free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Vodafone Romania finanteaza renovarea sectiei de oncologie

a Spitalului pentru Copii „Marie Curie” din Bucuresti

·    Fundatia Vodafone Romania a alocat 215.000 Euro pentru renovarea sectiei de oncologie a Spitalului de copii „Marie Curie”
·    Proiectul face parte din campania „Stop Cancer”, organizata de Fundatia Scheherazade
·    In 2008, Fundatia Vodafone Romania va aloca 600.000 de Euro pentru proiecte de asistenta medicala, inclusiv in sectii si spitale de oncologie Fundatia Vodafone Romania anunta finantarea proiectului de renovare a sectiei de oncologie a Spitalului de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”, din Bucuresti, cu suma de 215.000 de Euro. Proiectul face parte din campania „Stop Cancer”, organizata de Fundatia Scheherazade, cu scopul de a sensibiliza opinia publica asupra cancerului juvenil si de a strange fonduri pentru renovarea si dotarea spitalului „Marie Curie” cu aparatura medicala performanta.

Lucrarile de reamenajare vor fi finalizate in luna septembrie a acestui an si vor consta in igienizarea, redecorarea si dotarea cu mobilier nou a saloanelor din sectia de oncologie, pentru a imbunatati conditiile de spitalizare.

„Una dintre prioritatile Fundatiei Vodafone Romania in acest an este sustinerea proiectelor care vin in sprijinul spitalelor de oncologie, intrucat acesta este un domeniu care are mare nevoie de sprijin. Inca de anul trecut, Fundatia Vodafone Romania si-a orientat o mare parte din fonduri catre cresterea calitatii asistentei medicale, inclusiv prin dotarea cu echipamente medicale a sectiilor de pediatrie. In 2008, am alocat 600.000 pentru proiectele de asistenta medicala, care vor include si proiecte desfasurate in spitalele de oncologie”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Lucrarile de renovare a Spitalului „Marie Curie” au inceput in iunie 2007, iar pana la sfarsitul acestui an vor fi terminate 4 etaje din cele 7 ale cladirii.
“De la inceputul campaniei, in urma cu zece luni, si pana in prezent, Fundatia Scheherazade a strans 800.000 Euro pentru renovarea Spitalului „Marie Curie”. Este o mare onoare si bucurie pentru noi sa anuntam ca, prin investitia Fundatiei Vodafone Romania, am reusit sa depasim 1 milion de Euro pentru sustinerea acestui proiect. Responsabilitatea de a lupta impotriva cancerului juvenil este o responsabilitate pe care trebuie sa ne-o asumam in mod colectiv – Statul, societatea civila si sectorul privat. Avem nevoie de sustinerea unei societati civile active, a persoanelor fizice si a unui sector privat dinamic. Este esential sa ne unim eforturile si sa actionam cu o rapiditate si un curaj nemaivazute si nemaiintalnite pana acum. Dorim sa strangem 3,5 milioane de euro din donatii, pana la sfarsitul anului 2008. Trebuie sa ne promitem noua ca va veni ziua in care fiecare copil va putea fi vindecat, iar fara actiuni, promisiunile noastre vor fi doar vorbe in vant”, a declarat Wajiha Haris, Presedinte Fundatia Scheherazade.
Fundatia Vodafone Romania a alocat, in 2007, fonduri de peste 420.000 de Euro pentru sustinerea programelor de asistenta medicala, in beneficiul copiilor, care au inclus si investitii in aparatura medicala – cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, echografe si incubatoare performante – pentru spitale din Bucuresti si din tara. Printre acestea se numara si o donatie in valoare de 40.000 de Euro acordata spitalului „Marie Curie” pentru achizitionarea unui echipament performant, necesar in tratamentul endoscopic al afectiunilor urologice si al malformatiilor congenitale. Acest echipament este unic in Romania si permite interventii chirurgicale neinvazive, reducand astfel perioada de spitalizare a copiilor, pana la 2 zile.

In 2008, Fundatia Vodafone Romania va continua sa se implice in programe de sanatate, una dintre directiile principale in acest an fiind sustinerea proiectelor de asistenta medicala in sectii si spitale de oncologie. Fondurile care vor fi alocate anul acesta pentru sustinerea proiectelor de asistenta medicala se vor ridica la 600.000 de Euro.

Bucuresti, 21.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *