free download 78 travel guides written by experts

GECAD NET lanseaza Sentinet

  • Sentinet este un pachet de servicii construit pe o tehnologie proprietară GECAD NET
  • Sentinet va monitoriza şi proteja companiile româneşti de atacurile informatice

Compania GECAD NET a lansat astăzi sub marca Sentinet un nou pachet tehnologic de securitate destinat companiilor, indiferent de dimensiunile acestora sau de domeniul lor de activitate. Sentinet este creat pe baza experienţei unice pe care GECAD a obţinut-o în ultimii 12 ani în industria securităţii informatice.

Sentinet cuprinde servicii profesionale de securitate IT oferite pe baza unei tehnologii proprii inovatoare. Conceptul şi tehnologia care stau la baza Sentinet au fost dezvoltate de specialiştii GECAD NET în aproape doi ani, cu o investiţie de peste 1,5 milioane de euro. Serviciile care îmbracă această tehnologie sunt susţinute de o întreagă echipă de consultanţi certificaţi în securitate IT.

Implementarea tehnologiei la compania-client nu presupune decât instalarea în reţeaua acesteia a unui sistem care are rolul de a monitoriza infrastructura, de a detecta potenţialele ameninţări şi de a alerta cu privire la apariţia lor acea persoana care este responsabilă cu securitatea informatică în cadrul respectivei firme.
„Sentinet nu operează de la distanţă în reţeaua clientului. Este o unealtă care îl ajută pe acesta să asigure o securizare mai bună infrastructurii informatice de care dispune”, explică Gabriela Mechea, Director General la GECAD NET.
Sentinet are mai multe module care permit printre altele evaluarea vulnerabilităţilor (vulnerability assessment), detectarea intruziunilor (intrusion detection system), detectarea viruşilor (antivirus) dar şi un modul de raportare şi unul de monitorizare a infrastructurii clientului. În funcţie de necesităţile companiei-client, Sentinet poate fi personalizat în aşa fel încât să-i ofere acestuia exact modulele tehnologice şi serviciile de securitate de care are nevoie.
Pentru Sentinet nu este nevoie de licenţă. Sentinet se poate achiziţiona pe bază de abonament lunar, valoarea acestuia fiind influenţată de dimensiunile infrastructurii informatice a companiei-client şi de necesităţile de securitate ale acesteia.
Sentinet a fost testat până acum în 8 companii româneşti, din diverse domenii de activitate, de la cel farmaceutic până la cel alimentar sau bancar.
“Sentinet este o investiţie strategică pe termen lung şi avem încredere că va deveni de real succes pe piaţa românească. De asemenea, ne dorim ca Sentinet să fie recunoscut şi la nivel regional până în 2007”, afirmă Radu Georgescu, preşedinte al Grupului GECAD.
Despre GECAD NET:

GECAD NET furnizează servicii IT şi soluţii integrate de ultimă generaţie atât pentru siguranţa informatică a organizaţiilor, cât şi pentru crearea de infrastructuri informatice performante, indiferent de mărimea sau complexitatea lor. GECAD NET este parte a grupului GECAD, grup cu experienţă de 14 ani în industria IT românească.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *