free download 78 travel guides written by experts

Fuziune pe piata de e-commerce:

platformele est-europene ale grupului german Rebate Network isi vor uni fortele cu Neogen

Grupul Kolektiva, care cuprinde platformele de e-commerce ale grupului german Rebate Networks, va fuziona cu Zumzi, site-urile de comert online, parte a grupului Neogen SA, unul dintre liderii online ai regiunii. In urma fuziunii se va crea o companie de top pe piata de e-commerce in Europa Centrala si de Est, consolidand in acelasi timp piata de profil.

Grupul Kolektiva detine platforme locale de e-commerce in Romania, Ungaria, Croatia, Slovenia, Serbia, Macedonia, dar si in Bulgaria. Per total, grupul a generat in anul fiscal 2013 venituri de aproximativ 20 de milioane de euro. Zumzi are, de asemenea, prezenta internationala in Romania, Moldova, Serbia si Bulgaria. Veniturile companiei au atins anul trecut 6 milioane de euro. Calin Fusu, CEO Neogen, va conduce compania rezultata in urma fuziunii, in timp ce Rebate Networks va ramane in continuare un actionar important.

“Ambele grupuri reprezinta, mai ales din punct de vedere geografic, un tot unitar perfect. In urma fuziuni vom crea o platforma puternica de e-commerce care va continua sa se dezvolte in Europa de Est. Piata are inca un potential enorm de crestere pe care vrem sa-l scoatem in evidenta cu ajutorul unui jucator important in regiune”, a spus Calin Fusu, CEO Neogen.

“Aceasta fuziune in Europa de Est marcheaza inca un punct important al strategiei de crestere a platformei noastre de e-commerce pe pietele emergente. Pentru mai mult de trei ani, Rebate Networks a construit platforme web in tarile in curs de dezvoltare din Asia si Europa Rasariteana, prin urmare marcand puternic comertul online in aceste tari”, a declarat Michael Brehm, Managing Director Rebate Networks.

“Sunt foarte incantat ca am identificat in Zumzi si Neogen un partener de succes pentru companiile din Europa de Est”, a declarat Heissam Hartman, Vicepresedinte CEE Rebate Networks.

Despre Rebate Networks

Investitorul german Rebate Networks a fost fondat in 2010 de Michael Brehm. Directia strategica a companiei este axata pe dezvoltarea platformelor de e-commerce locale prin extinderea pe pietele emergente. Dupa o serie de tranzactii de succes Rebate activeaza in 15 tari. In Asia si Europa de Est mai multi lideri de piata fac parte din portofoliul investitorului. Rebate Networks detine expertiza in crearea si cresterea de start-up-uri, dar si know-how pe piata de e-commerce.
www.rebatenetworks.com

Despre Neogen

Fondat in anul 2000, in Transilvania, grupul Neogen detine in portofoliul sau site-uri de recrutare si platforme e-commerce in Europa Centrala si de Est.
www.neogen.biz

Bucuresti, 09.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *