free download 78 travel guides written by experts

GIGABYTE lanseaza placa de baza de ultima generatie AMD AM3

“Dragon” – Performanţă la cote maxime

GIGABYTE, unul din principalii producători de plăci de bază şi plăci video, lansează placa de bază GA-MA790FXT-UD5P, prima “platformă AMD Dragon”, compatibilă cu noua generaţie de procesoare AMD AM3 Phenom™ II. Aceasta platformă este dedicată obţinerii unor performanţe maxime, la lucru, acasă şi în jocuri.

Construită pe noul socket AMD AM3, placa de bază GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P permite utilizatorilor să atingă noi performanţe în exploatare, cu ajutorul procesoarelor cu care este compatibilă. Procesoarele AMD Phenom™ II, pe 45 de nanometri, prezintă HyperTransport 3.0 şi controler de memorie integrat DDR3. GIGABYTE GA-MA790FX-UD5P este prima placă de bază pe platformă AMD ce oferă suport pentru memorii DDR3, oferind utilizatorilor posibilitatea de a atinge frecvenţe ale memoriilor de până la 1666+ MHz (prin Overclocking), pentru o viteză de acces mai mare în cele mai noi aplicaţii şi jocuri, cu o eficienţă energetică îmbunătăţită. Dezvoltată printr-o tehnologie de ultimă oră, GA-MA790FXT-UD5P dispune de un nivel de putere 8+2 al CPU VRM, pentru a asigura energia necesară procesorului de 140W.

Nici o platformă nu este completă fară cea mai nouă tehnologie grafică, placa de bază GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P, echipată cu North Bridge-ul AMD 790X, care beneficiază de suport pentru interfaţa grafică DUAL x16 PCI-E 2.0 şi este compatibilă cu cea mai tehnologie ATI CrossFireX™. Conectarea cardurilor grafice oferă posibilitatea folosirii a patru monitoare; astfel, utilizatorii sporesc productivitatea prin optimizarea abilităţior multitasking.

GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P beneficiază de suport pentru AMD OverDrive™, oferind utilizatorilor specializaţi posibilitatea de a-şi personaliza şi monitoriza performanţele şi setările sistemului. Utilizatorii pasionaţi vor aprecia noul controler încorporat EC AOD-ACC, care oferă posibilitaţii de overclocking mult mai bune pentru procesoarele AMD Phenom™ II Black Edition, cu ajutorul AMD OverDrive™.

GA-MA790FXT-UD5P este cea mai nouă placă de bază din seria GIGABYTE Ultra Durable™ 3. Această serie beneficiază de primul design pentru plăci de bază desktop care oferă 2 uncii de cupru pentru straturile de Putere şi Masă, conducând la o scădere drastică a temperaturii de lucru a sistemului, eficienţă energetică crescută şi stabilitate sporită pentru overclocking. Plăcile de bază GIGABYTE Ultra Durable™ 3 sunt echipate cu Condensatori Solizi Japonezi, cu o durată de funcţionare de peste 50 000 de ore, Bobine cu miez de Ferită, ce oferă eficienţă energetică ridicată, şi Mosfeţi Lower RDS(on) cu o rezistenţă scăzută, ce reduc consumul de energie şi generarea de căldură. Plăcile de bază GIGABYTE Ultra Durable™ 3 garantează stabilitatea, fiabilitatea şi longevitatea, esenţiale pentru a satisface cerinţele procesoarelor de ultimă generaţie şi ale altor componente necesare pentru rularea celor mai avansate aplicaţii şi jocuri.

Opţiunile avansate de conectivitate sunt esenţiale pentru orice sistem de ultimă generaţie. GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P oferă suport pentru 10 port-uri SATA 2.0. Pe lângă cele şase porturi SATA 2.0 (3Gb/s) din SB750, GA-MA790FXT-UD5P dispune de alte 4 porturi SATA prin controlerul integrat JMicron (JM363 & JM322), uşurând utilizarea tehnologiei GIGABYTE Smart Backup. Tehnologia GIGABYTE Smart Backup permite utilizatorilor să conecteze maximum 4 dispozitive SATA, pentru a realiza o configuraţie RAID bazată pe hardware cu un efort minim. GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P beneficiază de conexiuni Dual Gigabit LAN cu Teaming, care permite celor două conexiuni individuale să se comporte ca una singură pentru a obţine o lăţime de bandă dublă, cu scopul de a îmbunătăţi rata de transfer.

Alte caracteristici unice

Design Ultra Durable™ 3
GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P este un exemplu al designului revoluţionar GIGABYTE Ultra Durable™ 3, care oferă 2 uncii de cupru pentru straturile de Putere şi Masă, pentru o scădere drastică a temperaturii de lucru a sistemului, prin răspândirea căldurii din zonele critice ale plăcii de bază, cum ar fi zona procesorului, către întregul PCB al plăcii. Ultra Durable™ 3 diminuează impedanţa PCB-ului plăcii cu 50%, pentru reducerea pierderilor electrice şi scăderea temperaturii celorlalte componente. Dublarea cantităţii de cupru îmbunătăţeşte calitatea semnalului şi diminuează interferenţa electro-magnetică, oferind o stabilitate mai bună a sistemului şi performanţe sporite pentru oveclocking.

Mosfeţii Low RDS(on) sunt speciali creaţi pentru a scădea rezistenţa la comutare, astfel încât încarcarea şi descărcarea curentului să se facă mai rapid.

Bobine cu miez de Ferită – Pierdere redusă de energie
Bobinele cu miez de Ferită sunt formate dintr-un compus al oxidului de fier şi alte metale, care păstrează energia mai mult timp decât bobinele din fier, la o frecvenţă ridicată. 

Design integral cu condensatori solizi – Durata mai lungă de viaţă
Condensatorii solizi conţin un polimer solid organic, în timp ce condensatorii electrolitici folosesc un lichid electrolitic obişnuit.

Easy Energy Saver
GIGABYTE permite acum utilizatorilor să economisească mult mai uşor energia, prin noua tehnologie GIGABYTE Easy Energy Saver. Cu un design software avansat, GIGABYTE Easy Energy Saver poate ajusta dinamic puterea procesorului, în funcţie de sarcina de lucru, oferind exact cantitatea de energie necesară pentru îndeplinirea sarcinii. 

Dolby Home Theater® – Vă puteţi bucura de un Home Theater cu sunet surround

Dolby Home Theater plasează ascultătorii în mijlocul acţiunii, prin intermediul unui set puternic de instrumente care generează sunet surround pentru muzică, filme şi jocuri. Pot fi folosite de la două la opt boxe sau orice set de căşti.
Realizat special pentru a livra cea mai bună experienţă auditivă. 

Smart Backup – Plug & Play Hardware RAID

GIGABYTE Smart Backup permite utilizatorilor să conecteze maximum 4 dispozitive SATA, pentru a realiza o configuraţie RAID cu efort minim. Controlerii Dual RAID integraţi,configurează automat setările RAID, fără a fi nevoie de intervenţia utilizatorului. Astfel, utilizatorii beneficiază de un transfer de date îmbunătăţit, utilizare redusă a procesorului, backup automat în timp real şi protecţie în cazul în care hard-disk-ul cedează.

DualBIOS™ – Protecţie patentată Dual Hardware BIOS

DualBIOS™ este o tehnologie GIGABYTE patentată, care recuperează automat datele atunci când BIOS-ul principal cedează. Dispunând de două chipuri BIOS ROM integrate, GIGABYTE DualBIOS™ asigură o recuperare rapidă după căderea BIOS-ului, din cauza viruşilor sau a actualizării necorespunzătoare.

LAN de 2 GB prin Teaming
 
Funcţia teaming permite celor două conexiuni individuale să se comporte ca una singură pentru o lăţime de bandă dublă, cu scopul de a îmbunătăţi rata de transfer, cu o utilizare redusă a procesorului.

Previne erorile reţelei, prin realizarea transferului de la portul nefuncţional către portul funcţional.

Receive Side Scaling echilibrează traficul din reţea între 2 procesoare, pentru o performanţă sporită.

Ajustează automat consumul de energie în funcţie de lungimea cablului LAN, generând o economisire de până la 10%. 

EasyTune6

GIGABYTE a schimbat complet EasyTune6, pentru a facilita atât administrarea şi monitorizarea resurselor hardware, cât şi setarea sistemului, astfel încât să fie obţinută performanţă maximă. EasyTune6 oferă instrumentele necesare pentru a individualiza rapid şi fără efort un sistem, indiferent dacă utilizatorul e pasionat de overclocking sau începător.

Pornire/Oprire rapidă Onboard

Butoanele Onboard Power, Clear CMOS şi Reset facilitează lucrul pentru cei care nu folosesc o carcasă.

Bucuresti, 04.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *