Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

FINIT GRUP ROMANIA, partener al Greenline Industries

Grupul american Greenline Industries si producatorul de uleiuri vegetale Ulerom Vaslui, detinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, au anuntat inaugurarea oficiala la Vaslui a primei facilitati de productie a biodieselului din Europa de Est.

Finit Grup Romania a incheiat un parteneriat cu Greenline Industries inca din primavara acestui an, in urma caruia va asigura distributia echipamentelor pe piata din Romania catre toti clientii interesati de aceasta tehnologie. La evenimentul de inaugurare ce a avut loc la Vaslui in data de 31 Iulie 2007, din partea Finit Grup au participat domnul Marius Ion, General Manager, si Laurentiu Ciuhu, Project Consultant. Finit Grup Romania doreste sa contribuie la dezvoltarea obiectivelor stipulate in obiectivele programului national pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabila si de reducere a emisiilor poluante in stratul atmosferic, implicandu-se impreuna cu partenerul sau – compania Greenline Industries – la dezvoltarea acestor tehnologii prin oferirea clientilor a intregului suport pentru proiectarea si instalarea unei linii de productie biodiesel.

In plus, Finit Grup Romania va asigura si consultanta necesara pentru accesarea unor fonduri nerambursabile pentru implementarea unui asemenea tip de proiect de afaceri in Romania.

Ulerom provine din fosta Intreprindere de Industrializare a Uleiului Vaslui, infiintata in 1976, si care face parte din grupul Racova-Com-Pan, ce exploateaza circa 40,000 hectare de teren agricol in judetul Vaslui si in zonele limitrofe.

Proiectul a fost finantat prin credite, investitia initiala de 18 milioane euro putand fi suplimentata, in cazul in care piata va permite majorarea productiei. Biodieselul produs de Ulerom este destinat comercializarii atat pe piata interna, cat si pe cea externa. Mai multe firme deruleaza investitii in fabrici de producere a biocombustibilului pe piata locala, intrucat, potrivit normelor europene, Romania, alaturi de toate statele din UE, trebuie sa ia masuri pentru inlocuirea benzinei si motorinei utilizate in transport cu biocombustibil, care ar urma sa reprezinte 2% din consumul total in 2007 si 20% in anul 2020.

Greenline Industries a furnizat echipamentele pentru aceasta tehnologie, a realizat instruirea unei echipe de tehnicieni, asigurand in viitor si mentenanta echipamentelor. Capacitatea de productie va fi de 7,5 milioane de galoane (aprox. 25,000 t) anual.

Greenline Industries are activitati in domeniul constructiei si amenajarii fabricilor de biodiesel, marea majoritate a proiectelor fiind derulate in Statele Unite. In Europa, grupul american a construit recent un centru de productie in Germania. Grupul este un designer si un furnizor important de tehnologii inovative pentru biocarburanti, instalatii de productie pentru biodiesel care permit clientilor acestora sa foloseasca propriile initiative pentru Energie Regenerabila pe baza de carburanti, la nivel local sau international.

Bucuresti, 30.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *