metalshow

Grupul de Distributie ETA si-a redus costurile de transport cu solutia

de optimizare rute de la Senior Software

Grupul de Distribuție ETA a ales să implementeze soluția de optimizare rute de la Senior Software, cu ajutorul căreia planifică livrarea a peste 1000 de comenzi zilnic cu cele 50 de camioane din parcul auto. În urma implementării, compania a obținut mai multă vizibilitate asupra activității de transport și a scăzut costurile de livrare prin reducerea numărului de kilometri parcurși.

Cu o cifră de afaceri de 116 mil. RON înregistrată în 2014, Grupul de Distribuție ETA activează în domeniul distribuției de bere, sucuri, băuturi alcoolice, produse alimentare, țigări. Compania deservește cu ajutorul celor 50 de mașini proprii 7000 de locații din județele Botoșani, Iași și Suceava. Pentru a preîntâmpina problemele legate de rotația de personal și pentru a reduce costurile de livrare, managerii au decis implementarea unei soluții software performante pentru planificarea rutelor de transport.

„Soluția de planificare rute de la Senior Software îi permite companiei noastre să își optimizeze operațiunile de livrare, în primul rând prin faptul că oferă un cadru de lucru în care activitățile logistice se pot evalua, cuantifica și apoi optimiza.

Beneficiul imediat este faptul că pentru fiecare mașină, pentru fiecare cursă propusă, știm câți kilometri urmează să facă, în cât timp, cu ce costuri, și avem astfel posibilitatea de a analiza ulterior dacă mașina s-a încadrat în parametrii cursei. Rezultă de aici, pe lângă garanția unor costuri minime de transport, o analiză transparentă a activității fiecarui om din departament pe baza căreia se pot îmbunătăți multe aspecte organizaționale.", a declarat domnul Iulian Parascanu, Administrator Grupul de Distribuție ETA.

Înainte de implementarea soluției de la Senior Software, planificarea rutelor în cadrul companiei ETA se făcea manual, pentru fiecare mașină în parte. Dispecerul le comunica șoferilor zonele pe care le aveau de acoperit, iar fiecare dintre aceștia trebuia să cunoască foarte bine ruta și magazinele unde urma să lase marfa. Mai departe, încărcarea comenzilor în camion se făcea în funcție de capacitatea acestuia, iar în cazul în care aceasta era depășită, era necesar încă un drum, ceea ce ducea la creșterea costurilor de transport.

În prezent, cu ajutorul sistemului oferit de Senior Software, Grupul de Distribuție ETA alocă și planifică automat comenzile pe rute de livrare, în funcție de zone geografice, caracteristicile produselor și ale mașinilor. Astfel, compania poate să livreze mai multă marfă cu același număr de mașini, într-un timp mai scurt, iar atât numărul de kilometri parcurși cât și costurile de transport au scăzut considerabiI. În plus, șoferii primesc informații detaliate despre traseul pe care îl au de parcurs și nu mai este obligatoriu să cunoască dinainte ruta.

Grupul de Distribuție ETA livrează din cele 5 depozite peste 1000 de comenzi zilnic. Printre produsele distribuite se numără și: bere de la producătorii Heineken și Bergenbier, băuturi alcoolice de la Prodvinalco și Angelli, sucuri din gama Pepsi, Santal și Tymbark, cafea de la Don Cafe și Fortuna, vinuri Budureasca, Recaș, Segarcea, Vincon, Gîrboiu, apă minerală Bucovina, Carpatina, țigări de la JTI și snacksuri de la Star Foods.

Despre soluția de optimizare rute:

Soluția software de optimizare a rutelor de la Senior Software oferă instrumente flexibile și o interfață foarte intuitivă pentru optimizarea resurselor implicate în transportul de mărfuri: mașini, șoferi și combustibil. Aceasta include funcționalități avansate de alocare automată a comenzilor pe mașini, de stabilire a traseelor de livrare și de calcul avansat al costurilor de transport. Câteva dintre caracteristicile de care sistemul ține cont în planificarea livrărilor sunt:
· Greutatea și volumetria mărfurilor;
· Caracteristicile mașinilor;
· Traseele optime;
· Programul de lucru al destinațiilor de livrare.

Pentru mai multe detalii, accesați www.SeniorERP.ro si www.seniorsoftware.ro.

Bucuresti, 09.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *