Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Harnici ca albinele in promovarea unor conditii mai bune de munca in Europa

{mosimage}Portretul unui apicultor a obţinut premiul întâi la concursul european de fotografii pentru locuri de muncă mai sigure şi mai sănătoase.

Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) a anunţat recent câştigătorul concursului de fotografii pe tema securităţii şi sănătăţii în muncă: Cristopher Azzopardi din Malta a obţinut premiul I pentru fotografia sa intitulată „Apicultor”, premiu ce a fost decernat în cadrul Întâlnirii europene la nivel înalt pentru evaluarea riscurilor şi IMM-uri de la Bilbao, evenimentul de închidere a campaniei „Locuri de muncă sănătoase”.

Câştigătorul ediţiei 2009 a concursului, Christopher Azzopardi, a afirmat cu bucurie despre reuşita sa: „Sunt  onorat să primesc acest premiu. Fotografia aceasta a fost cea mai provocatoare imagine pe care am surprins-o vreodată. Purtam haine de protecţie când am fotografiat un apicultor lucrând la stupina sa din Malta, dar albinele au reuşit totuşi să mă înţepe de mai multe ori. Prin această fotografie, am vrut să subliniez importanţa purtării echipamentului de protecţie la lucru într-un mediu periculos.”

Premiul al doilea a fost acordat lui Eric Despujols din Franţa („Sudorul”), iar premiul al treilea lui Rodrigo Cabrita din Portugalia („O viaţă grea şi complicată”).

Concursul de fotografii organizat la nivel european a stimulat imaginaţia celor pasionaţi de fotografie din întreaga Uniune Europeană, cu 133 înscrieri din România din cele peste 1.670 de fotografii primite. Cu fiecare fotografie am obţinut o nouă perspectivă privind securitatea şi sănătatea în rândul cetăţenilor europeni. Jukka Takala, Directorul EU-OSHA, a subliniat succesul extraordinar al concursului, cu ocazia ceremoniei de premiere de la Bilbao: „Interesul manifestat şi talentul creativ în imagini a fost încurajator. Am bucuria să premiez cele mai bune şi mai originale fotografii ce constituie un răspuns la întrebarea noastră «Care este imaginea ta despre siguranţa şi sănătatea la locul de muncă?». Umorul, simplitatea şi candoarea sunt adesea prezente în fotografii, uneori însoţite de o tentă uşoară de tensiune sau chiar de provocare, ca şi cum ne-ar aminti de importanţa cotidiană a locurilor de muncă sigure şi sănătoase.”

Concursul de fotografii a fost organizat de Agenţie în cadrul campaniei pentru evaluarea riscurilor „Locuri de muncă sănătoase”. Toţi fotografii – profesionişti sau amatori – au fost invitaţi să participe la concurs şi să trimită fotografii în perioada 9 mai – 15 august 2009. Un juriu internaţional de prestigiu a avut misiunea de a selecta cele mai bune fotografii. Fotografilor renumiţi Mertxe Alarcón, Clemente Bernad, Miguel Ángel Gaüeca şi Ambroise Tézenas li s-a alăturat Peter Rimmer, expert în comunicare pe probleme legate de securitatea şi sănătatea în muncă, fost Director al Departamentului de Informaţii al Consiliului Executiv pentru Sănătate şi Siguranţă al Marii Britanii.

Pentru informaţii suplimentare privind fotografiile înscrise şi despre concursul „Care este imaginea ta despre securitatea şi sănătatea la locul de muncă?”, vizitaţi www.osha-photocompetition.eu

Bilbao, 17.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *