metalshow

Fundatia Bristol-Myers Squibb se lanseaza in Romania

prin programul Bridging Cancer Care

Oferind finantare de 150.000 de dolari pentru ingrijirea persoanelor bolnave de cancer

Fundatia Bristol–Myers Squibb, a carei misiune este de a prelungi si imbunatati viata prin ingrijire adecvata, lanseaza in Romania programul “Bridging Cancer Care” prin acordarea unei finantari in valoare de 150.000 de dolari pentru ingrijirea si tratamentul bolnavilor de cancer. Destinat tarilor din Europa Centrala si de Est, programul consta in acordarea de subventii anuale pentru ingrijire paliativa unitatilor medicale care solicita aceasta finantare.

Pana la aceasta data, fundatia americana Bristol–Myers Squibb a derulat programe “Bridging Cancer Care“ in Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Rusia, la nivel international organizatia avand si alte proiecte in derulare, in special in tarile cu populatie afectata de HIV/SIDA in Africa, hepatita in Asia si boli mintale in S.U.A.

In Romania, Fundatia Bristol–Myers Squibb a acordat la sfarsitul acestui an o subventie in valoare de 150.000 de dolari Centrului Hospice “Casa Sperantei” din Brasov, primul centru hospice din Romania destinat asistentei bolnavilor de cancer in stadii avansate. Aproximativ 4,5 milioane de persoane din Romania sunt afectate, direct sau prin persoanele apropiate, de cancer sau de alte boli incurabile, iar in Europa Centrala si de Est cancerul este a doua cauza principala a deceselor. In Romania sunt inregistrati 400.000 de bolnavi de cancer, dintre care 5.000 sunt copii, 70% din cazuri fiind diagnosticate in faza incurabila. In acest moment, mai putin de 5% din bolnavii de cancer din Romania beneficiaza de servicii de ingrijiri paliative in fazele avansate si terminale de boala.

La Hospice “Casa Sperantei” peste 150 de bolnavi adulti si peste 150 de copii cu boli incurabile beneficiaza de ingrjire specializata intr-un mediu pe care si-l pot alege singuri in functie de stadiul in care se afla boala: tratament la domiciliu, in sectii cu paturi sau in centre de zi. Indiferent de forma de ingrijire pe care si-o aleg, pacientii primesc gratuit ingrijiri medicale, suport psihologic, emotional si spiritual, precum si asistenta sociala din partea echipei Hospice formata din medici, asistenti medicali si sociali, psihologi, terapeuti, preoti, ingrijitori si voluntari.

“Principala idee din spatele Bridging Care Cancer o constituie reducerea inegalitatilor de sanse in sistemul de sanatate. Fundatia Bristol–Myers Squibb sustine partenerii de incredere care pot contribui cu experienta, cunoasterea si intelegerea nevoilor locale in construirea unui parteneriat sustenabil in beneficiul pacientilor. Pentru modalitatile inovatoare si durabile de imbunatatire a serviciilor de ingrijire paliativa de care a dat dovada, am ales sa includem Centrul Hospice “Casa Sperantei” in programul nostru. Un bun exemplu vorbeste de la sine, de aceea ne dorim sa promovam impreuna un astfel de model pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor” declara Elzbieta Zawislak, reprezentant Bristol–Myers Squibb.

Bucuresti, 16.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *