Kinodiseea

Geometrie: intre joc si nota 10

Divizia de software educaţional a Softwin, INTUITEXT – liderul pieţei de profil din România – lansează astăzi seria „Geometrie: între joc şi nota 10“, prima colecţie de software educaţional ce acoperă integral capitole din programa de geometrie pentru gimnaziu.

Primele două produse din această serie: Provocarea faraonului” şi „Secretul lui Euclid”, îi atrag pe copii într-o aventură petrecută în Egiptul antic, pe timpul faraonului Ptolemeu, unde învăţatul Euclid rezolvă miraculos problemele pe care i le pune în cârcă faraonul. Ghidaţi de Euclid, cel mai mare profesor de matematică al tuturor timpurilor, copiii vor descoperi prin joc şi exemple practice tainele geometriei.

"Suntem mândri că avem posibilitatea să oferim elevilor şi instituţiilor de învăţământ o soluţie inovatoare, care va permite copiilor să înveţe cu plăcere geometria. Este o realizare tehnologică unică şi o premieră pe piaţa naţională", a declarat Măriuca Talpeş, directorul diviziei INTUITEXT.

Seria „Geometrie: între joc si nota 10“ utilizează metode psiho-pedagogice moderne pentru a obţine un maxim de performanţă din partea elevului. Este utilă atât pentru învăţare, cât şi pentru recapitulare şi testare. Produsele au fost realizate cu implicarea mai multor profesori renumiţi şi specialişti în pedagogie şi psihologie şi sunt avizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

“Provocarea faraonului” şi „Secretul lui Euclid” sunt realizate conform celui mai nou standard internaţional în domeniul educaţiei virtuale, SCORM 2004. INTUITEXT este singura companie din România şi printre primele în lume care l-au adoptat. Astfel, s-au realizat primele produse din România în care elevul este ghidat pas cu pas în procesul de învăţare.

Proiectul beneficiază de experienţa de succes a INTUITEXT de 14 ani în proiecte de eLearning în Europa de Vest si SUA. Softwin, prin divizia de software educational, este singura companie din afara Marii Britanii care participă la informatizarea învăţămantului din Regatul Unit, într-un proiect gigant iniţiat de BBC.

Noile produse de geometrie se alatură colecţiei de lecţii interactive INTUITEXT de fizică, chimie, biologie şi geografie. Pentru cei pasionaţi de matematică, INTUITEXT a lansat de curând şi întreaga colecţie de 110 ani a Gazetei Matematice în format electronic, un produs unic la nivel mondial care cuprinde peste 80.000 de probleme şi articole de cel mai inalt nivel stiintific.

Seria „Geometrie: între joc şi nota 10“, alaturi de celelalte titluri, pot fi găsite în magazinele partenerilor INTUITEXT: Diverta/Best Computers, Flamingo, Flanco, K Tech-Ultra Pro, Depozitul de Calculatoare şi Librăriile Humanitas.

La realizarea acestui proiect au contribuit peste 40 de specialişti INTUITEXT, dar şi o serie întreagă de profesori, psihopedagogi şi alţi specialişti în domeniu. Dezvoltarea aplicaţiei a durat aproximativ 12 luni şi a fost făcută prin finantare proprie Softwin.

Despre INTUITEXT/Softwin
INTUITEXT este divizia de software educaţional a companiei româneşti Softwin şi are în prezent circa 200 de angajaţi.
Softwin este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, compania are o echipă de peste 800 de specialişti şi exportă produsele şi serviciile sale pe 6 continente. Softwin are reprezentanţe externe în Germania, Spania, Marea Britanie şi SUA.

Bucuresti, 11.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *