Kinodiseea

Nokia Music Store – muzica la indemana Dvs.

Găzduind milioane de melodii ale artiştilor importanţi, ale caselor de discuri independente, precum şi hituri locale, Nokia Music Store permite utilizatorilor să se bucure de acordurile preferate direct de pe dispozitivul Nokia sau de pe PC. Nokia Music Store face parte din gama de servicii disponibilă prin portalul Ovi by Nokia şi îmbină beneficiile descărcării şi ascultării de muzică în timp real, oferind astfel utilizatorului libertatea de a alege muzica preferata, atunci când îşi doreşte. Prin intermediul unui singur cont de utilizator, iubitorii de muzică pot accesa Nokia Music Store de pe PC-ul de acasă sau direct de pe dispoztivele Nokia optimizate pentru acest serviciu, printre care Nokia N81 şi Nokia N95 8GB. Utilizatorii pot răsfoi cataloagele de muzică, consulta recomandările altor utilizatori sau căuta artiştii, melodiile sau albumele preferate, toate acestea direct de pe dispozitiv. Cântecul ales poate fi adăugat pe lista de melodii dorite pentru o achiziţionare ulterioară sau poate fi cumpărat imediat, descărcându-l direct pe dispozitiv, fără a mai fi necesară utilizarea PC-ului. De asemenea, cântecele achiziţionate pot fi transferate prin intermediul PC-ului pe dispozitive Nokia compatibile, printre care se numără Nokia 5310 XpressMusic şi Nokia 5610 XpressMusic. Utilizatorul dispune de multiple opţiuni de plată, printre care cartea de credit, PayPal şi serviciile de acces preplătit (prepaid voucher).

Nokia Music Store urmează să fie disponibil în această toamnă pe principalele pieţe europene, iar în următoarele luni, serviciul va fi extins în mai multe ţări europene şi din Asia. În Europa, o melodie va costa 1 Euro iar preţul unui album va începe de la 10 Euro. Un abonament lunar pentru servicii de redarea de muzică în timp real pe PC va costă 10 Euro.

“Prin Nokia Music Store utilizatorii beneficiază de un mix unic: muzică de calitate şi dispozitive de excepţie. Serviciul pune la dispoziţie o vastă colecţie de muzică, inclusiv muzică locală, care poate fi descărcată direct pe dispozitivul Nokia,” a declarat Tommi Mustonen, the head of Nokia’s music activities. “Utilizatorii pot achiziţiona melodii prin intermediul dispozitivului Nokia sau al calculatorului sau pot alege să asculte muzică nelimitat, în timp real, pe PC. Redarea în timp real permite descoperirea de muzică nouă, iar serviciul integrat pentru descărcarea pe dispozitiv sau PC este un mod minunat de a crea propria colecţie muzicală, mereu la îndemână.”

Având la dispoziţie o colecţie de milioane de melodii de la cele mai mari case de discuri, precum şi creaţii ale unor case de discuri independente din întreaga lume, melomanii vor găsi cu siguranţă muzica potrivită pentru fiecare stare de spirit. În plus, Nokia Music Store îşi propune să promoveze cât mai mult muzica locală, reprezentativă fiecărei ţări – o iniţiativă care dorim să depăşească orice proiecte similare organizate de alte magazine de muzică digitale. Dacă doriţi să aflaţi ce ascultă ceilalţi, puteţi utiliza motorul dinamic de recomandări precum şi playlist-urile instantanee, create în funcţie de genul muzical.

Pe lângă muzica artiştilor internaţionali, Nokia Music Store oferă muzică locală reprezentativă. “Iubitorii de muzică nu îşi doresc numai hituri internaţionale, ci şi o muzică semnificativă, fie că este vorba despre cântece ale artiştilor locali sau cântece în limba maternă. De aceea noi colaborăm cu mii de case de discuri, atât consacrate cât şi independente, pentru a putea oferi cât mai multe melodii din topurile locale prin reprezentanţa locală Nokia Music Store,” a explicat Mustonen.
Lucian Grainge, Chairman/CEO, Universal Music Group International a declarat: “Inovaţia şi imaginaţia sunt, cu siguranţă, cheia extinderii acestor tipuri de servicii. Atât domeniul muzical, cât şi artiştii au de câştigat în momentul în care consumatorii de gen pot accesa şi achiziţiona melodiile preferate oricând şi oricum. Din acest motiv, industria muzicală salută lansarea Nokia Music Store.”

Cântecele sunt livrate în general în formatul audio de înaltă calitate Windows Media Audio (WMA) de 192Kbps. Cântecele astfel achiziţionate pot fi transferate cu uşurinţă pe dispozitivul Nokia prin intermediul programului Windows Media Player sau cu noul client Nokia Music PC, care urmează să fie lansat în cursul acestui an. Clientul Nokia Music PC permite sincronizarea inversă a playlist-urilor, copierea simultană de pe CD pe dispozitiv şi PC, precum şi autosincronizarea muzicii achiziţionate şi accesul direct la Nokia Music Store. Telefonul N81 cu music player integrat permite crearea de playlist-uri şi organizarea colecţiei de muzică în mişcare, inclusiv editarea informaţiilor despre melodie şi artist, precum şi alegerea graficii de album dorite.

Londra, Regatul Unit, 30.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *