free download 78 travel guides written by experts

HBO COMEDY – Recomandari februarie

PREMIERE FILME

ADDAMS FAMILY VALUES
Valorile familiei Adams

1, 5
Comedie, SUA,1993
R: Barry Sonnenfeld
D: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Joan Cusack, Christina Ricci

După ce Morticia (Anjelica Huston) dă naştere celui de-al treilea copil al familiei Addams, un baieţel drăgălaş pe nume Pubert, ceilalţi doi copii, Pugsley (Jimmy Workman) şi Wednesday (Christina Ricci), pun la cale o sumedenie de planuri pentru a-l ucide pe micul lor frăţior.

Acest lucru îi determină pe Morticia şi pe soţul ei, Gomez (Raul Julia) să angajeze o bonă (Joan Cusack) care să-i supravegheze pe cei trei copii. Dar se pare că bona are propriile-i planuri, pentru că îi trimite pe Pugsley şi pe Wednesday într-o ingrozitoare tabara de vară şi încearcă să îl seducă pe unchiul Fester (Christopher Lloyd), totul pentru a pune mâna pe averea familiei Addams.

ALIENS IN THE ATTIC
Extratereştrii din mansardă

6, 10, 16, 26
Comedie, SUA, 2009
R: John Schultz
D: Carter Jenkins, Austin Butler, Ashley Tisdale, Ashley Boettcher, Henri Young

Familia Pearson, care se îndreaptă spre o vilă din Maine, e convinsă că va avea parte de cea mai tare vacanţă din viaţa lor. Însă, de îndată ce sosesc, îşi dau seama că nu sunt singurii locatari ai vilei, căci un extraterestru simpatic a pus stăpânire pe ea. Chiar dacă noul chiriaş al familiei e foarte prietenos, prietenii lui nu sunt: au pus la cale la repezeală un plan de invazie. Membrii familiei vor avea mult de furcă pentru a scăpa de intruşi.

DEAN SPANLEY
Preotul Spanley

4, 9, 17, 22
Comedie, Noua Zeelandă, 2008
R: Toa Fraser
D: Jeremy Northam, Peter O’Toole, Sam Neill, Bryan Brown, Judy Parfitt

Plasată în Anglia edwardiană, unde figurile oamenilor sunt întotdeauna împietrite şi cei din colonii nu sunt priviţi cu încredere, comedia lui Toa Fraser spune povestea lui Fisk, un bărbat cu prea puţin timp şi prea puţină afecţiune pentru fiul lui, Fisk junior. Plecaţi, însă, într-o vizită la un indian excentric, legătura dintre cei doi începe să se strângă, iar bătrânul revine la sentimente mai bune.

MISS MARCH
Miss Martie

6, 14, 15, 28
Comedie, SUA, 2009
R: Zach Cregger, Trevor Moore
D: Zach Cregger, Trevor Moore, Raquel Alessi, Craig Robinson, Hugh Hefner

Eugene Bell şi Tucker Cleigh sunt cei mai buni prieteni încă din liceu, chiar daca au temperamente diferite, Eugene fiind adeptul abstinenţei sexuale, iar Tucker fiind obsedat de femei şi de revistele Playboy. Atunci când iubita lui Eugene, o tânără pe nume Cindi Whitehall, decide că este pregatită să îşi înceapă viaţa sexuală, începe să îl preseze pe acesta şi îl convinge să accepte o partidă de sex în noaptea balului de absolvire.

Întrucat Eugene este foarte agitat şi nervos în seara balului, amicul sau Tucker încearcă să remedieze situaţia oferindu-i alcool în exces, consecinţa tragică fiind aceea că, ameţit de băutură, băiatul greşeşte uşa spre camera în care îl aştepta iubita lui, se prabuşeşte pe nişte scări şi intră în comă pentru nu mai puţin de 4 ani. Atunci când în sfârşit îşi revine din comă, Eugene descoperă cu stupoare că cea mai mare parte a colegilor săi au părăsit oraşul natal şi că frumoasa Cindi a devenit iepuraş Playboy. Cu ajutorul lui Tucker, Eugene pleacă într-o călătorie prin ţară pentru a o recuceri pe fata visurilor lui.

OLD DOGS
Vechi tovarăși

Comedie, SUA, 2009
7, 8, 18, 19, 24
R: Walt Becker
D: John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Matt Dillon, Seth Green

Doi prieteni foarte buni – un divorţat ghinionist şi îndrăgostit şi un burlac mare amator de distracţii – se trezesc că vieţile lor sunt întoarse pe dos când pe neaşteptate trebuie să aibă grijă de doi gemeni de şapte ani, tocmai când erau la un pas de a încheia cea mai mare afacere din viaţa lor. Cei doi holtei nu foarte cunoscători în ale copiilor se poticnesc grav în eforturile lor de a avea grijă de gemeni (debutanţii Ella Bleu Travolta şi Conner Reyburn), ceea ce pune în mişcare un şir întreg de mici dezastre şi poate o nouă înţelegere a celor doi, referitor la lucrurile cu adevărat importante în viaţă.

SHORTS
Piatra fermecată

6, 19, 28
Comedie, SUA, 2009
R: Robert Rodriguez
D: Jimmy Bennett, Jake Short, Kat Dennings, Trevor Gagnon, Devon Gearhart

Toe (Jimmy Bennett) este victima perfectă pentru o gaşcă de golani din suburbiile Black Falls acolo unde, în timpul unei furtune, o piatră misterioasă cade din cer şi îndeplineşte o dorinţă celui care o găseşte. În timp ce piatra e dată din mână în mână de la copil la copil şi de la părinte la părinte, dorinţele împlinite o iau razna şi transformă cartierul într-o menajerie sălbatică care găzduieşte totul, de la extratereştri micuţi la muci gigantici.

THE ADDAMS FAMILY
Familia Addams

1, 4, 8
Comedie, SUA, 1991
R: Barry Sonnenfeld
D: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Elizabeth Wilson, Christina Ricci

Este momentul să revizitaţi locuinţa gotică a familiei Addams, cu această comedie neagră clasică. Nu-i aşa că v-a fost dor de blândul Gomez, un împatimit al trabucelor, de Morticia, îngrozitoarea lui soţie şi de Wednesday şi Pugsley, cei doi drăcuşori de copii ai lor? Această colecţie adorabilă de sonaţi sumbri vă va conduce, din nou, într-o călătorie memorabilă, înspăimântătoare şi hilară în lumea teribilului.

ZOMBIELAND
Bun venit în Zombieland

2, 3, 24, 25
Comedie, SUA, 2009
R: Ruben Fleischer
D: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard

În comedia de acţiune Bun venit în Zombieland este vorba despre doi tipi care au găsit modalitatea de a supravieţui într-o lume dominată de zombi. Columbus (Jesse Eisenberg) este un fricos – dar atunci când ţi-e frică că ai putea fi mâncat de zombi, spaima asta te-ar putea ajuta să rămâi în viaţă. Tallahassee (Woody Harrelson) este un expert în mitraliere automate şi un ucigaş de zombi, a cărui obsesie este să scape lumea de ciudatele creaturi până nu dispare ultimul om de pe faţa pământului. Unindu-şi forţele cu Wichita (Emma Stone) şi Little Rock (Abigail Breslin), care au găsit şi ele modalităţile proprii de a supravieţui coşmarului zombi, ei vor trebui să aleagă între două rele: să aibă încredere unii în alţii, sau să se predea zombilor

ZOOLANDER
Zoolander

9, 14, 19, 20, 23, 24
Comedie, SUA, 2001
R: Ben Stiller
D: Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Christine Taylor, Milla Jovovich

Zoolander este o comedie excentrică despre rivalităţile din lumea modelingului masculin. Într-o atmosferă foarte “haute-style & fashion”, Derek Zoolander (Ben Stiller) şi debutantul très en vogue Hansel (Owen Wilson) îşi dispută premiul Modelul Masculin al Anului. Pe care Derek, zdrobit în mândria lui de mascul-model premiat cu coroniţă timp de trei ani la rând, îl pierde. Nesuportând un jignitor titlu de second-best, Derek ia hotărârea să îşi redescopere rădăcinile de miner şi se întoarce acasă în New Jersey, dar tatăl lui (Jon Voight) îl convinge repejor să facă cale-ntoarsă în Manhattan. Pe tăram familiar, Derek îl provoacă pe Hansel la o defilare style-to-style şi man-to-man care se lasă cu o mare prietenie. Apoi e atras într-o capcană, iar creierul lui suferă o mică intervenţie, căci pe lângă marile prietenii, lumea modei are şi uscăturile ei. Cine şi-ar fi imaginat?

PREMERE SERIALE

“Plictisit de moarte”

BORED TO DEATH II. EP. 09 – ESCAPE FROM THE DUNGEON!
Plictisit de moarte II Ep. 1 – Evadarea din temniţă!
27

Jonathan este angajat de către un polițist. George află că noul lui editor intenționează să reducă serios cheltuielile. Ray nu reușește să treacă un test yoga cu Leah.

“Eastbound & Down”

EASTBOUND & DOWN II. EP. 11
Viaţa şi apucăturile lui Kenny Powers II, Ep. 5
6, 9

Kenny ia în calcul varianta de a rămâne să lucreze în Mexic full-time.

EASTBOUND & DOWN II. EP. 12
Viaţa şi apucăturile lui Kenny Powers II, Ep. 6
13, 16

Kenny le arată celor din Mexico care este adevărata lui valoare.

EASTBOUND & DOWN II. EP. 13
Viaţa şi apucăturile lui Kenny Powers II, Ep. 7
20, 23

Kenny este pus în situația de a se confrunta cu ceea ce avea să fie viitorul său.

“Anturaj”

ENTOURAGE VI. EP. 77 – SCARED STRAIGHT
Anturaj VI Ep. 11 – La medic
6, 9

Apar suspiciuni în momentul în care Terence dorește să își vândă acțiunile pe care le avea la vechea agenție a lui Ari. Drama merge la o audiție pentru "Melrose Place". După aflarea unor vești care îl neliniștesc, Eric merge la medic.

ENTOURAGE VI. EP. 78 – GIVE A LITTLE BIT
Anturaj VI Ep. 12 – Dă puţin
13, 16

Vince se pregătește pentru filmările care urmează să aibă loc în Italia. Întâlnirea de prânz pe care Drama o are cu Sloan nu decurge conform planurilor, iar Turtle încearcă să o recucerească pe Jamie-Lynn Sigler. Ari și soția sa au o discuție, deoarece nu știu dacă este mai bine să cumpere sau nu vechea companie a acestuia.

ENTOURAGE VII. EP. 79 – STUNTED
Anturaj VII Ep. 1 – Cascadoria
20, 23

E și Ari trăiesc momente de panică în clipa în care Vince decide să execute chiar el momentele de cascadorie în noul film al lui Nick Cassavetes. Drama și Turtle au probleme de toate felurile, în vreme ce Ari ia în calcul o incursiune în NFL.

ENTOURAGE VII. EP. 80 – BUZZED
Anturaj VII Ep. 2 – Negocieri
27

Vince realizează cu succes cascadoria, iar în urma acestui fapt Ari este pus în situația de a negocia cu cei de la NFL. Turtle are probleme cu un fost angajat.

“Jimmy și Hope”

RAISING HOPE EP. 01 – PILOT
Jimmy şi Hope Ep. 1 – Pilot
6

În urma unei aventuri de-o noapte cu o femeie certată cu legea, Jimmy Chance devine tatăl unei fetițe pe care trebuie să o crească. Pentru că dorește tot ceea ce este mai bun pentru copilul său, acesta trebuie să îi convingă pe părinții și pe străbunica sa să o ajute să își crească fiica.

RAISING HOPE EP. 02 – DEAD TOOTH
Jimmy şi Hope Ep. 2 – Încercări
13

Când Jimmy se întoarce la muncă, o angajează pe Shelley pe postul de baby sitter pentru Hope. În acest timp, Burt încearcă să o convingă pe Virginia să renunțe la fumat.

RAISING HOPE EP. 03 – DREAM HOARDERS
Jimmy şi Hope Ep. 3 – Lucruri
20

După ce Jimmy o ajută pe Hope să își dea seama cum este cu mersul de-a bușilea, cei din casă trebuie să se asigure că în locuință nu este nimic ce ar putea deveni periculos pentru micuță. Însă, Hope nu este ușor de păcălit, căci își va găsi rapid un loc de joacă într-unul din spațiile în care nu ar fi trebuie să ajungă. Între timp, Jimmy își face de lucru, găsind tot felul de pretexte pentru a o vedea pe Sabrina.

RAISING HOPE EP. 04 – SAY CHEESE
Jimmy şi Hope Ep. 4 – Şedinţa foto
27

În momentul în care ajunge în vizită acasă la Jimmy pentru prima dată, Sabrina zărește albumul foto, iar asta îl face pe Jimmy să realizeze că nu are nicio fotografie cu fiica sa. Prin urmare, decide să organizeze o ședință foto pentru întreaga familie.

“Grounded for Life”

Eroii serialului sunt Sean (Donal Logue) și Claudia Finnerty (Megyn Price), un cuplu catolic irlandez de treizeci și ceva de ani. Cei doi trăiesc în New York împreună cu Lily (Lynsey Bartilson), Henry (Jake Burbage) și Jimmy (Griffin Frazen), cei trei copii ai lor. Ei încep să aibă probelme din cauza lui Eddie, fratele lui Sean (Kevin Corrigan), care are conexiuni în tot orașul. În aceeași casă mai locuiește și Walt (Richard Riehle), tatăl lui Sean, un bărbat care deseori pune paie pe foc. Aventurile se țin lanț în casa acestora și, pentru că Sean și Claudia erau ei înșiși niște copii când s-au căsătorit și au avut copii, ei sunt acum, într-un fel, “Consemnați pe viață”.

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 22 – I SAW DADDY HITTING SANTA CLAUS
Consemnat pe viaţă Ep. 22 – Tata l-a lovit pe Moş Crăciun
1, 2, 4

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 23 – LET’S TALK ABOUT SEX, HENRY
Consemnat pe viaţă Ep. 23 – Să vorbim despre sex, Henry
2, 3, 4

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 24 – IS SHE REALLY GOING OUT WITH WALT?
Consemnat pe viaţă Ep. 24 – Chiar se întâlneşte cu Walt?
3, 4

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 25 – WE ARE FAMILY
Consemnat pe viaţă Ep. 25 – Suntem o familie
4, 7

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 26 – MR. ROBOTO
Consemnat pe viaţă Ep. 26 – Mr. Roboto
7, 8, 11

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 27 – DON’T FEAR THE REEFER
Consemnat pe viaţă Ep. 27 – Meciul
8, 9, 11

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 28 – TAKE IT TO THE LIMIT
Consemnat pe viaţă Ep. 28 – La limită
9, 10, 11

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 29 – EDDIE SAID KNOCK YOU OUT
Consemnat pe viaţă Ep. 29 – Provocarea
10, 11

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 30 – SAFETY DANCE
Consemnat pe viaţă Ep. 30 – Băutura
11, 14

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 31 – RELAX!
Consemnat pe viaţă Ep. 31 – Relaxează-te !
14, 15, 18

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 32 – THE KIDS ARE ALRIGHT
Consemnat pe viaţă Ep. 32 – Copiii sunt bine
15, 16, 18

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 33 – SWEARIN’ TO GOD
Consemnat pe viaţă Ep. 33 – Tot ce aţi vrut
16, 17, 18

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 34 – EDDIE AND THIS GUY WITH DIAMONDS
Consemnat pe viaţă Ep. 34 – Eddie şi tipul cu diamante
17, 18

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 35 – I FOUGHT THE IN-LAWS
Consemnat pe viaţă Ep. 35 – M-am certat cu socrii mei
18, 21

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 36 – DUST IN THE WIND
Consemnat pe viaţă Ep. 36 – Praf în vânt
21, 22, 25

GROUNDED FOR LIFE II. EP. 37 – OOPS!…I DID IT AGAIN
Consemnat pe viaţă Ep. 37 – Testul
22, 23, 25

GROUNDED FOR LIFE III. EP. 38 – WE DIDN’T START THE FIRE
Consemnat pe viaţă Ep. 38 – Rezultatul
23, 24, 25

GROUNDED FOR LIFE III. EP. 39 – MUSTANG LILY
Consemnat pe viaţă Ep. 39 – Mustang Lily
24, 25

GROUNDED FOR LIFE III. EP. 40 – CAT SCRATCH FEVER (AKA. THE BITCH IS BACK)
Consemnat pe viaţă Ep. 40 – Tensiuni
25, 28

GROUNDED FOR LIFE III. EP. 41 – DRIVE ME CRAZY
Consemnat pe viaţă Ep. 41 – Înnebuneşte-mă!
28

“Cybill”

Eroina acestui serial este Cybill Sheridan (Cybill Shepherd), o actriță căreia viața i-a dat de toate: două fiice dușmănoase, Rachel (Dedee Pfeiffer) și Zoey (Alicia Witt), doi foști soți lipicioși (Tom Wopat și Alan Rosenberg), o prietenă care duce o viață scandaloasă, Maryanne (Christine Baranski), un viitor incert și o casă pe dealurile Los Angelesului, chiar în zonă de eroziune. Totuși, cu mult umor și determinare, Cybill înfruntă orice nouă provocare. Toate aceste “bucurii” și motive de “împlinire” devin mărunte prin comparație cu realitatea care îi amintește în fiecare zi că viața după patruzeci de ani nu este altceva decât un amurg nesfârșit, un declin continuu. Cu toate astea, Cybill, la cei patruzeci și ceva de ani încearcă să se mențină în această industrie obsedată de tinerețe.

CYBILL III. EP. 43 – CYBILL DOES DIARY
Cybill III Ep. 6
1, 5

CYBILL III. EP. 44 – SEX, DRUGS AND CATHOLICISM
Cybill III Ep. 7
1, 5

CYBILL III. EP. 45 – GOING TO HELL IN A LIMO… PART 1
Cybill III Ep. 8
2, 5

CYBILL III. EP. 46 – GOING TO HELL IN A LIMO… PART 2
Cybill III Ep. 9
2, 6

CYBILL III. EP. 47 – BUFFALO GALS
Cybill III Ep. 10
3, 6

CYBILL III. EP. 48 – A HELL OF A CHRISTMAS
Cybill III Ep. 11
3, 6

CYBILL III. EP. 49 – THE LITTLE DRUMMER GIRLS
Cybill III Ep. 12
4, 6

CYBILL III. EP. 50 – BACHELOR PARTY
Cybill III Ep. 13
4, 6

CYBILL III. EP. 51 – LITTLE BO BEEP
Cybill III Ep. 14
7, 12

CYBILL III. EP. 52 – IN HER DREAMS
Cybill III Ep. 15
7, 12

CYBILL III. EP. 53 – VALENTINE’S DAY
Cybill III Ep. 16
8, 12

CYBILL III. EP. 54 – KISS ME YOU FOOL
Cybill III Ep. 17
8, 12

CYBILL III. EP. 55 – TRUE CONFESSIONS
Cybill III Ep. 18
9, 12

CYBILL III. EP. 56 – NAME THAT TUNE
Cybill III Ep. 19
9, 13

CYBILL III. EP. 57 – FROM BOCA, WITH LOVE
Cybill III Ep. 20
10, 13

CYBILL III. EP. 58 – ALL OF ME
Cybill III Ep. 21
10, 13

CYBILL III. EP. 59 – THE WEDDING
Cybill III Ep. 22
11, 13

CYBILL III. EP. 60 – THE PIANO
Cybill III Ep. 23
11, 13

CYBILL III. EP. 61 – THERE WAS AN OLD WOMAN
Cybill III Ep. 24
14, 19

CYBILL III. EP. 62 – MOTHER’S DAY
Cybill III Ep. 25
14, 19

CYBILL III. EP. 63 – LET’S STALK
Cybill III Ep. 26
15, 19

CYBILL IV. EP. 64 – REGARDING HENRY
Cybill IV Ep. 1
15, 19

CYBILL IV. EP. 65 – THE LOVE OF HER LIFE
Cybill IV Ep. 2
16, 19

CYBILL IV. EP. 66 – THE BIG FLOUNCY THING
Cybill IV Ep. 3
16, 20

CYBILL IV. EP. 67 – SOME LIKE IT HOT
Cybill IV Ep. 4
17, 20

CYBILL IV. EP. 68 – LIKE FAMILY
Cybill IV Ep. 5
17, 20

CYBILL IV. EP. 69 – EARTHQUAKE
Cybill IV Ep. 6
18, 20

CYBILL IV. EP. 70 – HALLOWEEN
Cybill IV Ep. 7
18, 20

CYBILL IV. EP. 71 – WHERE’S A HARPOON WHEN YOU NEED ONE?
Cybill IV Ep. 8
21, 26

CYBILL IV. EP. 72 – HOW TO GET A HEAD IN SHOW BUSINESS
Cybill IV Ep. 9
21, 26

CYBILL IV. EP. 73 – GRANDBABY
Cybill IV Ep. 10
22, 26

CYBILL IV. EP. 74 – THE GOLDEN YEARS
Cybill IV Ep. 11
22, 26

CYBILL IV. EP. 75 – SHOW ME THE MINNIE
Cybill IV Ep. 12
23, 26

CYBILL IV. EP. 76 – DADDY
Cybill IV Ep. 13
23, 27

CYBILL IV. EP. 77 – BAKERSFIELD
Cybill IV Ep. 14
24, 27

CYBILL IV. EP. 78 – ONCE, TWICE, THREE TIMES A LADY
Cybill IV Ep. 15
24, 27

CYBILL IV. EP. 79 – CYBILL SHERIDAN’S DAY OFF
Cybill IV Ep. 16
25, 27

CYBILL IV. EP. 80 – FINE, IS NOT A FEELING
Cybill IV Ep. 17
25, 27

CYBILL IV. EP. 81 – OH, BROTHER
Cybill IV Ep. 18
28

CYBILL IV. EP. 82 – WHOSE WIFE AM I ANYWAY?
Cybill IV Ep. 19
28

“O familie modernă”

O privire satirică asupra vieții a trei familii înrudite, un serial de comedie al zilelor noastre în care Ed O’Neill, cel care va rămâne pentru totdeauna Al Bundy (“Married with Children” – “Familia Bundy”) este la fel de căsătorit precum se întâmpla în anii ’80, însă, de această dată, cu o columbinacă mult mai tânără decât el. Jay, căci despre el este vorba, tocmai s-a însurat cu mult mai tânăra columbiancă Gloria, dar nu are deloc o viață ușoară împreună cu ea și cu Manny, fiul acesteia. Fiica lui, Claire, are și ea probleme mari cu familia, mai ales cu soțul ei, Phil. Mitchell, fiul lui Jay, și partenerul lui, Cameron, fac un pas important în viața lor de cuplu și devin părinți, adoptând-o pe micuța Lily, o fetiță din Vietnam.

MODERN FAMILY II. EP. 25 – THE OLD WAGON
O familie modernă II Ep. 1
1, 3

MODERN FAMILY II. EP. 26 – THE KISS
O familie modernă II Ep. 2
2, 3

MODERN FAMILY II. EP. 27 – EARTHQUAKE
O familie modernă II Ep. 3
7, 10

MODERN FAMILY II. EP. 28 – STRANGERS ON A TREADMILL
O familie modernă II Ep. 4
8, 10

MODERN FAMILY II. EP. 29 – UNPLUGGED
O familie modernă II Ep. 5
9, 10

MODERN FAMILY II. EP. 30 – HALLOWEEN
O familie modernă II Ep. 6
14, 17

MODERN FAMILY II. EP. 31 – CHIRP
O familie modernă II Ep. 7
15, 17

MODERN FAMILY II. EP. 32 – MANNY GET YOUR GUN
O familie modernă II Ep. 8
16, 17

MODERN FAMILY II. EP. 33 – MOTHER TUCKER
O familie modernă II Ep. 9
21, 24

MODERN FAMILY II. EP. 34 – DANCE DANCE REVELATION
O familie modernă II Ep. 10
22, 24

MODERN FAMILY II. EP. 35 – SLOW DOWN YOUR NEIGHBORS
O familie modernă II Ep. 11
23, 24

MODERN FAMILY II. EP. 36 – OUR CHILDREN, OURSELVES
O familie modernă II Ep. 12
28

“Anii ‘70”

“That ’70s Show” este un serial de televiziune american care are în centrul său niște adolescenți din Point Place, acțiunea fiind plasată între 17 mai 1976 și 31 decembrie 1979. Eric Forman (Topher Grace) este un elev de liceu obișnuit din Wisconsin-ul anului 1976 și are cam aceleași bucurii și tristeți pe care le are orice adolescent de vârsta sa. El încearcă să scape de nevroticii săi părinți, Red (Kurtwood Smith) și Kitty (Debra Jo Rupp), pentru a petrece cât mai mult din timpul său cu cei de vârsta lui. Printre amicii săi se numără drăgălașa Donna Pinciotti (Laura Prepon), cel mai bun prieten, Michael Kelso (Ashton Kutcher), prietena lui Kelso, Jackie Burkhart (Mila Kunis), Steve Hyde (Danny Masterson) și Fez (Wilmer Valderrama). Serialul parodiază multe dintre atitudinile și evenimentele anilor ’70.

THAT ’70S SHOW II. EP. 041 – THE FIRST TIME
Anii ’70 II Ep. 16
5

THAT ’70S SHOW II. EP. 042 – AFTERGLOW
Anii ’70 II Ep. 17
5

THAT ’70S SHOW II. EP. 043 – KITTY AND ERIC’S NIGHT OUT
Anii ’70 II Ep. 18
5

THAT ’70S SHOW II. EP. 044 – PARENTS FIND OUT
Anii ’70 II Ep. 19
5

THAT ’70S SHOW II. EP. 045 – KISS OF DEATH
Anii ’70 II Ep. 20
6

THAT ’70S SHOW II. EP. 046 – KELSO’S SERENADE
Anii ’70 II Ep. 21
6

THAT ’70S SHOW II. EP. 047 – JACKIE MOVES ON
Anii ’70 II Ep. 22
6

THAT ’70S SHOW II. EP. 048 – HOLY CRAP!
Anii ’70 II Ep. 23
6

THAT ’70S SHOW II. EP. 049 – RED FIRED UP
Anii ’70 II Ep. 24
12

THAT ’70S SHOW II. EP. 050 – CAT FIGHT CLUB
Anii ’70 II Ep. 25
12

THAT ’70S SHOW II. EP. 051 – MOON OVER POINT PLACE
Anii ’70 II Ep. 26
12

THAT ’70S SHOW III. EP. 052 – REEFER MADNESS
Anii ’70 III Ep. 1
12

THAT ’70S SHOW III. EP. 053 – RED SEES RED
Anii ’70 III Ep. 2
13

THAT ’70S SHOW III. EP. 054 – HYDE’S FATHER
Anii ’70 III Ep. 3
13

THAT ’70S SHOW III. EP. 055 – TOO OLD TO TRICK OR TREAT, TOO YOUNG TO DIE
Anii ’70 III Ep. 4
13

THAT ’70S SHOW III. EP. 056 – ROLLER DISCO
Anii ’70 III Ep. 5
13

THAT ’70S SHOW III. EP. 057 – ERIC’S PANTIES
Anii ’70 III Ep. 6
19

THAT ’70S SHOW III. EP. 058 – BABY FEVER
Anii ’70 III Ep. 7
19

THAT ’70S SHOW III. EP. 059 – JACKIE BAGS HYDE
Anii ’70 III Ep. 8
19

THAT ’70S SHOW III. EP. 060 – HYDE’S CHRISTMAS RAGER
Anii ’70 III Ep. 9
19

THAT ’70S SHOW III. EP. 061 – ICE SHACK
Anii ’70 III Ep. 10
20

THAT ’70S SHOW III. EP. 062 – WHO WANTS IT MORE
Anii ’70 III Ep. 11
20

THAT ’70S SHOW III. EP. 063 – FEZ GETS THE GIRL
Anii ’70 III Ep. 12
20

THAT ’70S SHOW III. EP. 064 – DINE AND DASH
Anii ’70 III Ep. 13
20

THAT ’70S SHOW III. EP. 065 – RADIO DAZE
Anii ’70 III Ep. 14
26

THAT ’70S SHOW III. EP. 066 – DONNA’S PANTIES
Anii ’70 III Ep. 15
26

THAT ’70S SHOW III. EP. 067 – ROMANTIC WEEKEND
Anii ’70 III Ep. 16
26

THAT ’70S SHOW III. EP. 068 – KITTY’S BIRTHDAY (THAT’S TODAY?!)
Anii ’70 III Ep. 17
26

THAT ’70S SHOW III. EP. 069 – THE TRIALS OF MICHAEL KELSO
Anii ’70 III Ep. 18
27

THAT ’70S SHOW III. EP. 070 – ERIC’S NAUGHTY NO-NO
Anii ’70 III Ep. 19
27

THAT ’70S SHOW III. EP. 071 – HOLY CRAPS!
Anii ’70 III Ep. 20
27

THAT ’70S SHOW III. EP. 072 – FEZ DATES DONNA
Anii ’70 III Ep. 21
27

THE ARMSTRONG AND MILLER SHOW III. EP. 07
Armstrong şi Miller III Ep. 7
1, 4, 13, 28

CARRYOVER MOVIES

BANDSLAM
Trupa

Comedie, SUA, 2009
R: Todd Graff
D: Alyson Michalka, Vanessa Hudgens, Gaelen Connell, Lisa Kudrow, Scott Porter

Acţiunea se concentreză pe Will, un licean, şi pe Charlotte, o fată populară, care formează o legătură neobişnuită datorită dragostei lor comune, muzica. Cei doi îşi fac o trupă rock şi participă în concursul de formaţii şcolare.

Adolescentul Will Burton locuieşte într-o lume a lui, înconjurat de muzică. Când mama sa, Karen Burton, găseşte un nou loc de muncă în New Jersey, el va începe primul sau an la o şcoală nouă, doar pentru a afla că vechi reguli se aplică în continuare şi că scena este dominată de rock’n’roll. Mereu un inadaptat, Will e surprins când Charlotte il recrutează pentru a o ajuta să formeze o trupa şi a concura în "Bandslam," o bătălie a bandelor de rock, găzduită de "Texas High School Football BIG". Lucrurile sunt complicate, pentru că Ben, fostul iubit al Charlottei, şi trupa sa, Glory Dogs, sunt favoriţi.

JULIE & JULIA
Julie și Julia

Comedie, SUA, 2000
R: Nora Ephron
D: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina, Linda Emond

Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Dar în 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decât o americană şi o soţie obişnuită care trăia în Franţa şi care dorea să-şi găsească o ocupaţie.

După cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se află într-un impas. Pentru că se apropie de 30 de ani, trăieşte în Queens şi lucrează într-un mediu cenuşiu, în timp ce prietenele ei obţin succese uluitoare, ea se hotărăşte să urmeze un plan care să-i valorifice toate energiile. Julie decide ca într-un an să încerce toate cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of French Cooking (pe care Child o scrisese împreună cu Louise Bertholle şi Simone Beck) – şi să scrie pe blog despre experienţele ei culinare.

Regizoarea, scenarista şi producătoarea Nora Ephron combină cu iscusinţă cele două poveşti adevărate, într-o comedie ce demonstrează că atunci când foloseşti proporţiile potrivite de pasiune, obsesie şi unt, poţi să-ţi schimbi viaţa şi să-ţi împlineşti visul.

TIME SHARE (AKA. BITTER SUITE)
Vacanța la comun

Romantic, Germania, 2000
R: Sharon Von Wietersheim
D: Nastassja Kinski, Timothy Dalton, Kevin Zegers, Cameron Finley, Billy Kay

Doi părinţi singuri – un bărbat şi o femeie – împreună cu copiii lor trebuie să împartă aceeaşi casă de sărbători. Au ajuns în această situaţie din cauza unei încurcături, dar oare cum vor ieşi din ea?

UP
Deasupra tuturor
R: Pete Docter, Bob Peterson
Animaţie, SUA, 2009

Hărţuit de constructorii care-i înconjoară casa cu zgârie-nori, Carl, un septuagenar, îşi ia zborul cu tot cu casă, susţinut în aer de o mulţime de baloane multicolore. Planul bătrânului, care vrea să-şi ţină şi o promisiune făcută soţiei lui decedate, aceea de a explora lumea întreagă, are o singură hibă: în momentul "decolării", pe prispa casei lui se află şi un entuziast puşti de opt ani.

Încă un pariu aventuros pentru genialele creiere ale casei de film Pixar, soldat cu un rezultat deja scontat: o nouă capodoperă, emoţionantă, tulburătoare, înălţătoare, memorabilă.

WITHOUT A PADDLE: NATURE’S CALLING
Chemarea naturii

Comedie, SUA, 2009
R: Peter Markle, Ellory Elkayem
D: Oliver James, Kristopher Turner, Rik Young, Madison Riley, Jerry Rice

Zach şi Ben au fost cei mai buni prieteni î şcoala primară şi în liceu, dar, acum, când au trecut de vârsta de 25 de ani, drumurile diferite pe care au pornit în viaţă i-au determinat să petreacă din ce în ce mai puţin timp împreună. Zach este un băăiat optimist, sociabil şi dezinvolt, care se bucură de toate experienţele incitante pe care i le ofera viaţa şi care lucrează la un azil de bătrâni, în vreme ce Ben este o persoană serioasă, care se îngroapă în munca pe care o prestează la o firmă de avocatură şi care încă tânjeşte dupa Heather, fata pe care a iubit-o în secret în timpul liceului.

Atunci când o pacientă aflată pe patul de moarte îl roagă pe Zach să o găsească pe nepoata ei, care s-a dedicat muncii de conservare a mediului şi a plecat să locuiască în pădure de mai bine de 7 ani, bărbatul constată că respectiva nepoată nu este nimeni alta decât Heather şi îl convinge pe Ben să îl insoţească în acesta misiune de căutare pentru a-şi reînnoda vechea prietenie şi pentru a avea parte de aventuri de neuitat. Ben, Zach si Nigel, sofisticatul văr britanic al lui Heather, pornesc în călătorie pe râu, înfruntând o serie de pericole pentru a o găsi pe fata visurilor lui Ben.

LITTLE ZIZOU
Zizou cel mic

Comedie, India, 2008
R: Sooni Taraporevala
D: Jahan Bativala, Imad Shah, Sohrab Ardeshir, Shernaz Patel, Boman Irani

Little Zizou este o comedie care poate avea o audiență de toate vârstele și de toate naționalitățile. Urmăriți povestea a două familii din Bomay care ajung în sfârșit la o înțelegere.

Xerxes (Jahan Bativala), cunoscut ca Zizou cel mic, este un puști de unsprezece ani al cărui idol este fotbalistul Zinedine Zidane. Visul aceastuia este să îl vadă pe francez în Bombay. Fratele lui mai mare (Imad Shah) este un artist talentat a cărui fantezie capătă viață într-un mod foarte neobișnuit, iar tatăl lor, Cyrus II Khodaiji (Sohrab Ardeshir), e un om foarte religios. Din cauza fanatismului lui Khodaiji, Xerxes își petrece cea mai mare parte a timpului în casa rivalului tatălui său, Boman Pressvala, un om de presă care are o soție iubitoare și două fiice. Marele scandal dintre cele două familii izbucnește după ce Pressvala scrie un articol critic la adresa lui Khodaiji. Din acest moment, viața celor două familii devine din ce în ce mai complicată, iar dramatismul exagerat al celor implicați crează situații extrem de amuzante. În cele din urmă, cei cele două familii aflate în conflict vor găsi calea spre împăcare.

RETURN MOVIES

BACHELOR PARTY 2: THE LAST TEMPTATION
Petrecerea burlacilor: Ultima tentaţie

Comedie, SUA, 2008
R: James Ryan
D: Jake Cooke, Greg Pitts, Harland Williams, Warren Christie, Sara Foster

Melinda îşi iubeşte logodincul, pe Ron. Fratele ei Todd nu e de acord cu această căsătorie. Vrea ca Melinda să anuleze nunta, dar pentru ca ea să facă acest lucru, Ron trebuie mai întâi să-l compromită pe Ron. Todd speră să-şi ducă la împlinnire planul organizând cea mai sălbatică petrecere a burlacilor din istorie. Dacă toate acestea vă sună cunoscut, se întâmplă pentru că avem de-a face cu remake-ul unei comedii “obraznice” clasice din anii 80 pe care aţi văzut-o şi aţi iubit-o cu toţii.

CARDIOFITNESS
Regia: Fabio Tagliavia

Cu: Nicoletta Romanoff, Federico Costantini, Giulia Bevilacqua, Sarah Felberbaum, Daniele De Angelis
Comedie, Italia 2007

Stefania, o tânără scriitoare aspirantă de 27 de ani, îşi împărtăşeşte bucuriile şi necazurile cu prietenele ei, Cecilia şi Ilaria. Toate trei se strâng la sala de gimnastică unde lucrează Ilaria, ca să-şi defuleze frustrările şi plăcerile vieţii cotidiene. Stefano e jucătorul cel mai bun din echipa sa de baseball. Băiatul, un personaj timid şi tăcut, începe un program de reabilitare la aceeaşi sală de gimnastică la care merge Stefania. E dragoste la prima vedere şi Stefania îşi pierde capul.. până descoperă că Stefano are abia 15 ani.

CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS
STA SA PLOUA CU CHIFTELE

Regia: Phil Lord, Chris Miller
Cu: Bill Hader, Anna Fais
Animaţie, SUA, 2009

Te-ai săturat să-ţi spună alţii ce trebuie şi ce nu trebuie să mănânci? Eşti dezamăgit că trebuie să mănânci aceleaşi alimente, zi după zi? Abia aştepţi ziua când vei putea comanda ce vrei şi când vrei? Ei bine, aşteptarea ta s-a terminat. Pregăteşte-te să fii servit cu Stă să plouă cu chiftele – o aventură hilară în… porţii gigantice. Inspirată după o îndrăgită carte pentru copii, filmul se concentrează pe un oraş în care mâncarea cade din cer sub formă de ploaie torenţială!

Flint Lockwood, un inventator în devenire, , este un geniu cam asocial care scorneşte cele mai ciudate invenţii văzute vreodată. Şi cu toate că invenţiile lui, de la pantofii cu auto-spray şi până la translatorul-maimuţă, au fost nişte eşecuri răsunătoare care au creat o mulţime de probleme în micul orăşel al inventatorului, Flint nu se dă bătut. El vrea să descopere ceva care să-i facă pe oameni fericiţi. Când ultima maşinărie inventată de Flint pentru a transforma apa în mâncare distruge din greşeală întreaga piaţă centrală a oraşului, el crede că şansa lui de a deveni inventator s-a spulberat definitiv. Dar deodată se întâmplă un lucru neaşteptat – din norii unde zburase maşinăria încep să cadă cheeseburgeri. Deci, maşina lui funcţionează! Ploaia de mâncare devine un succes instantaneu, iar Flint se împrieteneşte pe dată cu Sam Sparks, o prezentatoare a rubricii meteo care venise în oraş pentru a comenta ceea ce numea ea “cel mai important fenomen meteorologic din istorie.” Dar atunci când oamenii lacomi încep să ceară tot mai multă mâncare, maşinăria începe să se comporte haotic, împroşcând lumea cu tornade de spaghete şi chiftele uriaşe. Când oraşul e pe cale să fie îngropat sub munţi de bezele şi cascade de pepeni verzi, Flint şi Sam trebuie să-şi folosească experienţa şi să salveze lumea de la bombardamentul cu mâncare.

CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC
MA DAU IN VANT DUPA CUMPARATURI

Comedie, SUA, 2009
Regia: P.J. Hogan
Cu: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow

Rebecca Bloomwood este o new-yorkeză foarte simpatică, a cărei mică problemă cu cumpărăturile tinde să devină mare de tot: Rebecca are o adevărată dependenţă pentru hoinăreala prin magazine, ceea ce-i provoacă o gaură imensă în buget. Tânăra visează la o slujbă într-o revistă de modă, dar nu pune mâna decât pe o rubrică la un ziar financiar din acelaşi trust. Rubrica devine foarte populară, iar Rebecca se culcă pe laurii celebrităţii obţinute peste noapte. Dar când pasiunea pentru cumpărături îi pune în pericol atât relaţia cu prietenul ei cât şi cariera, ea trebuie să decidă urgent ce-i mai important în viaţă. Adaptare a unui imens de popular roman “chick-lit”, un film pentru dependentele de shopping şi de comedii spumoase.

FIRED UP (EDITED VERSION)
DOI BĂIEŢI ŞI MULTE FETE

Comedie, SUA 2009
Regia: Will Gluck
Cu: Nicholas D’Agosto, Eric Christian Olsen, Sarah Roemer, Molly Sims, Danneel Harris

Shawn şi Nick sunt cei mai populari jucători de fotbal din echipa liceului-R. Ford High School. Cum campionatul de fotbal se apropie, băieţii fac tot posibilul să se infiltreze în tabăra majoretelor, în loc să meargă în tabăra de fotbal cu ceilalţi co-echipieri. După ce Nick reuşeşte să găsească o cale prin care el şi Shawn să se alăture fetelor în tabără, aceştia se trezesc înconjurati de splendori care mai de care mai atrăgătoare. Totul merge conform planului, pană când Shawn se îndrăgosteşte de Carly, majoreta sefă. Pentru a-i câştiga încrederea şi prietenia înainte de finala competiţiei majoretelor, Shawn trebuie să inventeze mişcări ingenioase.

FOUR CHRISTMASES
DE CRĂCIUN NU STĂM ACASĂ!

Regia: Seth Gordon
Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight
Comedie, SUA, 2008

În seara de Crăciun, un cuplu doreşte sa scape de vizita la părinţii ei divorţaţi, însă planurile celor doi sunt date peste cap după ce toate avioanele sunt anulate din cauza vremii. Astfel, ei trebuie să meargă la toate cele 4 case ale părinţilor lor, într-un Crăciun plin de amintiri plăcute, dureroase şi multe surprize. O comedie atipică de Crăciun, plină de bune sentimente, dar şi de haos şi dezastre hilare. Poate relaţia dintre Kate şi Brad supravieţui acestor sărbători-dezastru?

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS ABOUT TIME TRAVEL
ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE CĂLĂTORIA ÎN TIMP

Regia: Gareth Carrivick
Cu: Chris O’Dowd, Marc Wootton, Dean Lennox Kelly, Anna Faris, Meredith Macneill
Comedie, 2009

Scenariul, scris de Jamie Mathieson, urmăreşte trei tineri antisociali – doi tocilari şi un cinic – care încearcă să călătorească în timp cu ajutorul unei ghicitori, chiar din mijlocul unui pub aglomerat. Adorabila Faris interpretează rolul unei tinere din viitor, cea care, de altfel, pune întreaga aventură în mişcare.

G-FORCE
G-FORCE: SALVATORII PLANETEI

Regia: Hoyt Yeatman
Cu: Bill Nighy, Will Arnett, Zach Galifianakis, Kelli Garner, Tyler Patrick Jones
Familial, SUA 2009

Producătorul Jerry Bruckheimer aduce pe marele ecran primul său film 3D, G-Force, Salvatorii Planetei, o combinaţie de comedie şi de film de aventuri despre un program guvernamental derulat sub acoperire pentru a dresa diverse animale ca să lucreze ca spioni.

Înarmaţi cu cele mai performante dispozitive de spionaj, nişte cobai superinstruiţi descoperă că soarta întregii lumi se află în lăbuţele lor. “Salvatorii planetei” sunt: cobaii Darwin (vocea lui Sam Rockwell), liderul echipei, decis să reuşească, indiferent care ar fi preţul victoriei; Blaster (vocea lui Tracy Morgan), un expert în arme cu o atitudine hotărâtă şi mare iubitor de chestii extreme; şi Juarez (vocea lui Penélope Cruz), o profesionistă sexy a artelor marţiale; alături de Mooch, un expert în misiuni de recunoaştere, şi Speckles (vocea lui Nicolas Cage), o specie de cârtiţă cu nasul “în formă de stea”, specialistul în computere şi informatică al echipei.

“Salvatorii planetei” îşi poartă publicul într-o cursă de senzaţie, demonstrând o dată pentru totdeauna că lumea are nevoie de nişte eroi mici în stat şi mari în spirit.

HANGING UP
AFURISITUL DE TELEFON

Regia: Diane Keaton
Cu: Meg Ryan, Diane Keaton, Lisa Kudrow, Walter Matthau, Adam Arkin
Comedie, SUA 2000

Trei surori fac şi ele ce pot mai bine – se luptă cu viaţa, dragostea şi nebunia prin intermediul liniilor telefonice care le leagă – după ce tatăl lor este internat într-un spital din Los Angeles. După ani în care a trăit izolat, arătându-si cu zgârcenie afectiunea faţă de cei din jur, el se află acum pe patul de moarte.

În Afurisitul de telefon!, o explorare a momentelor cele mai bune, mai puţin bune şi mai amuzante din existenţa unei familii, regizoarea Diane Keaton ne prezintă familia Mozell, alcătuită din venerabilul Lou (Walter Matthau) si fiicele sale. Georgia (Diane Keaton) se luptă să-si câstige un loc în lumea editorială ca redactor-sef al unei reviste pentru femei care îi poartă chiar numele, Eve (Meg Ryan), sora mijlocie şi fata lui tăticu’, are pe cap sarcina de a se ocupa îndeaproape de tatăl său şi Maddy (Lisa Kudrow), e o actrită cu ceva succes în telenovele. Undeva între ’bună’, ’la revedere’ şi ’vorbim mai târziu’, ele înfruntă bucuria, lacrimile şi tot felul de emoţii contradictorii şi, cel mai important, găsesc timp să si râdă în ciuda necazurilor.

HOUSE PARTY
Petrecere acasă

Comedie, SUA, 1990
R: Reginald Hudlin
D: Christopher Reid, Christopher Martin, Robin Harris, Tisha Campbell, Martin Lawrence

Tânărul Kid a fost invitat la o petrecere în casa amicului său Play. Însă după o bătaie la şcoală, tatăl său nu-i mai dă voie să iasă din casă. Cu toate astea, Kid se strecoară afară atunci când părintele său adoarme. Dar băiatul nu ştie că trei dintre hoţii de la şcoală au decis să-i de o lecţie de bună purtare. Un comedie clasică, trasnită şi spumoasă, a anilor 90.

I LOVE YOU, MAN
CAUT CAVALER DE ONOARE

Regia: John Hamburg
Cu: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones, Andy Samberg, J.K. Simmons
Comedie, SUA 2009

Peter Klaven este un agent imobiliar de succes, elegant, serios şi romantic, care tocmai a cerut-o în căsătorie pe Zooey, femeia visurilor lui, şi se pregăteşte să îşi organizeze nunta. Numai că Peter nu a avut niciodata un prieten suficient de apropiat încât să îi propună să îi fie cavaler de onoare la nuntă, motiv pentru care acceptă să meargă la o serie de întâlniri bizare cu bărbăţi necunoscuţi, în încercarea de a găsi persoana potrivită căreia să îi încredinţeze această împortantă misiune.

După câteva întalniri ratate cu bărbaţi homosexuali ce interpretează eronat intenţiile sale, Peter Klaven îl cunoaşte pe excentricul, fermecătorul şi nonconformistul Sydney Fife, de care se simte instantaneu atras sufleteşte şi cu care începe să petreacă din ce în ce mai multă vreme. Spre disperarea lui Peter, cu cât relaţia de prietenie cu Sydney devine mai strânsă, cu atât legătura de dragoste cu Zooey pare să se deterioreze, moment în care este pus în situaţia nedorită de a alege între noul lui amic şi logodnica sa.

Există două motive zdravene pentru care ar trebui să vedeţi comedia asta: adorabilul Paul Rudd şi hohotele de râs pe care vi le va stârni el. I Love You, Man e o raritate: o comedie despre bărbaţi simpatici, dar imaturi, care nu are gaguri dezgustătoare, ci e dulce şi chiar candidă. Mai mult, e una dintre comediile cele mai reuşite despre prietenia masculină care poate deveni la fel de sufocantă şi toxică precum o relaţie amoroasă, dar vorbeşte şi despre maturizare şi despre alegerile pe care suntem forţaţi să le facem odată cu ea.

ICE AGE
EPOCA DE GHEAŢĂ

Regia: Chris Wedge, Carlos Saldanha
Animaţie, SUA

În urmă cu 20.000 de ani, planeta noastră intra în epoca de gheaţă. Pentru a se pune la adăpost de înghet, animalele care populau Pământul la acea vreme încep să migreze spre sud. Excepţie fac un mamut pe nume Manfred, obisnuit să facă totul în maniera sa personală si un leneş pe nume Sid, obisnuit să nu facă niciodată nimic.

Din momentul în care Sid îl autoproclamă pe Manfred „protectorul” său, mamutul face tot posibilul pentru a se descotorosi de nedorita povară. Încercările sale dau, însă, greş şi Manny este cooptat de Sid în acţiunea de salvare a unui bebelus pe nume Roshan, pentru a fi redat familiei sale. Lor li se alătură Diego, un tigru viclean care vede în bebeluş un ospăţ delicios.

În vreme ce Sid, Manny şi Diego îşi croiesc drum prin peisajul acoperit de gheaţă, o altă creatură – o veveriţă pe nume Scrat – încearcă din răsputeri să-şi îndeplinească misiunea vieţii sale – aceea de a îngropa o ghindă care declanşează o serie de evenimente dezastruoase.

Manny, Sid, Diego şi Roshan pornesc într-o aventură plină de peripeţii. Ei scapă ca prin minune din avalanşe, se luptă pentru hrană cu un cârd de dronţi, trec printr-un labirint de tuneluri de gheaţă şi traversează lacuri de lavă vulcanică pe poduri de gheaţă. Cât despre Scrat… probabil că şi acum aleargă după pretioasa sa ghindă.

Ice Age este primul capitol din cea mai populară şi mai îndrăgită franciză de animaţie din istoria cinematografului.

ICE AGE 3: DAWN OF THE DINOSAURS
Ice Age 3: Apariția dinozaurilor

Animaţie, SUA, 2009
R: Mike Thurmeier, Carlos Saldanha
D: Ray Romano, Sean William Scott, John Leguizamo

Aventurile celor trei prieteni continuă. Sid, Manny şi Diego revin pe marile ecrane, alături de simpaticul şi veşnic lovitul de soartă Scrat, veveriţa cu tendinţe suicidale din cauza unei ghinde. În plus, titlul o spune clar: dinozauri îşi vor face o apariţie zgomotoasă. Scenariştii au hotărât să-i dea un spaţiu mai larg de desfăşurare veveriţei Scrat, care încă de la primul film al francizei a devenit preferata publicului şi, într-o masură oarecare, şi mascota neoficială a seriei. Manny şi Ellie aşteapta naşterea primului lor mini – mamut, Sid cel lenes îşi creeaza propria lui familie improvizată furând nişte ouă de dinozaur; iar Diego, tigrul cu dinţii ascuţiţi, se întreabă dacă nu cumva creşte prea încet în preajma prietenilor sai.

L’EMMERDEUR (AKA. A PAIN IN THE ASS)
PACOSTEA

Regia: Francis Veber
Cu: Richard Berry, Patrick Timsit, Pascal Elbé, Virginie Ledoyen, Michel Aumont
Comedie, Franţa, 2008

O prietenie neobişnuita şi improbabilă se leagă între un asasin plătit şi un tip cu tendinţe suicidale, amândoi cazaţi din motive diferite la acelaşi hotel.

LEZIONI DI CIOCCOLATO (AKA. LESSONS IN CHOCOLATE)
LECŢII DE CIOCOLATĂ

Regia: Claudio Cupellini
Cu: Luca Argentero, Violante Placido, Neri Marcore, Hassani Shapi, Monica Scattini
Comedie, Italia 2007

Mattia (Luca Argentero), un om de afaceri cu o carieră promiţătoare în construcţii, e pe cale să încheie cel mai mare deal din viaţă lui profesională, când un muncitor angajat ilegal pe nume Kamal (Hassani Shapi) cade de pe o schelă şi suferă o fractură severă, ameninţă cu procesul dacă… dacă nu cumva Mattia îi va locul într-un curs avansat pentru patiseri. Acesta este motivul pentru Kamal a venit din Egipt în Italia ca să-şi împlinească visul de a-şi deschide propria patiserie… Mattia nu are de ales şi-i ia locul lui Kamal la şcoală, asumându-şi identitatea lui. Printre râsete şi reţete care te fac să-ţi plouă în gură, Mattia descoperă o modalitate de-a uni două culturi diferite.

NICK AND NORAH’S INFINITE PLAYLIST
PLAYLIST PENTRU NICK ŞI NORAH

Regia: Peter Sollett
Cu: Michael Cera, Kat Dennings, Aaron Yoo, Rafi Gavron, Ari Graynor
Comedie, SUA 2009

Bazat pe o nuvela de Rachel Cohn şi David Levithan, lungmetrajul de faţă spune povestea de dragoste a doi tineri ce se întâlnesc la un concert punk.

Doi tineri care doresc să uite de singurătate petrec o noapte într-un club fără să aibă curaj să se gândească la faptul că această întâlnire ar putea fi prima, iar nu singura lor noapte împreună. Nick and Norah’s Infinite Playlist este o comedie despre doi tineri singuri. Eroii principali ai acestei poveşti din New York sunt Nick (Michael Cera) şi Norah (Kat Dennings). El încearcă să depăşească impasul în care ajunsese după ce fusese părăsit de o femeie, ea vrea să uite de singurătate atrăgându-l pe Nick într-o escapadă amoroasă. Interesant este că, exceptând faptului că le place muzica, cei doi nu par a avea nimic în comun. Totuşi, situaţia este pe cale să se schimbe, deoarece o noapte în doi într-un club e pe cale să devină prima întâlnire a unei poveşti romantice.

PAUL BLART: MALL COP
PAUL, MARE POLIŢIST LA MALL

Regia: Steve Carr
Cu: Kevin James, Keir O’Donnell, Jayma Mays, Raini Rodriguez, Peter Gerety

Un poliţist de mall din New Jersey are parte de momentul lui de glori atunci când, de Sărbători, ajutoarele lui Moş Crăciun pun la cale o lovitură într-unul dintre magazine.

Paul Bart (Kevin James) e un tata singur din suburbii care încearcă să supravieţuiască lucrând ca om de securitate la un mall. Paul îşi ia slujba foarte în serios; din nefericire, nu acelaşi lucru se poate spune despre clienţii cu care are de-a face în fiecare zi. Toate acestea se schimbă într-o zi în care ajutoarele lui Moş Crăciun închid mall-ul şi încep să ia ostatici printre care se numără şi fiica lui Paul. Dându-şi seama că nimeni nu cunoaşte clădirea mai bine decât omul care e plătit să-o păzească, Paul se urcă pe bicicletă şi se grăbeşte să-i salveze pe bieţii prizonieri.

ROAD TRIP: BEER PONG
O ESCAPADA SUPER 2

Comedie, SUA, 2009

Andy este un tânăr foarte des ironizat de amici datorită loialităţii lui exagerate faţă de prietena lui, Kathy. Tânăra a rămas în oraşul lor natal, iar Andy nu se bucură de viaţa în campus, aşa cum ar trebui. Andy cedează în cele din urmă insistenţelor amicilor de a o curta pe Jenna, o tipă atrăgătoare care se ocupa cu campanii de promovare, prin baruri, a unei anumite mărci de bere.
Dorind să se apropie de iubitul ei, Kathy decide să se mute mai aproape, iar asta exact când băieţii, cu Andy în frunte, urmau să plece cu Jenna într-un turneu de promovare a berii. Lateral acestei poveşti, filmul ni-l prezintă şi pe unul dintre colegii lui Andy, care participă într-o competiţie numtă beer-pong.

SEX DRIVE
ÎN SEXCURSIE

Regia: Sean Anders
Cu: Josh Zuckerman, Amanda Crew, Clark Duke, James Marsden, Seth Green
Comedie, SUA 2008

Ian e un timid absolvent de liceu căruia nu i-a prea plăcut sportul şi asta se vede. Fizicul de tocilar nu-l împiedică pe Ian să-şi lipeasca faţa pe corpul unui culturist şi să agaţe pe net o fată superbă care se da drept "Dra Delicioasa". Ca s-o intâlnească, puştiul fură maşina fratelui său homofob şi îşi ia în această calatorie de-a dreptul iniţiatică şi cei mai buni prieteni. Bineinţeles, cu toţii trec prin nenumărate aventuri.

THE PRINCESS AND THE FROG
PRINTESA SI BROSCOIUL

Regia: Ron Clements, John Musker
Cu: Bruno Campos
Animaţie, SUA, 2009

O versiune modernă a unei poveşti clasice, având ca protagonişti o tânără şi frumoasă fată pe nume Tiana şi un prinţ broscoi disperat să redevină om. Un sărut al destinului îi va conduce pe amândoi într-o aventură hilară de-a lungul şi de-a latul misticei mlaştine din ţinutul Louisiana.

TOMCATS
Pariu riscant

Comedie, SUA, 2001
R: Gregory Poirier
D: Jerry O’Connell, Shannon Elizabeth , Jake Busey, Horatio Sanz, Jaime Pressly

Câţiva prieteni fac un pariu care i-ar putea salva viaţa lui Michael Delaney. El a rămas dator unui cazinou din Las Vegas la jocurile de noroc şi are mare nevoie de bani. O singură persoană îi stă în cale… Kyle, un mare afemeiat şi rivalul lui Michael la câştigarea pariului, a banilor şi a vieţii sale liniştite. Situaţia pare a fi lipsită de speranţă, însă Michael are o armă secretă… pe Natalie.

TWO CAN PLAY THAT GAME
JOC IN DOI

Regia: Mark Brown
Cu: Vivica A. Fox, Morris Chestnut, Anthony Anderson, Gabrielle Union, Wendy Raquel Robinson Comedie, SUA 2001

O femeie îşi pune la bătaie propriu set de reguli într-un joc care are ca miză recâştigarea iubitului.

Când vine vorba de viaţa sentimentală, Shante (Vivica Fox) munceşte 24 de ore din 24 pentru a-şi satisface şi a-şi ţine aproape iubitul. Shante e atât de expertă în a naviga pe valurile romance-ului, încât cele mai bune prietene ale sale, Diedre, Karen şi Tracy depind de sfaturile ei, de câte ori relaţiile lor se află în pericol. Dar atunci când prietenul ei Keith e prins în flagrant cu nimeni altcineva decât inamica sa, Conny, Shane instituie “planul de 10 zile” pentru a-l recâştiga. Fie că-i vorba de lenjerie sexi sau gătitul unor mâncăruri rafinate, tânăra are un arsenal de arme destinate să-l îngenuncheze pe iubitul său şi să-l aducă înapoi la ea. Nici un efort nu e prea mare pentru a-i atrage atenţia. Din păcate, finalul fericit pe care Shante îl aşteaptă se îndepărtează vazând cu ochii, pentru că Keith începe să urmeze sfaturile prietenului său, Tony, care insuflă o perspectivă masculină acestui joc manevrat, până acum, numai de fete. În această comică bătălie a sexelor, Shante e pe cale să descopere nu numai că nu există reguli – dar că nu e nici singurul jucător profesionist. Cu o relaţie în pericol şi prieteni care îi controlează fiecare mişcare, Shante trebuie să gândească repede şi să fie cu un pas înaintea lui Keith dacă vrea să aibă vreo şansă să-l recucerească… păstrându-şi mândria intactă.

VAN WILDER – FRESHMAN YEAR
VAN WILDER: PRIMUL AN DE FACULTATE

Regia: Harvey Glazer
Cu: Jonathan Bennett, Kristin Cavallari, Jerry Shea, Nestor Aaron Absera, Kurt Fuller
Comedie, SUA 2009

Van Wilder – Freshman Year este al treilea film din seria Van Wilder. Pentru că este student în primul an la Coolidge, Van Wilder e pregătit de dezmăţ şi de petreceri. Chiar dacă terminarea facultăţii a devenit o tradiţe de familie, Van Wilder este mai încântat de fetele pe care le întâlneşte acolo şi de posibilitatea de a se distra. Din păcate pentru el, toate fetele din facultate par să fi depus un jurământ de castitate, iar decanul conduce facultatea cu o listă de reguli foarte stricte care nu permit petrecerile, relaţiile amoroase sau consumul de alcool şi de narcotice. Wilder se îndrăgosteşte de Kaitlin, o frumuseţe a campusului şi încearcă să o cucerească. Pe lângă aceasta, tânărul îşi propune să elibereze şcoala de regulile stricte care nu permit nimănui să se amuze în niciun fel.

WORKING GIRL
O FEMEIE FACE CARIERA

Comedie, SUA 1988
Regia: Mike Nichols
Cu: Melanie Griffith, Harrison Ford, Sigourney Weaver

Nemultumită de slujba şi de relaţia cu prietenul său, un adevărat pierde-vara, Tess McGill decide să îşi schimbe viaţa. Se angajează în postul de secretară la o firmă importantă, de pe Wall Street. Şefa ei, interpretată de Sigourney Weaver, este o veritabilă femeie de afaceri, a cărei figură aparent amabilă ascunde o fire răutăcioasă. Katherine Parker are prostul obicei de a îşi însuşi ideile angajaţilor săi.

În urma unui accident, Katherine este pusă în imposibilitatea de a mai merge la birou, iar Tess este obligată de împrejurări să îi ţină locul în faţa unor clienti noi.

Simţul său de afaceristă înnăscută, cantitatea considerabilă de bun simţ şi imaginaţia bogată, o ajută pe Tess să pătrunda în cele mai înalte cercuri de afaceri new yorkeze. Ea se îndrăgosteşte de Jack Trainer (Harrison Fors), director executiv al firmei si iubitul înţepatei Katherine.

Lucrurile par a lua o întorsătură nefericită când Katherine revine la birou, dar va resimţi consecinţele comportamentului duplicitar din trecut. Working Girl este unul dintre cele mai populare filme ale anilor ’80 şi cel care a făcut-o celebră pe delicioasa Melanie Griffith.

MONSTERS VS. ALIENS
MONŞTRI CONTRA EXTRATEREŞTRI

Animaţie, SUA 2009
Regia: Rob Letterman, Conrad Vernon

Susan Murphy (vocea lui Reese Witherspoon), o tânără din California, este lovită în ziua nunţii de un meteorit. Efectul? Susan se transformă într-un monstru de 15 metri înălţime, pe care armata se grăbeşte să-l captureze. Dar Susan evadează şi, alături de alţi monştri la fel de simpatici, încearcă să protejeze Terra de atacurile unui grup de extratereştri răuvoitori, conduşi de fiorosul Gallaxhar.

THE PINK PANTHER 2
PANTERA ROZ 2

Comedie, SUA 2009
Regia: Harald Zwart
Cu: Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer, Andy Garcia, John Cleese

După ce a fost recompensat pentru că a rezolvat misterul diamantului Panterei roz, inspectorul Jacques Clouseau a fost pus să soluţioneze cazuri minore, asta ca să nu-l mai încurce pe şeful sau, inspectorul Dreyfus. Însă faimosul diamant este din nou dat dispărut graţie unor spargeri făcute cu mare artă. Datorită succeselor pe care le-a avut (chiar dacă gafând), Clouseau devine persoana cea mai potrivită de a rezolva şi de această dată cazul Diamantul roz. Dar, mai întâi, trebuie să-şi facă o echipă cu cei mai mari detectivi internaţionali. Prin urmare, iată-l pe Clouseau implicat în rezolvarea unui nou caz, gata să-şi arate din nou talentul de gafeur, de data aceasta dincolo de frontierele ţării.

Bucuresti, 17.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *