free download 78 travel guides written by experts

Germanwings zboara catre Carnvalul de la Koln

Cu peste 200 de ani de istorie pe malul Rinului, Carnavalul de la Koln găzduieşte cele mai mari petreceri stradale din Europa. Anul acesta ne aşteptăm la petreceri, costume şi parade de neuitat, aşa că pregătiţi-vă să vă distraţi pe străzi şi prin puburile care servesc faimoasa bere locală, Kölsch.

Carnavalul se va desfăşura între 3 şi 9 martie, de neratat fiind zilele de 3, 7 şi 9 martie, în care oraşul găzduieşte cele mai aşteptate evenimente ale acestei perioade. Spre exemplu, pe 3 martie, doamnele nu pot lipsi de la Weiberfastnacht (Women’s Carnival Day), ziua în care femeile preiau controlul şi dau startul carnavalului. Acestea se îmbracă în rochii extravagante şi preţ de o zi pot săruta şi tăia cravata oricărui bărbat doresc.

Rosenmontag (Rose Monday) reprezintă punctul culminant când are loc cea mai memorabilă paradă a carnavalului. În fiecare an, pe 7 martie, parada se întinde de-a lungul Rinului pe o distanţă de 7 km, unde sute de oameni din jurul lumii, îmbrăcaţi în costume colorate, cântă şi dansează – o atmosferă în care dulciurile şi petalele aruncate în aer creează o lume de vis.

Carnavalul se termină cu Aschermittwoch (Ash Wednesday), ziua dedicată celor ce au reuşit să supravieţuiască tuturor zilelor carnavalului. Ultima zi a mult iubitului eveniment este dedicată petrecăreţilor, pentru a-şi vindeca mahmureala cu o cină tradiţională de peşte, într-una din fabricile de bere sau în cochetele restaurante din oraş.

Koln este cunoscut a fi cel mai Mediteranean oraş din Germania. În perioada Carnavalului, temperaturile ridicate ies la suprafaţă. Veniţi să cunoaşteţi alături de localnici o altă faţă a Germaniei, la cea mai mare petrecere a lor!

Bucuresti, 22.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *