free download 78 travel guides written by experts

Forumul International al Fundatiei ECDL sustine Strategia pentru Dezvoltare si Angajare i2010

Viena, Octombrie 2008: Forumul Anual al Fundatiei ECDL a reunit delegati din 52 de organizatii internationale si societati informationale reprezentand un numar de 148 de tari, care au planificat viitoare activitati ce sustin strategia i2010 si lanseaza noua programa ECDL pentru ECDL/ ICDL Avansat. Acest eveniment international s-a concentrat pe trei teme importante subliniind programele ECDL/ICDL care vin in sprijinul strategiei i2010: dezvoltarea Societatii Informationale, posibilitatea cresterii economice si a gradului de ocupare a fortei de munca prin intermediul suportului adus societatii si economiei pentru a putea beneficia de avantajele aduse de educatia digitala si  oferirea abilitatilor necesare participarii active in cadrul Societatii Internationale.

Vorbitori cu profil inalt precum Dr. Christian Dorninger, din cadrul Ministerului Educatiei al Austriei si Dr. Ekram Fathi reprezentand Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei din Egipt au accentuat importanta competentelor digitale si necesitatea ca toate ministerele sa conlucreze pentru a face din Societatea Informationala o realitate pentru toti. Dr. Theo Lynn din cadrul Universitatii din Dublin si Dr. Sam DiGangi, reprezentant al Universitatii de Stat din Arizona s-au referit la viitorul educatiei si informaticii in special in contextul schimbarilor actuale la nivel global si al nevoii de invatare continua.

Aceasta intalnire a dat posibilitatea Fundatiei ECDL de a-si reconfirma angajamentul fata de Strategia i2010 si de a recunoaste proiectele si initiativele care sunt considerate exemple de succes in implementarea programelor ECDL / ICDL si cresterea nivelului educatiei digitale la nivel regional.  ECDL Austria a primit un premiu pentru promovarea exemplara a educatiei digitale la nivelul companiilor din mediul privat precum si un premiu Best Practice pentru excelenta operationala in implementarea programelor ECDL.

Echipa ICDL din Ghana a primit premiul Best Practice pentru Marketing si Relatii Publice datorita Forumului National numit “ Dezvoltand Educatia Digitala si Capacitatea Nationala “ (‘Building Digital Literacy and National Capacity’) care a reunit un numar de 400 de participanti din cadrul guvernului, mediului de afaceri si educational care au accentuat rolul critic al Tehnologiei Infomatiei si Comunicatiilor  si al educatiei digitale in evolutia Africii. ICDL Iordania a fost de asemenea onorata pentru exceptionala lor contributie sociala demostrata de impactul pozitiv avut de progrmul ICDL asupra vietii oamenilor cu deficiente de vedere din regiune. Un  premiu special a fost oferit Institutului IPKO, Kosovo, care a adoptat ECDL ca standard in educatia TIC si ca factor real in cresterea gradului de ocupare al fortei de munca. 

Vorbind in cadrul ceremoniei de inmanare a premiilor,  Damien O’ Sullivan, CEO al Fundatiei ECDL a punctat faptul ca “ In cadrul Fundatiei ECDL, credem ca asigurarea abilitatilor oferite de educatia digitala pentru toti reprezinta un aspect imperativ social, economic si politic precum si un important catalizator pentru evolutie; suntem mandri de a ne declara angajamentul continuu in sustinerea strategiei i2010 pentru dezvoltare si angajare prin intermediul programelor noastre de certificare recunoscute la nivel international care exploateaza beneficiile Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor la nivelul vietii economice si sociale pentru toti.“

Bucuresti, 05.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *