free download 78 travel guides written by experts

Fereastra de sus

Raymond Chandler
Editura Nemira

Raymond Chandler ne invită în Pasadena, în anul 1941. Philip Marlowe, detectiv particular, este angajat de o doamnă în vârstă, astmatică și dificilă, să recuperez o monedă: Dublonul Brasher. Doamna consideră că acea monedă, o istorie importantă, fusese furată de nora ei. Marlowe este angajat să recupereze moneda fără să implice poliția.

Fereastra de sus, Raymond Chandler, un roman Philip Marlowe

Misiunea pare destul de simplă. Însă lucrurile se complică foarte curând. Marlowe este contactat de soțul tinerei, de un alt detectiv particular, și este și urmărit de o mașină.

Când celălalt detectiv particular este găsit mort de Marlowe, iar doamna care l-a angajat îi spune că moneda a fost returnată, lucrurile devin și mai confuze.

“Fereastra de sus” este un roman care se citește rapid, pentru că Raymond Chandler știe să dozeze foarte bine suspansul şi să alterneze bine descrierile cu paginile de dialog.

Toată povestea este înfățișată prin ochii lui Philip Marlowe. Acesta are un spirit de observație foarte bine dezvoltat, lucru firesc dat fiind domeniul de activitate, astfel că toţi cititorii vor descoperi detalii arhitecturale, de design interior și multe alte informații interesante despre locurile și personajele pe care le întâlnește detectivul. Totul este acompaniat de umorul tipullui dur pe care Marlowe îl întruchipează.

Raymond Chandler este un cunoscut autor de romane polițiste, iar Philip Marlowe se află în centrul mai multor cărți ale autorului. Dacă nu ați citit nici un roman de Chandler, atunci acesta este unul potrivit pentru început.

Alre romane de Raymond Chandler prezentate pe PRwave: Regele în galben, Blonda cu ochi negri şi Doamna din lac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *