managementului cat si in tehnologia informatiei, cu un portofoliu bogat de clienti, atat de tip corporate cat si de tip public sector, compania are ca atu principal capacitatea de a imbina acumularile specifice noului val tehnologic cu particularitatile pietei locale. Pentru anul 2008, Edata isi propune sa intre pe piata europeana de servicii.

Bucuresti, 02.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *