free download 78 travel guides written by experts

In 2014, “Plantam fapte bune in Romania” demonstreaza perseverenta

Pe 5 aprilie, vom acționa în Argeș, Prahova și Mureș

„Plantãm fapte bune în România” continuã seria acțiunilor din acest sezon, în județetele Argeș, Prahova și Mureș. Echipele de voluntari vor completa cu puieți, weekendul acesta, zonele împãdurite în anii precedenți.

În zilele de vineri și sâmbãtã (4, respectiv 5 aprilie), un total de 457 de voluntari „Plantãm fapte bune în România” sunt așteptați în județele Argeș, Mureș și Prahova. 195 de voluntari vor merge pe plantația din județul Argeș, localitatea Tigveni, unde vor îngriji puieții și vor realiza completãri prin plantarea a 1500 de stejari, 162 de voluntari în localitatea județul Prahova, localitatea Breaza, unde vor completa cu 1500 de puieți de frasin și peste 100 de voluntari în județul Mureș, comuna Tăureni, unde vor completa pădurea plantată în trecut cu 5.000 de puieți de stejar și paltin.

Terenurile pe care vor fi realizate completările din cele trei județe sunt afectate de alunecări. Cel din Arges a alunecat în aprilie 2006,fenomenul ducând la blocarea DN 73C. Terenul din Breaza, din cauza regimului de umiditate al solului și a puterii mari de eroziune a acestuia, precum și a conţinutului ridicat de carbonaţi şi a sărăciei substanţelor nutritive în sol, au loc eroziuni şi alunecări frecvente, acestea putând deveni un pericol pentru oraş. Terenul din Tăureni prezintă primele semne ale alunecării, aici intervanția voluntarilor fiind preventivă.

Pădurile plantate vor stabiliza terenurile, vor avea valoare peisagistică pentru comunitățile locale, cât și pentru turiștii care merg în aceste zone.Alături de echipa Plantãm fapte bune în România” aceste acțiuni sunt sprijinite de voluntari din Asociația Pathos, Asociația GEEA, studenți ai Facultății de Silvicultură Brașovși ai Universității de Studii Agronomice și Medicină Veterinară București, instituții precum: Consiliul Local Tigveni (jud. Argeș), Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice Piteşti, Consiliul Județean Mureș, Instituția Prefectului județul Mureș, Consiliul local și Primăria comunei Tăureni, Direcția Silvică Mureș, Penitenciarul Târgu-Mureș, Primãria orașului Breaza. Din mediul privat ni se alãturã voluntari din companiile Unicredit Țiriac Bank, Renania, Transair, Promenada Mall Mureș, ZENITH Media, ALISTAR SECURITY, EUROLINES, LS TRAVEL, Timac Agro România, Coca-Cola HBC România sau Mega Image.

„În acest weekend avem o mobilizare de forțe în trei județe. Ni se alătură oameni din publicul larg, organizații non-guvernamentale, instituții de învățământ, administrații locale și județene cât și din companii. Ne plac acest lucru și suntem conștienți că numai așa construim proiecte cu impact mare în comunitate și trezim dorința de implicare a cât mai multor persoane, chiar și din alte județe decât cele pe care le avem acum” a declarat Liana Buzea, fondatorul „Plantãm fapte bune în România”.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Plantãm fapte bune în România” din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

La nivel național, „Plantãm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa împãdureascã 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni în județele Argeș, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Bucuresti, 01.04.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *