Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Garduri electrice – cum le integram in ferma sau gospodaria noastra?

Gardurile electrice se bucura de o popularitate tot mai mare in ultimul timp in randul afacerilor din domeniu zootehniei. Cu toate acestea, sunt o multime de intrebari care ii macina pe antreprenori. Am incercat in urmatoarele randuri sa lamurim cele mai intalnite aspecte despre garduri electrice care ii nelinistesc pe proprietarii de animale.

sursa foto: https://www.agroelectro.ro/

Antrenarea animalelor pentru a respecta un gard electric

Atunci cand instruiti animalele pentru a respecta un gard electric, este o idee buna sa folositi o pasune mai mica, de aproximativ trei pana la patru ari, cu un gard de sarma electrificat. Scopul este de a soca animalele o singura data si pentru a face acest lucru poate fi necesar sa atrageti animalele catre sarma prin diferite metode. Bovinele sunt de obicei cursanti rapizi, cand sunt socati o data cu un gard cu o tensiune mai mare, rareori il ating din nou. Dupa aproximativ trei pana la patru zile, toate animalele ar trebui sa stie sa evite gardul. La fel exista si garduri pentru caini, cu care poti fi sigur ca ai tai caini nu vor parasi zona lor, dar nici alte caini nu vor intra pe teritoriul imprajmuit cu o asemenea gard.

Unul dintre producatorii romani de garduri si accesorii pentru garduri electrice este firma SC Agro Electrosistems SRL, care produce și comercializează accesorii și sisteme de garduri electrice, alaturi de echipamente zootehnice, în special pentru agricultori și pentru crescătorii de animale. Produsele firmei se gasesc pe siteul www.agroelectro.ro.

Sfaturi pentru intretinerea gardului

Unul dintre cele mai utile instrumente va fi un voltmetru sau un detector de erori. Aceste obiecte va vor ajuta sa va asigurati ca tensiunea corecta este livrata in mod regulat si, daca aveti un dispozitiv de cautare a defectiunilor, va accelera procesul de reparatie, indicand directia problemei.

In fiecare primavara, este important sa parcurgeti linia gardului pentru a va asigura ca izolatorii sunt inca la locul lor si apoi firul este strans. De asemenea, puteti verifica resturile, cum ar fi copacii cazuti, care vor reduce puterea care trece prin fir. Iarna, daca nu este utilizat gardul electric, acesta trebuie depozitat intr-un loc curat si uscat. Daca utilizati un gard electric alimentat cu energie solara, recomandarea specialistilor este sa incarcati bateria inainte de a o depozita pentru iarna.

Iata cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont pentru a va bucura pentru o perioada mai lunga de sprijinul oferit de garduri electrice:

  • Nu folositi sarma ghimpata pe porti.
  • Nu utilizati firul de poarta pentru a transfera energia dintr-o parte a acoladei in cealalta.
  • Nu va lasati gardul strans peste iarna; firul se va contracta si va va scoate acoladele din linie.
  • Nu strangeti prea mult firul atunci cand il instalati – demontati.
  • Nu rulati cablul electric impreuna cu firul.
  • Nu utilizati sarma de cupru pentru a conecta tijele de masa la scrima, deoarece acestea se corodeaza.
  • Nu strangeti firul de inalta rezistenta daca a fost indoit. Se va sparge. Legati nodurile corespunzatoare pentru a va reconecta.
  • Nu utilizati consumabile de calitate scazuta.

Gardul electrice cu panou solar

Atunci cand incercati sa pasunati animalele in zone indepartate, unde energia nu este disponibila, gardurile cu panouri solare sunt o optiune potrivita. Daca utilizati deja sistemul solar de pompare a apei intr-o zona indepartata sau in alta parte, puteti conecta energizatorul la structura existenta.

Asigurati-va ca panoul solar este instalat corect si orientat spre soare, mai ales in la amiaza, atunci cand soarele este cel mai puternic. Daca asezati un creion vertical pe panou in acest moment al zilei, nu ar trebui sa existe umbra. In acest mod, panoul solar va va incarca bateria, care la randul sau alimenteaza gardul.

material de agroelectro.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *