free download 78 travel guides written by experts

Farmexpert aduce “O zi de copilarie in Iunie”

pentru  copiii defavorizaţi

Farmexpert continuă seria de proiecte de responsabilitate socială donînd peste 11,000 de euro copiiilor

Distribuitorul de medicamente Farmexpert îşi demonstrează încă odată profunda implicare socială derulînd o noua campanie de responsabilitate socială corporatistă, după succesul actiunilor desfaşurate în anii trecuţi.

În perioada 20 – 21 iunie, proiectul iniţiat de catre Farmexpert a încearcat să aducă o zi de copilarie in viaţa a 100 de copii defavorizaţi, cu vârste cuprinse intre şase si doisprezece ani, provenind din centre de asistenţă sociala din Bucureşti, Buftea, Grădiştea sau din familii cu un venit redus.

Programul a fost conceput pentru a promova valorile companiei in rândul copiilor: Natură, Ecologie, Educatie si Sănătate.

În fiecare zi s-au desfăsurat activităţi educative şi creative, prin vizitarea Muzeului de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, unde micuţii au aflat câte ceva din tainele vieţii. Ca o incurajare a spiritului competitiv, s-a organizat un concurs cu întrebari inspirate de exponatele văzute anterior, la care fiecare copil a primit drept premiu un pachet generos conţinînd cărţile clasice ale copilăriei (Jules Verne, Karl May, Daniel Defoe).

În partea a doua a zilei a fost vizitată o oază de verdeaţă şi spiritualitate din mijlocul Bucureştiului, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, unde copiii au constatat că omul nu a trait întotdeauna inconjurat de clădiri inalte de beton,  lipsite de posibilitatea de a vedea cerul. În cadrul aceleiaşi vizite, un grup de maestri populari i-a iniţiat pe copii în pictura cu motive tradiţionale tuturor zonelor etnografice din Romania. Toate creaţiile copiilor, care se află acum expuse la Muzeul Satului,  au fost premiate cu kituri ştiinţifice educationale şi cu jucării.
Iniţiativele Farmexpert având ca scop îmbunătăţirea vieţii sociale din România au devenit deja o tradiţie. Compania donează în mod regulat sume de bani către fundaţii şi asociaţii de ajutorare a persoanelor defavorizate, printre care Fundatia “Sfânta Maria” din localitatea Giurgiu, fundaţie care se ocupă de găzduirea şi îngrijirea copiilor infectaţi HIV/SIDA.

Compania Farmexpert a fost fondată în 1996 de Dr. Eugen Banciu şi numără în prezent peste 500 angajaţi şi are depozite în 6 oraşe din ţară. În vara anului 2007, Farmexpert DCI a fost subiectul celei mai importante tranzacţii de pe piaţa distribuţiei de medicamente din România, prin care concernul german Andreae – Noris Zahn A.G. (ANZAG) a preluat 60% din pachetul de acţiuni, restul rămânând în posesia fondatorului Dr. Eugen Banciu.

Bucuresti, 26.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *