free download 78 travel guides written by experts

Grapefruit organizeaza cea de-a treia editie a singurului eveniment de arhitectura informatiei

din România – WIAD

Cea de-a treia ediție World Information Architecture Day (WIAD), singurul eveniment local dedicat specialiștilor din arhitectura informației, are loc pe data de 15 februarie 2014, la cafeneaua Tete-a-Tete din București. WIAD 2014 este inițiat, la nivel internațional, de Information Architecture Institute (SUA) și se desfășoară simultan în 25 de orașe și 15 țări. În România, evenimentul este adus și organizat pentru al treilea an consecutiv de Grapefruit, singura agenție de digital product development.

Tema centrală a ediției de anul acesta este modul în care arhitectura informațională poate influența în mod pozitiv calitatea interacțiunilor utilizatorilor cu site-urile, astfel încât să determine modificări comportamentale. De asemenea, vor fi abordate teme privind provocările pe care le aduc crearea și managementul conținutului online.

,,Industria online din România a evoluat spectaculos în ultimii ani și cred că toți jucătorii importanți, de la agenții, publisheri, clienți și dezvoltatori de soluții, au contribuit major la acest lucru. Din păcate, deși avem de ce să fim mândri, există discipline colaterale sau specizlizări a ceea ce în general numim digital sau online, unde mai avem multe de învâțat și pus în practică. Mă refer aici la arhitectura informațională, la strategia de conținut și chiar UX (user experience). Cred că este necesară promovarea și susținerea lor prin proiecte educaționale sau de knowledge sharing la nivel de industrie. În final, aceste discipline alături de toate celelalte specializări, contribuie la atingerea obiectivelor de business. Un design drăguț singur nu poate genera vânzări sau probleme concrete ale clienților care folosesc mediul online. Acesta este și motivul pentru care ne-am implicat în organizarea celei de-a treia ediții WIAD. Feedback-ul extrem de plăcut și încurajator primit de la participanții primelor două ediții ne motivează să mergem mai departe cu acest proiect”, a declarat Ana-Maria Bogdan, Managing Director la Grapefruit.

În cadrul WIAD 2014, se va discuta despre modalitățile prin care arhitectura informațională, îmbunătățirea experienței utilizatorilor și suportul oferit de un conținut relevant generează rezultate concrete de business și crește gradul de satisfacție al utilizatorilor. Temele de discuție vor viza și modul în care diverse aspecte contextuale legate de dispozitivele de acces, activitate, timp, locație sau user persona afectează dezvoltarea produselor digitale. WIAD 2014 aduce povești și studii de caz reale, spuse de creatori cunoscuți de conținut offline și online.

Ediția de anul acesta a evenimentului va atrage aproximativ 120 de participanți, specialiști precum: project și product manageri din companii, experți în marketing și digital, generatori de conținut, designeri și copywriteri. O parte dintre speakerii confirmați pentru ediția evenimentului de anul acest sunt: Lucian Georgescu (Managing Partner, GAV), Daniel Nicolescu (Country Manager, PayU), Sorin Pintilie (designer independent), Corina Săftescu (Director Editorial, CTRL-D), Marius Ursache (Chief Design Officer, Grapefruit) și Alecsandru Grigoriu (UX Designer, Grapefruit).

Arhitectura informațională se referă la o etapă obligatorie în construcția oricărui proiect digital de succes. Scopul acesteia este să ofere utilizatorului o serie de experiențe și interacțiuni relevante cu un produs digital. În urma procesului de AI, utilizatorul poate realiza cu ușurință acțiunile dorite, care se traduc în atingerea unor obiective de business pentru client.

Bucuresti, 30.01.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *