free download 78 travel guides written by experts

George Cojocaru, Presedinte – Director general Romexpo, prezent

la întâlnirea comitetului director UFI

Pe 18 iunie a.c., la Bilabao, în Spania a avut loc întâlnirea Comitetului Director la Asociaţiei Mondiale a Industriei Expoziţionale (UFI). La întâlnire au luat parte membrii Comitetului Director, inclusiv Domnul George Cojocaru, preşedinte – director general ROMEXPO şi, totodată, membru în Comitetul Director, la al patrulea mandat.
Întâlnirea a avut pe ordinea de zi mai multe subiecte, dintre care cele mai importante au fost legate de alegerea noului preşedinte UFI, raportul de activitate, admiterea/alegerea de noi membri, noul regulament pentru auditare, pregătirea Congresului UFI din Paris din acest an.

Membrii Comitetului Director UFI l-au ales pe John Show, preşedinte COMEXPO Paris, ca viitor preşedinte UFI. Votul urmează să fie validat la Congresul de la Paris, care va avea loc în octombrie 2007.

O preocupare majoră a UFI devine, aşa cum a rezultat din discuţiile de la Bilbao, rigurozitatea privind criteriile de auditare şi certificare a manifestărilor expoziţionale, urmând să se realizeze un nou sistem de certificare, acordându-se mai multă atenţie competenţei auditorilor.

De menţionat că în şedinţa Comitetului Director, s-a luat decizia includerii expoziţiei INDAGRA, organizată de ROMEXPO, în rândul manifestărilor agreate UFI. Decizia a fost luată în urma auditării expoziţiei, certificându-se astfel nivelul înalt de calitate al acesteia. În prezent, ROMEXPO organizează trei evenimente ce poartă distincţia de «UFI Approved Event» şi anume: TIB, TIBCO şi grupul ROMMEDICA-ROMPHARMA-ROMCONTROLA.

Tot la întâlnirea de la Bilbao, membrii Comitetului Director au fixat şi locaţiile pentru Congresele UFI din anii următori. Astfel, Congresul din 2008 se va desfăşura la Istanbul, cel din 2009 la Abu Dhabi, iar cel din 2010 urmează să aibă loc la Singapore.

Asociaţia Mondială a Industriei Expoziţionale (UFI) a fost înfiinţată în anul 1925 şi este cea mai prestigioasă şi reprezentativă asociaţie din industria mondială a manifestărilor expoziţionale, numărând 414 membri, care organizează peste 4.000 de manifestări anuale de renume, evenimente care atrag anual peste 150 de milioane de vizitatori. UFI este prezentă în 76 de ţări din 5 continente. Romexpo este membru UFI din anul 1993.

Bucuresti, 21.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *