metalshow

Flutur(asi), tot mai ai aripioare

Lovitura decisive. Iata ca spre gruparea Stolojan-Stoica nu mai pleaca doar “pleva”, asa cum elegant si-au complimentat coechipierii lui Calin Popescu Tariceanu colegii de partid care au indraznit sa nu mai functioneze ca la Congress au armata. “Microbul” curajului s-a extins. Si la primar. Si la presedinti de consilii si judete. Si la presedinti de filiale. Si la deputati. Si la senatori. Si la profesori universitari. Si la fosti demnitari. Si la lideri ai partidului.

POLITICA
Codrut Seres, urmarit pe strada de grupuri de ziaristi

Interesele transpolitice incearca sa acapareze decizia in unele companii din porofoliul statului, iar colaborarea transpolitica pentru satisfacerea intereselor economice incearca sa devina o moda fireasca, din pacate, in Romania anului 2006, a avertizat duminica, intr-o conferinta de presa, ministrul economiei si comertului, Codrut Seres.

Cu creionul pe hartie, un buget am calculate…

“Filozofia noastra este sa stimulam economia, ca sursa de bunastare si de bani, sis a avem incredere in romani, in inteligenta si in forta lor de munca.”. In timp ce Calin Popescu Tariceanu rostea cu emfaza aceste vorbe “memorabile” in sustinerea bugetului de stat pe 2007, pe ecranele televioarelor rulau scene de violenta din ghetoul Zabrauti, colt cu Ferentari, la doar o aruncatura de bat de comptuoasa aula a Parlamentului Romaniei.

Geoana a coborat il fieful lui electoral pentru un nou mandat de lider PSD

Presedintele PSD, Mircea Geoana, senator de Doljm si-a anuntat in fieful sau electoral, la finele saptamanii trecute, cadidatura pentru un nou mandat de presedinte al principalului partid de opozitie. El le-a promis pesedistior doljeni castig electoral pe toate fronturile: alegerile locale, parlamentare si prezidentiale.

ANALIZA

Cui mai foloseste Partidul “Romania Mare”?

S-a spus, nu o data, ca Partidul “Romania Mare” a fost, la infiintare sa, “bratul inarmat” al FSN, apoi al PDSR, in lupta cu Opozitia de dreapta si cu elitele asa-zise comuniste si disidente. S-a mai spus ca este adversarul natural al UDMR, produsul unui soi de simetrie nesanatoasa in materie de nationalism exacerbate. S-a mai spus si ca el se identifica pana la confuzie cu liderul sau, nu o data prezentat ca un fel de Le Pen al Romaniei.

EXTERNE

Un submarin chinezesc de atac a urmarit cu succes portavionul American Kitty Hawk

“Submarinul nu a fost detectat. Si, in mod evident, suntem preocupati de aceasta” a firmat o inalta oficialitate a marinei militare a SUA despre un fapt aproape incredibil: un submarine chinezesc de atac cu propulsie clasica a reusit, cu deplin succes, sa urmareasca portavionul American Kitty Hawk, in apele insulei japoneze Okinawa, fara sa fie detectat de militarii SUA.

Talibanii afgani revin in forta si declanseaza ofensive repetate impotriva trupelor NATO

“Este cel mai rau loc in care am luptat. Este mult mai rau decat in Bagdad. Ce-am facut noi aici face ca situatia din Bagdan sa fie ca o plimbarica in parc”, asa descrie un military britanic, decorat pentru bravura in luptele din Irak, bataile destul extreme de dure duse de trupele NATO in Afganistan, impotriva detasamentelor refacute si mult intarite ale luptatorilor talibani.

Un lamuritor termen de comparative: comandantul Ahmad Shah Massoud

Massoud, de origine etnica tadjica, a fost- sustin toti analistii militari seriosi, cel mai eficient commandant de gherila pe care l-a avut Afganistanul in vremea razboiului purat, vreme de un deceniu, impotriva invaziei sovietice. El avea 27 de ani atunci cand a inceput invazia ruseasca si absolvise Academia Militara (in 1973), dupa caere incepuse sa studieze si stiintele ingineresti la Politehnica din Kabul.

 ANCHETA

Teodor Atanasiu, stapan illegal peste “Hanul lui Manuc”

Familia Cantacuzino se lupta de peste 10 ani, prin instante, sa primeasca inapoi “Hanul lui Manuc”, un imobil care i-a apartinut legal din 1881 si care a fost nationlaizat de comunisti in 1950. Transmis drept mostenire din generatie in generatie, inclusive sub regimul Ceausescu, “Hanul lui Manuc” se afla de 56 de ani pe mana unor crasmasi, in fruntea carora s-a asezat de cateva saptamani, celebrul Teodor Atanasiu.

SOCIAL

Spitalul Caritas, o relicva costisitoare

Cheltuirea ineficienta in sistemul sanitar a banului public este un subiect despre care ministrul sanatatii publice, Eugen Nicolaescu, vorbeste mai tot timpul. Din pacate, acesta nu stie sau nu vrea sa recunoasca faptul ca, in cazul unor unitati spitalicesti, legea este cea care ii oblige pe manageri sa nu poata face economii.

IMOBILIARE

1.300 de euro pentru netru patrat de apartament

Desi promovate sub titulatura de locuinte pentru clasa medie, proiectele rezidentiale din Bucuresti, aflate in diferite faze de executie, se adreseaza in special romanilor cu bani. “Prezent” a inventariat 30 de noi ansambluri de blocuri care vor imbogati piata romaneasca cu aproximativ 13400 de apartamente si care se vand cu un pret mediu de 1.300 de euro/ mp.

ARTE SI TIMP LIBER

Oana Frigescu a fost in vacanta la Disneyland

Simpatica prezentatoare a emisiunii “Viata dimineata” de la B1TV, tocmai s-a intors dintr-o binemeritata vacanta. A fost, de fapt, o minivacanta de trei zile, intr-un loc de vis- la Disneyland. “A fost de departe cea mai frumoasa vacanta a mea. Chiar daca a durat doar 3 zile, m-am simtit minunat si mi-as fi dorit ca tot timpul sa se opreasca in loc”.

TENDINTE

Dorotheea Petre n-ar refuza un rol intr-o telenovela

Supranumita revelatia numarului 1 in filmul romanesc, Dorotheea Petre este cea dintai actrita romanca premiata la Cannes. La doar 25 de ani, Dorotheea si-a inceput in mod fulminant cariera, obtinand anul acesta Premiul de Interpretare al sectiunii “Un Certain Regard” de la Cannes pentru rolul sau principal din filmul “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”.

Bucuresti, 21.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *