free download 78 travel guides written by experts

Guvernul Privat se intruneste pe tema “Sanatate”

Problemele din sistemul de sănătate sunt resimţite de fiecare român, indiferent dacă stă la coadă la farmacie, atent să mai prindă plafon, merge la cabinetul medical sau pregăteşte plicul pentru o apendicită, rugându-se să iasă cât mai repede din spital.

Starea de sănătate din sistemul medical românesc va fi punctul de plecare în discuţiile din şedinţa Guvernului Privat care va avea loc vineri, 24 octombrie.  

Zece lideri ai comunităţii de business din domeniul medical, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice şi distribuitorilor care acţionează în piaţa locală şi consultanţi cu experienţă în domeniu vor lucra asupra soluţiilor concrete care ar urma să scoată sistemul de sănătate din criză. Business Standard a centralizat deja recomandările venite din mediul privat, le va discuta în cadrul mesei rotunde şi le va supune dezbaterii publice.

Discuţia din şedinţa de "Guvern Privat" va fi transmisă LIVE pe www.guvernulprivat.ro.

„Fondurile existente ar putea acoperi necesarul real dacă ar fi judicios repartizate, în funcţie de priorităţile evidente şi nu după apartenenţa politică a coordonatorilor de programe naţionale sau alte criterii care nu au legătură cu necesităţile obiective”, apreciază Dumitru Lupuliasa, preşedinte Colegiul Farmaciştilor. Dragoş Dinu, ex CEO A&D Pharma, spune că nu resursele sunt problema majoră ci gestionarea şi orientarea acestora: “Experienţa altor ţări europene trebuie folosită pentru că pe anumite segmente ale sistemului nu există specificităţi deosebite şi se pot replica modele de succes”.
 
Definirea pachetului minim de servicii medicale care să fie acoperit de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dezvoltarea asigurărilor private, un sistem sănătos de asigurare şi decontare a medicamentelor sunt câteva din soluţiile pe care se vor axa discuţiile.

"Guvernul Privat” este o iniţiativă prin care cotidianul de afaceri Business Standard îşi propune să creze un program de guvernare alternativ cu soluţii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei şi societăţii româneşti.

Proiectul este structurat pe următoarele teme de discuţie: infrastructură, educaţie-piaţa muncii, sănătate, turism, fiscalitate, administraţie publică, mediu-energie, agricultură, decalajul rural-urban şi cercetare-dezvoltare. Acestea vor face obiectul dezbaterilor în grupuri de lucru specializate, alcătuite din oameni de afaceri, top manageri, consultanţi şi experţi din societatea civilă. Concluziile dezbaterilor găzduite de Business Standard şi Money Channel vor fi cumulate într-un document care va fi pus pe masa viitorului executiv.

Pentru mai multe detalii despre proiect, calendarul dezbaterilor şi participanţii la discuţiile pe tema “Sănătate” intră pe www.guvernulprivat.ro. De asemenea, cei interesaţi pot participa la dezbaterile online. Cele mai bune soluţii vor fi publicate în cotidianul Business Standard.

Bucuresti, 23.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *