free download 78 travel guides written by experts

Fuziunea dintre Eureko si Bancpost a primit aprobarea finala din partea CSSPP

Prima fuziune de pe piaţa locală a pensiilor private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat prima fuziune de pe piaţa pensiilor private din România, un proces în urma căruia fondul de pensii Eureko va prelua activele şi participanţii fondului de pensii private Bancpost.  

Eureko a depus documentele necesare autorizării finale a fuziunii dintre fondul de pensii administrat şi cel al Bancpost în data de 26 mai 2009.

În urma procesului de integrare, Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA va atinge un număr de 325.416 de participanţi, consolidându-şi poziţia ocupată – locul 5 – în topul companiilor din această perspectivă, cu un număr total de active în valoare de 71.362 milioane RON, ce vor plasa compania pe locul 6 în topul celor 13 companii existente pe piaţă. 

“Această fuziune reprezintă un prim pas spre consolidarea pieţei pensiilor private din România  şi suntem mândri să fim prima companie care încheie un astfel de proces. A fost un drum anevoios, de pionierat, dar care a meritat eforturile cu prisosinţă. Fuziunea va aduce în primul rând beneficii participanţilor Bancpost pe care îi întâmpinăm cu mare plăcere şi cărora le vom oferi aceleaşi servicii calitative pe care le oferim deja participanţilor noştri. În acelaşi timp, fuziunea va consolida poziţia Eureko pe piaţa pensiilor private şi va contribui la dezvoltarea unei pieţe cu jucători mai puternici,” a declarat Besim Jawad, director General al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Din perspectiva investiţională, această fuziune aduce beneficii atât pentru Eureko, cât şi participanţilor şi întregii pieţe.

“Având un număr mai mare de active aflate sub administrarea noastră, randamentul investiţional al Eureko se va îmbunătăţi, iar acest lucru va putea fi observat şi de participanţii noştri având în vedere că pensia lor va creşte odată cu valoarea unităţii de fond,” a declarat Radu Craciun, Director de Investiţii al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Fuziunea cu Bancpost este prima de pe lista Eureko, urmând ca până la sfârşitul anului compania să finalizeze şi fuziunea cu fondul de pensii administrat de KD anunţată la începutul anului.

Bucuresti, 04.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *