Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

HEINEKEN Mexico și Enel Green Power Mexico încheie un acord de furnizare de energie 100% verde

  • Timp de zece ani, acordul va livra companiei olandeze 28,8 GWh de energie solară și eoliană în fiecare an, pentru operațiunile de la fabrica de bere din Meoqui, statul Chihuahu
  • Cantitatea este echivalentă cu plantarea a peste 405.000 de copaci sau evitarea emisiilor a peste 16.100 tone de CO2 pe an

Mexico City – În conformitate cu strategia comună de sustenabilitate, de reducere a impactului schimbărilor climatice, HEINEKEN México și Enel Energía México (EEM), filială a Grupului Enel („Enel”), au anunțat un acord prin care, în următorii zece ani, cea din urmă va furniza companiei olandeze energie 100% verde din portofoliul eolian și solar al Enel Green Power, filiala specializată în producția de energie regenerabilă a Enel.

Energia livrată va fi folosită pentru operațiunile fabricii de bere situate în orașul Meoqui din statul Chihuahua, aflat în nordul Mexicului.

Acordul stabilește că fabrica va fi alimentată anual cu 28,8 GWh de energie regenerabilă, echivalentul plantării a peste 405.000 de copaci anual, retragerii a aproape 3.200 de vehicule aflate în circulație sau evitării unor emisii de 16.100 de tone de CO2.

Fabrica Heineken din Meoqui

În această privință, Marco Antonio Mascarúa Galindo, Vicepreședinte pentru Afaceri Corporative al HEINEKEN Mexico, a declarat că „această alianță este una istorică și de care putem să fim mândri, deoarece reprezintă un pas ferm către obiectivul de a face ca activitatea operațională din acest an a companiei să fie în proporție de 66% verde în ceea ce privește consumul de energie, cu scopul de a atinge 100% în 2030.”

El a menționat, de asemenea, că HEINEKEN México utilizează energie regenerabilă în unele dintre fabricile și centrele sale de distribuție, precum și în magazinele „SIX” situate în diferite state ale țării și a spus că prin toate acțiunile din acest domeniu, HEINEKEN México își confirmă angajamentul față de responsabilitatea socio-ecologică reflectată în rezultate precum scăderea cu 10% a emisiilor de CO2 în producție, datorită utilizării biogazului și a energiei regenerabile, precum și reducere la 2,8 litri a cantității de apă utilizată pentru a produce un litru de bere.

El a adăugat că, odată cu semnarea acordului, unitatea de producție din Meoqui, își va consolida statutul de primă fabrică de bere din America Latină care funcționează în cadrul unui ecosistem bazat pe economia circulară, deoarece oferă deșeurile provenite din producție, ca materiale reutilizabile, altor companii din zonă, reducând astfel generarea deșeurilor la zero și limitând impactul asupra mediului.

Paolo Romanacci, Country Manager Enel în Mexic, a declarat că acordul semnat cu HEINEKEN México este un punct de reper important pentru companie în această țară. „Cu acest acord, devenim un aliat strategic al uneia dintre cele mai sustenabile și inovatoare companii, nu numai în Mexic, ci și în lume. Pe lângă împărtășirea acestor valori în cadrul operațiunilor noastre, ne consolidăm angajamentul de a reduce impactul cauzat de schimbările climatice.”

Prin acest parteneriat strategic, Enel își întărește poziția de furnizor competitiv calificat pentru orice industrie, precum și rolul său de jucător-cheie în consolidarea pieței de electricitate din Mexic, oferind cele mai bune soluții energetice pe bază de energie verde și sustenabilă la prețuri competitive.

Romanacci a subliniat că Enel este unul dintre cei mai mari operatori privați de energie regenerabilă din țară, cu o capacitate gestionată de peste 2.660 MW și aproximativ 320 MW de proiecte aflate în construcție.

Despre Heineken México

Fondat în 1890, HEINEKEN México este priducătorul de bere cu cea mai îndelungată tradiție din țară. Are șapte fabrici de bere și o mălțărie unde 16.000 de persoane dedicate muncii lor creează cele mai bune experiențe. ”Bringing a Better World” („Să aducem o lume mai bună” – n.r.) este strategia de sustenabilitate care are un impact pozitiv asupra comunității și asupra mediului.

Cu Heineken® ca brand principal, compania are cel mai diversificat portofoliu de pe piață cu: Tecate®, Tecate Light®, Dos Equis®, Indio®, Sol®, Amstel Light®, Affligem®, Bohemia®, Miller Light®, Noche Buena®, Strongbow Apple Ciders®, Coors Light®, Carta Blanca®, Superior® și Kloster Light®. Din mai 2010, compania face parte din Heineken, cel mai internațional producător de bere. Pentru mai multe informații, vizitați www.heinekenmexico.com, precum și @HEINEKENMexico pe Facebook și Twitter.

Enel în Mexic

Grupul Enel este prezent în Mexic în sectorul regenerabilelor, precum și în furnizarea de energie. În sectorul regenerabilelor, Enel Green Power México gestionează o capacitate de peste 2.660 MW, din care 1.303 MW provin din energie eoliană, aproximativ 1.308 MW din energie solară și 53 MW din energie hidroelectrică.

În același timp, compania este în curs de finalizare a unor proiecte de aproximativ 320 MW. În segmentul de furnizare, Enel Energía México (EEM) oferă servicii de portofoliu și de gestionare a riscurilor, precum și vânzarea de certificate energetice și verzi companiilor cu o cerere anuală de energie electrică echivalentă cu peste 1 MW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *