#ForzaAlex: BMW Team RLL revine la “Daytona International Speedway” pentru etapa a doua a sezonului 2020 din IMSA

După o pauză de peste cinci luni, BMW Team RLL va relua sezonul 2020 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IMSA) în acest weekend. Etapa a doua a stagiunii va avea loc tot pe “Daytona International Speedway” (SUA). În alte situaţii, cursă ce urmează ar fi fost singurul punct de interes pentru echipă, dar toate gândurile BMW Team RLL şi ale întregii familii BMW sunt alături de Alessandro Zanardi (Italia).

Bucureşti/München. După o pauză de peste cinci luni, BMW Team RLL va relua sezonul 2020 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IMSA) în acest weekend. Etapa a doua a stagiunii va avea loc tot pe “Daytona International Speedway” (SUA), unde echipa a obţinut a doua victorie consecutivă în categoria GTLM a cursei de 24 de ore din ianuarie.

În alte situaţii, cursă ce urmează ar fi fost singurul punct de interes pentru echipă, dar toate gândurile BMW Team RLL şi ale întregii familii BMW sunt alături de Alessandro Zanardi (Italia), care a fost accidentat grav într-un accident de hand-bike.

Zanardi a revenit pe scena curselor din America de Nord în ianuarie 2019, când a concurat pentru BMW Team RLL, cu un model BMW M8 GTE pregătit special, în cursa de 24 de ore de la Daytona.

BMW Team RLL revine la Daytona International Speedway

“Alex este iubit pretutindeni”, a declarat directorul echipei, Bobby Rahal. “În orice disciplină a concurat, a făcut-o într-o manieră impresionantă. Perioada lui cu noi, la Daytona de anul trecut, a fost ceva ce ne vom aminti mereu.”

Altfel decât în ianuarie, etapa a doua din sezonul IMSA 2020 de la Daytona va fi o cursă de sprint. John Edwards (SUA) şi Jesse Krohn (Finlanda), care au făcut parte din echipajul învingător în acest an la “24 Hours of Daytona”, vor fi coechipieri în #24 MOTUL BMW M8 GTE. Maşina #25 va fi pilotată de Connor De Phillippi (SUA) şi Bruno Spengler (Canada). “IMSA WeatherTech 240 At Daytona” va avea loc sâmbătă, 4 iulie, iar startul este programat la ora locală 18.10 (duminică, ora României 1.10).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *