free download 78 travel guides written by experts

Human Value International – Vanzarile, job-uri cheie in perioada de criza

Compania Human Value International (HVI), una dintre cele mai performante companii de executive search, consultanţă HR, audit organizaţional şi strategii de realocare de personal din Europa de Est, evalueaza piata de locuri de munca si identifica job-urile de vanzari ca fiind cele mai cautate.  

Dupa primul trimestru al anului 2009, putem spune ca toate domeniile au fost afectate, aceste schimbari avand consecinte grave asupra zonei de resurse umane. Majoritatea companiilor au adoptat o strategie de reducere a costurilor bazata pe reducrea salariilor si restructurarea unor posturi. In acest context companiile au devenit foarte interesate de realizarea unei viziuni de ansamblu a afacerilor pe care le desfasoara si in acelasi timp de gasirea oamenilor potriviti pentru implementarea strategiilor adoptate. Astfel, angajatorii se focuseaza pe departamentele de vanzari care genereaza dezvoltarea afacerii, fapt care a dus la adevarata crestere a cererii de locuri de munca in acest domeniu.

Petra Votisky, Country Manager HVI este de parere ca pentru a avea succes companiile au nevoie de cei mai buni oameni in departamentul de vanzari: “Departamentele de vanzari sunt cele mai importante pentru orice companie deoarece sunt in legatura directa cu rezultatele financiare. Cresterea volumului de vanzari implica atragerea a noi clienti si cresterea profitului. Pentru obtinerea de rezultate financiare pozitive, in special in acest departament este nevoie de personal calificat (inspecial in acest departament), in acelasi timp sunt absolut necesare implementarea unei strategii foarte echilibrate si unei administrari inteligente a costurilor. Pentru a veni in sprijinul companiilor am adaptat metodologiile noastre de evaluare a competentelor si aptitudini la "cerintele crizei". Se pare ca binecunoscutele metode de testare si evaluare  nu mai sunt valide in aceasta perioada, de aceea echipa noastra de psihologi "slefuiesc" zilnic procesul de evaluare pentru a fi eficient. Altfel, clientii nostri ar putea pierde multi bani cu metode  invechite si rezultate irelevante. Auditul HR al HVI ajuta la crearea profilelor necesare pentru pozitiile de vanzari si la implementarea unei strategii de dezvoltare adaptata la conditiile pietei actuale.”

De asemenea, companiile intampina dificultati in definirea profilelor de vanzari potrivite in conditiile de criza. Aptitudinile necesare acum ceva timp nu mai sunt neaparat potrivite. O parte dintre clientii nostri si-au schimbat cerintele, fiind mai specifice, o parte dintre acestia au nevoie de suport pentru identificarea abilitatilor care lipsesc in echipa de vanzari. Multi dintre factorii de decizie au trebuit sa constientizeze ca unul dintre cele mai importante lucruri este sa gaseasca persoana potrivita care se potriveste echipei respective si detine calitatile care completeaza echipa pentru a obtine succesul.

Din nefericire, in perioada de criza costurile de administrare a personalului au crescut foarte mult, iar departamentele de HR nu au timpul si energia necesara pentru a evalua competentele necesare pentru departamentele de vanzari. In acest caz o solutie potrivita poate fi externalizarea evaluarii sau procesul de diligenta HR care poate oferi o imagine clara asupra personalului din cadrul unei companii si ofera sprijin in dezvoltarea strategica a acesteia. Daca este identificata strategia potrivita, recuperarea investitiei in auditul HR poate fi mai scurta de 6 luni.

Bucuresti, 16.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *