free download 78 travel guides written by experts

Flash mob “Vreau în clasa a noua!”

Peste 50% din copiii de la sate nu au mers la liceu în 2008, potrivit celui mai recent Raport asupra stării sistemului naţional de învăţământ realizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT). Din cauza sărăciei, părinţilor le este imposibil să le plătească internatul sau chiria ori cheltuielile cu transportul, hrana, îmbrăcămintea, pentru a-i susţine la liceu în cel mai apropiat oraş.  

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemei educaţiei din mediul rural şi pentru a creşte şansele copiilor de la sate la un viitor mai bun, World Vision a organizat pe 8 mai o întâlnire spontană, mai bine cunoscută sub denumirea de„flash mob”. Acţiunea s-a desfăşurat simultan în 4 oraşe din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Craiova şi a fost anunţată pe internet, prin www.2lasuta.sefe.ro, blogul voluntarilor World Vision dar şi prin direct mailing către prietenii organizaţiei.  

În semn de solidaritate, reprezentanţi mass media, voluntari şi parteneri ai World Vision s-au alăturat iniţiativei. „Înarmaţi” cu cărţi vechi şi ponosite, ei s-au aşezat pe asfalt în centrul oraşelor şi timp de 10 minute au citit în tăcere. Sub privirile uimite ale trecătorilor, cu toţii au participat astfel la o lecţie virtuală: fără bănci, îndrumător, cu o carte ruptă în mână, aşa cum copiii de la ţară ar fi nevoiţi să înveţe, din cauza sărăciei.  

Dacă vrei să susţii şi tu cauza copiilor de la sate şi să îi ajuţi să meargă la şcoală, te poţi alătura   programului „Vreau în clasa a noua!” devenind donator sau direcţionând, până pe 15 mai, 2% din impozitul pe venit. Nu trebuie decât să completezi un formular simplu. 

Mai multe detalii despre cum te poţi implica găseşti pe www.worldvision.ro.

Bucuresti, 08.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *