free download 78 travel guides written by experts

Festivalul Mamaia si-a ales concurentii

Juriul preselecţiei pentru Festivalul Mamaia 2007 a ales: 20 de candidaţi dintre cei 80 înscrişi la secţiunea de interpretare şi 18 piese dintre cele 93 prezentate în concursul de creaţie. „Festivalul va oferi, pentru cei care sunt interesaţi, surprize foarte plăcute”, mărturisea preşedintele juriului, Mădălin Voicu, după încheierea celor trei zile de preselecţie. La preselecţia pentru secţiunea de interpretare s-au prezentat nu mai puţin de 80 de concurenţi, pregătiţi cu toate actele, CD-urile şi vocile proprii să evolueze în faţa unui juriu format din profesionişti cu experienţă în muzică. „Deşi mare parte dintre ei sunt tineri, concurenţii de anul acesta au avut o prestaţie surprinzător de bună şi de lucidă: nu au venit doar să încerce, ci au fost foarte riguroşi, cu bune cunoştinţe de muzică, iar nivelul a fost foarte ridicat. Dovada este că ultima notă de intrare a fost 9,30, spre deosebire de alţi ani, când se intra şi cu 7,50-8.00”, declară Mădălin Voicu. „S-au prezentat mulţi concurenţi din provincie, din toată ţara, şi mulţi concurenţi noi, tineri, care nu au mai venit în anii trecuţi”, ne spune realizatoarea TVR Liana Săndulescu.

Pentru cele două seri de interpretare, juriul a ales 20 de concurenţi, care şi-au demonstrat calităţile: Alexandra Bartic (comuna Holboca, Iaşi), Cosmin Brehuţă (Constanţa), Iasmina Curcă (Petroşani), Lucian Grigore Darie (Piatra Neamţ), Adina Drăgoescu (Oradea), Iuliana Dumitrache (Piteşti), Felix Dumitrescu (Bucureşti), Lucia Dumitrescu (Buzău), Edict (Chişinău, Rep. Moldova), Bogdan Gheorghe (Bucureşti), Alexandra şi Raluca Hodja (Sighetul Marmaţiei), Ramona Manole (Bacău), Elena Mândru (Cluj-Napoca), Cătălin Pană Mareş (Râmnicu Sărat), Daniela şi Cristina Pleşcan (Piteşti), Cristian Porumb (Oradea), Mihai Răducă (Bacău), Cristina Săliştean (Piteşti), Nicolae Stoica (Bucureşti) şi Ovidiu Turca (Cluj-Napoca).

La secţiunea creaţie au fost înscrise 93 piese. „Ne-am aşteptat să se păstreze ştacheta de propuneri ale compozitorilor din anii trecuţi, dar lucrurile nu au stat chiar aşa. Lucrările au fost mai slabe, mai puţin prelucrate, dar am selectat pentru concurs acele melodii care meritau într-adevăr să intre”, ne mai spune preşedintele juriului. Lista participanţilor la secţiunea creaţie urmează a fi făcută publică în scurt timp, după ce se vor identifica textierii şi compozitorii pieselor acceptate.

Contractul dintre televiziunea publică şi Consiliul Judeţean Constanţa prevede că TVR va promova şi va transmite în direct Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2007. De asemenea, TVR 1 va difuza programul Mamaia, ieri şi azi, în perioada 10-22 august, o emisiune care prezintă agenda festivalului, informaţii de culise de la concurenţi, precum şi interviuri cu vedete care s-au lansat de-a lungul timpului la acest concurs. Festivalul va debuta cu concursul de Interpretare şi Creaţie, pe 23 şi 24 august, va continua cu seara de Recital, pe 25 august, şi se va încheia cu Gala Laureaţilor, pe 26 august.

Bucuresti, 3.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *