free download 78 travel guides written by experts

Filmele inscrise la 48 Hour Film Project vor rula in cadrul Galei de Premiere

la Cinema Muzeul Taranului

Filmele înscrise în competiția 48 Hour Film Project vor rula joi, 22 octombrie, la Cinema Muzeul Țãranului (București), de la ora 19:00, în cadrul proiecției oficiale și a Galei 48 Hour Film Project, unde vor fi premiați câștigãtorii. Toate filmele, atât cele care sunt depuse la timp, cât și cele depuse cu întârziere, care nu mai intrã în competiție, vor fi proiectate și sunt eligibile pentru Premiul Publicului, care se determinã prin votul spectatorilor, în seara proiecției.

Prima ediție la București a 48 Hour Film Project se desfãșoarã în weekend-ul 16 – 18 octombrie 2015. Competiția este adresatã realizatorilor de film profesioniști sau amatori, din toatã România și nu numai, care sunt așteptați sã se înscrie pânã pe 15 octombrie pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj în doar 48 de ore.

48 Hour Film Project înseamnã un weekend memorabil de distracție, creativitate și adrenalinã. Fiecare echipã scrie, filmeazã, editeazã și livreazã un film complet. Echipele au fix 48 de ore la dispoziție pentru a realiza un scurt metraj de maxim 7 minute.

Juriul de la București este format din: criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu și actrița Ana Ularu. Criteriile de jurizare pentru ”Best Film” (”Cel Mai Bun Film”) sunt: merit artistic (poveste, creativitate, divertisment etc.) – 45%, meritul tehnic – 30%, integrarea elementelor (genul filmului și elementele obligatorii) – 25%. Regulamentul complet este disponibil pe www.48hourfilm.ro.

Filmul câștigãtor la București al titlului ”Best Film” este premiat cu: Film Magic Software scenarist 6, cel mai apreciat software de scenaristicã și alegerea preferatã a profesioniștilor de la Hollywood și un bilet de avion pentru unul dintre membrii echipei, care sã însoțeascã scurt-metrajul la festivalul internațional Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.). Reprezentantul echipei câștigãtoare va avea acces la evenimentele exclusiviste din cadrul festivalului. ”Best Film” de la București participã automat la Filmapalooza, unde va intra în competiție cu filme venite din orașe din Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și cele douã Americi. Cele mai bune filme, câștigãtoare la Filmapalooza, vor rula în secțiunea ”Short Corner” din cadrul festivalului de film de la Cannes, 2016.

Toate echipele participante primesc posibilitatea de a descãrca gratuit un pachet de 100 de fișiere la alegere din baza de date a Pond5 și acces gratuit la workshopurile și reuniunile 48 Hour Film Project de la București:
Meet & Greet – Miercuri, 7 octombrie, 19:30, Simbio (Str. Negustori nr. 26) Exclusiv pentru echipele participante, câștigãtorii 48 Hour Film Project Brașov 2014 povestesc din experiența lor în cadrul proiectului, ce a funcționat și ce nu, pentru a ajuta înscrișii sã obținã cât mai mult din cele 48 de ore.
Workshopuri – ​Miercuri, 14​ octombrie, Simbio (Str. Negustori nr. 26) Echipele înscrise vor putea participa la o serie de workshopuri susținute de Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, trupa de improvizație Grupa Micã și Alecsandra Timofte.

Înscrierile se fac pe www.48hourfilm.com/bucharest. Pânã pânã pe 11 octombrie, echipele beneficiazã de o reducere de 20%, prin taxa General Admission de 595 lei. Taxa Late Comers este de 700 lei, ultima zi de înscriere în competiție fiind 15 octombrie. Taxa de înscriere se aplicã per echipã.

Rãmâi la curent cu ce se întâmplã pe parcursul celor 48 de ore oficiale ale competiției pe canalele de social media: www.facebook.com/bucharest48hfp, Instagram și Twitter: @48HFP_Bucharest și spune-ți părerea pe hashtag-ul oficial #B48HFP.

48 Hour Film Project este realizat cu sprijinul Muzeului Național al Țăranului Român și Simbio, sponsori: Pond5, Movie Magic Screenwriter, parteneri: Grolsch, Ada’s Haven, Simigeria LUCA, parteneri media: Căminul, Cinemap, CinemaRX, Digi24, Digi Film, Ca-n Filme, România Liberă, TheFest.ro, Think Outside The Box și Zile și Nopți.

Bucuresti, 05.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *