free download 78 travel guides written by experts

Grand Cinema Digiplex prezinta in premiera Fiica Faraonului

Grand Cinema Digiplex, cinematograful din Băneasa Shopping City, le aduce spectatorilor din Bucureşti o reprezentaţie de excepţie a uneia dintre cele mai apreciate trupe de balet din lume. Teatrul Bolshoi prezintă pe 25 noiembrie 2012, la ora 17:00, spectacolul de balet Fiica Faraonului, transpus pe scena din Moscova a teatrului şi transmis în direct la Grand Cinema Digiplex.

Considerată o adevărată frescă egipteană, opera în 3 acte a lui Maurice Petipa prinde viaţă sub atenta îndrumare a lui Pierre Lacotte şi cu participarea specială a a soliştilor şi a corpului de balet Bolshoi.

Fiica Faraonului a avut premiera în anul 1862 intr-un show grandios la Teatrul din Petersburg. Doi ani mai târziu, baletul a fost transferat de la Petersburg către Teatrul Bolshoi din Moscova. Cu toate acestea, în Rusia Sovietică, spectacolul nu s-a bucurat de admiraţia publicului, fiind scos din repertoriu din motive de nepotrivire ideologice. Pierre Lacotte a repus în scenă piesa în anul 2000, reuşind să dea o nouă viaţă acestei capodopere.

Acţiunea se petrece în Egipt, unde un tânăr englez, Lord Wilson, călătoreşte împreună cu servitorul său, John Bull. O furtună puternică începe din senin. Cei doi, alături de câţiva negustori arabi sunt nevoiţi să se adăpostească în cea mai apropiată piramidă. Îngrijitorii piramidei îi roagă pe refugiaţi să vorbească cât mai încet, deoarece Aspacia, fiica unuia din cei mai mari faraoni este înmormântată acolo. Lord Wilson cade într-un somn profund şi visul se transformă într-o fantezie misterioasă. Aspacia se trezeşte la viaţă, întinde mâna asupra inimii lordului Wilson şi are loc o transformare magică în urma căruia lordul şi servitorul său călătoresc în timp şi devin egipteni. O serie de întâmplări vor pune la încercare dragostea dintre Lordul Wilson şi Aspacia, într-un spectacol în care baletul şi muzica reuşesc să recreeze o lume mistică.

Grand Cinema Digiplex vă invită în acest sezon să urmăriţi şi alte spectacole de balet transmise de la Teatrul Bolshoi din Moscova. Pentru luna decembrie, Grand Cinema Digiplex a pregătit o nouă transmisiune de excepţie, “Spărgătorul de nuci”, cu participarea specială a corpului de balet Bolshoi.

Bucuresti, 20.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *