free download 78 travel guides written by experts

Forumul Donatorilor din Romania de 10 ani pe piata

Joi, 2 aprilie a.c., a fost ales noul Consiliu Director al Federatiei Forumului Donatorilor din Romania.

Pentru urmatorii 2 ani, presedintia Forumului Donatorilor din Romania este detinuta de Fundatia Dinu Patriciu prin directorul sau general, d-na Tincuta Baltag. Din Consiliul Director fac parte dna Adriana Stoica, director al Fundatiei United Way Romania ca vicepresedinte al FDR, dl. Potozky László director al Fundatiei pentru Parteneriat, dna Elena Serban director al Fundatiei Vodafone Romania si dl. Mario Demezzo, director al Fundatiei Principesa Margareta a Romania.

Cei 5 membrii ai Consiliului Director FDR au fost alesi datorita implicarii sustinute a  organizatiilor pe care le reprezinta pe  piata finantarilor din Romania in ultimii ani.

Forumul Donatorilor din Romania a implinit 10 de ani existenta, timp in care a raspuns necesitatilor de coordonare si comunicare intre finantatori, relativ la prioritatile de actiune identificate si metodele de interventie, cat si pentru a evita suprapunerea eforturilor promovand complementaritatea interventiilor.

FDR este o federaţie de organizaţii finanţatoare care sprijină activ dezvoltarea societăţii civile din România. Actiunile pe care FDR le-a intreprins pana in prezent s-au focalizat pe promovarea transparentei si responsabilitatii fata de comunitatile in care isi desfasoara activitatile organziatiile neguvernamentale si companiile private. Doua dintre cele mai de succes initiative ale FDR sunt Concursul Cele mai Bune Rapoarte ale organizatiilor neguvernamentale aflat la a 8-a editie, Top Corporate Awards, aflat la 4-a editie – este singurul de acest tip din Europa Centrala si de Est care monitorizeaza activitatea de implicare sociala a companiilor din punct de vedere al sumelor investite.

In prezent FDR reuneste organizatii precum Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala, Fundatia Carpatica – Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice,Fundatia pentru Parteneriat, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia Sensiblu, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Fundatia United Way Romania, Fundatia Vodafone Romania, Fundatia Dinu Patriciu. Primul membru de onoare al FDR datorita implicarii in actiuni filantropice este Mihaela Radulescu.

Bucuresti, 06.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *