free download 78 travel guides written by experts

Final de stagiune la Tandarica

Teatrul Ţăndărică anunţă ultimele spectacole din această stagiune, astfel, sâmbătă, 30 iunie se va juca Păcală, în regia lui Ioan Brâncu iar duminică, 1 iulie Tom Degeţel, în regia lui Daniel Stanciu.

Sâmbătă, 30 iunie, ora 11.00 – Păcală
Erou popular, sursă de inspiraţie pentru Creangă şi Slavici, Păcală adună înţelepciunea şi umorul omului simplu, muncitor, doar aparent prostuţ. Păcală este pus în situaţii diverse, comice, se luptă cu reprezentanţii societăţii civile: jandarm, popă încercând să-i pedepsească conform justiţiei populare. În cele din urmă, sfârşeşte prin a fi el însuşi păcălit.

La Ţăndărică, spectacolul, pus în cheie parodică, este plin de haz, antrenant şi aduce în prim-plan lumea satului românesc. Copiii între 5 şi 10 ani învaţă să nu se lase păcăliţi, dar şi primii paşi ai unei hore româneşti!  

Spectacolul, cu durata de 55 de minute, poate fi vizionat sâmbătă de la ora 11, la sala Lahovari a teatrului de păpuşi şi marionete.

Duminică, 1 iulie, ora 11.00 – Tom Degeţel
Tom este un băieţel tocmai cât degetul mare, dăruit de un vrăjitor unei familii sărmane de ţărani care îşi doreau foarte tare un copil mic. După o sumedenie de pozne şi încurcături, Tom, ajuns la curtea regelui Arthur, câştigă admiraţia bunului şi generosului suveran.                                                                                                                           

Tom Degeţel este o veche poveste populară englezească, care se regăseşte în folclorul multor ţări. Versiunea engleză este, însă, cea mai cunoscută. P.J. Stahl, născut la Chartres în 1814 şi mort la Monte Carlo în 1891, editorul lui Balzac şi Hugo, a rescris “Aventurile lui Tom Degeţel” în 1844. Povestea lui Tom Degeţel i-a inspirat pe Fraţii Grimm, dar şi pe Charles Perrault, pe scriitoarea letonă Anna Brigadere, pe regizorul de film George Pal care în 1958 a creat un film de referinţă.

Spectacolul, deosebit de antrenant, care foloseşte tehnicile black light şi cea cu laser dau naştere unor imagini vizuale şi plastice deosebite, apelează la soluţii tehnice ingenioase, o adevărată plăcere pentru spectatorii de toate vârstele.
Un spectacol fascinant, cu păpuşi de diverse tipuri şi dimensiuni, ultimul din această stagiune va avea loc duminică, 1 iulie, începând cu ora 11.

Bucuresti, 28.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *