free download 78 travel guides written by experts

Guvernul Privat prezinta maine in Business Standard solutiile pe tema “Fiscalitate”

Priorităţile trasate de mediul de business autorităţilor în cadrul dezbaterii de Guvern Privat pe tema “Fiscalitate”, vor fi prezentate pe larg, în ediţia de mâine, 6 noiembrie, a cotidianului de afaceri Business Standard.

Menţinerea actualei cotei unice de impozitare sau chiar diminuarea acesteia şi îmbunătăţirea sistemului de colectare a taxelor. Reforma severă a politicii de cheltuieli bugetare şi profesionalizarea funcţionarilor din Ministerul Finanţelor. Reducerea nivelului de taxare a muncii şi legiferarea unei legi a holdingului. Aceştia sunt, primii paşi în modernizarea fiscalităţii, în România, potrivit mediului de business şi consultanţilor prezenţi la dezbatere.

Everard van Steenderen, partener pe taxe al Deloitte Balcani, spune că mărirea cotei de impozitare ar putea deruta investitorii străini, el optând pentru păstrarea actualului nivel de taxare, sau chiar pentru o reducere a cotei până la 10% – 12%. "Nu e un moment potrivit pentru a mări cota de impozitare. Aceasta ar produce un semnal psihologic dezastruos pe termen scurt şi pierderea unor sume importante de bani pe termen mediu şi lung", spune acesta.

"Este importantă o reformă serioasă a veniturilor bugetare, deoarece există un procent mare din economie nefiscalizat. De asemenea, trebuie să vedem şi pe ce cheltuim aiurea banii, se pot identifica uşor surse de economisire de circa 2% din PIB", spune Liviu Voinea.

"În unele ţări structura de holding a creat o adevărată industrie, statul câştigă enorm de pe urma industriei create să deservească structura de holding" explică Ruxandra Jianu, partener al casei de avocatură Biriş Goran.

"Dintr-o poziţie de ministru al finanţelor, aş crea grupuri de lucru mixte – cu mediul de afaceri. În şase luni, Codul Fiscal poate fi modernizat", spune Dan Schwartz, acesta insistând asupra  acceptării principiilor fiscale moderne şi eliminării prevederilor contradictorii. "Este necesară şi introducerea unor instanţe fiscale, prin separarea contenciosului administrativ spre cel de fiscal. Judecătorii fiscali trebui să fie specializaţi, să nu se bazeze doar pe concluziile experţilor contabili", spune Marius Stăncescu, preşedintele Riff Holding.

Citeste propunerile venite din partea comunitatii de business pentru un sistem fiscal modern si flexibil, în ediţia de mâine, 6 noiembrie, a cotidianului de afaceri Business Standard şi pe www.guvernulprivat.ro.

La dezbaterea de Guvern Privat pe tema “Fiscalitate”, din 3 noiembrie au participat: Ionut Simion – Partener PricewaterhouseCoopers, Everard van Steenderen – Partner in Charge Deloitte Balkans, Ruxandra Jianu- Managing Partner Biriş & Goran, Gabriel Sincu- Senior Manager Mazars, Dan Schwartz – Managing Partner Scot&Company, Angela Roşca – Managing Partner Taxhouse, Liviu Voinea – Director GEA, Cristian Pârvan – Secretar General AOAR, Marius Stăncescu- Preşedinte Riff Holding.

"Guvernul Privat” este o iniţiativă prin care cotidianul de afaceri Business Standard îşi propune să creeze un program de guvernare alternativ cu soluţii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei şi societăţii româneşti.

Proiectul este structurat pe următoarele teme de discuţie: infrastructură, educaţie-piaţa muncii, sănătate, turism, fiscalitate, administraţie publică, mediu-energie, agricultură, decalajul rural-urban şi cercetare-dezvoltare. Acestea vor face obiectul dezbaterilor în grupuri de lucru specializate, alcătuite din oameni de afaceri, top manageri, consultanţi şi experţi din societatea civilă. Concluziile dezbaterilor găzduite de Business Standard şi Money Channel vor fi cumulate într-un document care va fi pus pe masa viitorului executiv.

Pentru mai multe detalii despre proiect, calendarul dezbaterilor şi participanţii la discuţiile pe tema “Fiscalitate” intră pe www.guvernulprivat.ro. De asemenea, cei interesaşi pot participa la dezbaterile online. Cele mai bune soluţii vor fi publicate în cotidianul Business Standard.

Bucuresti, 05.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *