Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Florin Busuioc, Deea Ibacka, Ruby, Dorian si Pacha Man s-au prezentat in fata juriului MasterChef

MasterChef a debutat aseară cu o probă inedită: concurenții au gătit alături de Florin Busuioc, Deea Ibacka, Ruby, Dorian și Pacha Man. Competiția culinară a fost urmărită de peste 1.3 milioane de telespectatori la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 – 22:36. Minutul de aur, de la 21:04, a înregistrat peste 1.7 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, MasterChef a fost lider de audiență, obținând 9.6 puncte de rating și 23.1% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 7.2 puncte de rating și 17.4% share.

Ediția de aseară a debutat cu o nouă probă cutia misterelor. Cei 10 concurenți rămași în competiția pentru marele titlu culinar au fost grupați în echipe de câte 2 persoane. Sub cutia misterelor, echipele au descoperit pozele invitaților surpriză ai acestei probe. Echipele astfel formate au fost: Ana Maria, Tudor și Deea Ibacka; Claudia, Florin și Florin Busuioc; Anuța, Claudia și Ruby; Andrei, Iulian și Dorian Popa; Adriana, Liviu și Pacha Man. Echipele au avut de pregătit un meniu complet: aperitiv, fel principal și desert. Două dintre preparate au fost gătite de către cei trei membri ai echipei, cel de al treilea preparat fiind gătit integral de vedeta echipei. Dacă Florin Busuioc a realizat un piept de porc în stil asiatic caramelizat, cu crevete în teriyaki, Deea Ibacka a ales să gătească terină de fructe de mare cu crustă de ou și parmezan, sos pesto și icre roșii. Dorian Popa a gătit un preparat care avea la bază creveți și somon, în timp ce Ruby a pregătit noodles cu pui, aromatizat cu grapefruit, fistic, ardei în 3 culori, dovlecel și praz. Dintre preparatele gătite de Florin Busuioc, Deea Ibacka, Ruby, Dorian și Pacha Man, vita cu praz pregătită de cel din urmă a primit cele mai multe aprecieri din partea Chefilor.

Echipa care a impresionat prin aspectul preparatelor a fost cea formată din Adriana și Liviu, care au gătit alături de Pacha Man. Alături de aceștia, echipa formată din Claudia și Florin, ajutați de Florin Busuioc, a fost chemată de Chefi la jurizarea gustului. Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean au declarat câștigătoare cea de-a doua echipă, Claudia și Florin, care a impresionat prin unicitate, dar și prin gustul redat.

La cea de a doua probă au participat doar 8 concurenți, Claudia și Florin având imunitate. În cadrul probei de creativitate, concurenții au avut la dispoziție un coș plin de ingrediente care puteau fi utilizate atât la prepararea unui fel principal, cât și la antreuri sau deserturi. A lipsit însă un singur ingredient: vinul! Concurenții au avut de ales sortimentul de vin care a reprezentat și elementul central al probei, acesta trebuind să se îmbine perfect cu preparatul.

Claudia și Florin au avut avantajul de a schimba sortimentul de vin ales de doi dintre concurenți din crama MasterChef. Liviu și Andrei au fost cei vizați, vinurile alese fiind schimbate la polul opus: dacă opțiunea inițială a fost vinul dulce, alb, vinul cu care au avut de gătit a fost cel sec, roșu. Ingredientele puse la dispoziție concurenților le permiteau acestora să gătească minim 30 de preparate diferite. Totuși, Chef Foa a remarcat că numărul ideilor privind preparatele alese este mult mai mic, majoritatea concurenților optând pentru a găti, ca garnitură, pere în vin. Liviu, Anuța, Andrei, Claudiu și Tudor au reușit totuși să depășească momentele tensionate și să cucerească papilele gustative ale Chefilor cu preparatele lor. În schimb, Ana Maria, Iulian și Adriana au fost desemnați să participe la testul sub presiune, alături de un invitat surpriză!

Chef Răzvan Exarhu a fost invitatul surpriză al testului sub presiune MasterChef. Acesta a gătit un preparat, simplu în aparență, dar destul de amplu în ceea ce privește tehnicile de preparare: biban cu conopidă în trei feluri și pesto de pătrunjel. Adriana, Ana Maria și Iulian au avut la dispoziție monitoare pe care au putut urmări pas cu pas modul de gătire propus de invitat. Deși au avut acest avantaj, sincronizarea cu pașii executați de Chef Răzvan Exarhu nu a fost tocmai ușor de realizat. Niciunul dintre cei trei concurenți nu a reușit să respecte întocmai preparatul pregătit de Răzvan Exarhu. Iulian a fost cel care a greșit cel mai mult în ceea ce privește elementele care compuneau farfuria, fiind singurul care a omis să pună pe farfuria prezentată Chefilor unul dintre ingredientele principale ale dish-ului.

Iulian a părăsit competiția MasterChef! Doar 9 concurenți au mai rămas în lupta pentru marele titlu MasterChef și premiul de 50.000 de euro!

În această săptămână, competiția MasterChef continuă cu noi probe spectaculoase, miercuri, de la 20:30, numai la PRO TV!

Bucuresti, 17.11.2015
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.