free download 78 travel guides written by experts

Faceti cunostinta cu Ovi, portalul serviciilor de Internet de la Nokia

Muzică, jocuri şi hărţi – printre primele servicii oferite de Ovi

Nokia a lansat astăzi Ovi, noul nume de marcă al companiei pentru serviciile sale de Internet. Prin lansarea Ovi, compania îşi diversifică aria de expertiză, adăugând în portofoliul său de produse o gamă variată de servicii de Internet. Ovi – “poartă” în finlandeză – permite utilizatorilor să acceseze facil reţele sociale, comunităţi şi conţinut existent şi funcţionează, totodată, ca un portal pentru serviciile Nokia.

Ca parte din Ovi, Nokia a lansat, de asemenea, serviciile Nokia Music Store şi N-Gage, care permit utilizatorilor să descopere, testeze şi să achiziţioneze cu uşurinţă muzica celor mai mari artişti şi jocurile realizate de cele mai celebre nume ale industriei, precum şi conţinut exclusiv, disponibil numai prin Nokia. Tot sub umbrela Ovi, se află Nokia Maps, serviciul de navigaţie care pune la dispoziţie hărţi, ghiduri de oraşe şi multe alte tipuri de conţinut pentru dispozitive mobile compatibile. În umătoarele luni, Nokia intenţionează să îmbogăţească gama de servicii disponibilă prin Ovi. În cadrul evenimentului Nokia Go Play de la Londra, Preşedintele şi CEO Nokia Olli-Pekka Kallasvuo a prezentat portalul Ovi şi noile servicii Nokia pentru utilizatori şi a vorbit despre planurile companiei în noua sa calitate de furnizor de servicii de Internet: “Tendinţa industriei este de a integra experienţe web, iar Ovi reprezintă viziunea Nokia în ceea ce priveşte convergenţa dintre Internet şi industria mobilităţii. Nokia este cea mai mare companie de telefoane mobile din lume. Privind în perspectivă, vom continua să oferim dispozitive de excepţie, îmbinate cu experienţe şi servicii unice, astfel încât oamenii vor avea posibilitatea de a beneficia de întreg potenţialul Internetului.”

“Debutul acestei iniţiative a avut loc la începutul anului, prin lansarea serviciilor de navigaţie Nokia. În acest moment, am grupat toate serviciile noastre într-un singur portofoliu de marcă – Ovi by Nokia. În următoarele 12 luni, veţi asista la introducerea pe Ovi a unor elemente noi pentru interfaţa cu utilizatorul, a unor serii de servicii şi comunităţi web în premieră,” a adăugat Olli-Pekka Kallasvuo.

Ovi – o cheie deschide toate uşile
Ovi (https://www.ovi.com) este portalul către serviciile de Internet Nokia, inclusiv Nokia Music Store, Nokia Maps şi N-Gage. Ovi va deveni, de asemenea, o poartă deschisă spre comunităţile web, permitând accesul la conţinut, comunităţi şi contacte dintr-un singur loc, fie direct de pe un dispozitiv Nokia compatibil, fie de pe PC. Prima versiune a Ovi.com urmează să fie disponibilă în cel de-al patrulea trimestru din 2007, iar funcţiile şi suportul pentru limbi suplimentare sunt planificate pentru cea de-a doua jumătate a anului 2008.

Nokia Music Store – toată muzica lumii în buzunarul tău
Nokia Music Store (//music.nokia.com) pune la dispoziţie milioane de melodii ale celor mai importanţi artişti, producţii ale caselor de discuri independente, precum şi creaţiile unui număr mare de artişti locali din întreaga lume. Magazinul poate fi accesat prin intermediul unui PC sau direct de pe un dispozitiv compatibil Nokia, precum Nokia N81 sau Nokia N95 8GB. Utilizatorii pot căuta muzică nouă, achiziţiona sau adăuga pe listă melodiile pe care doresc să le descarce ulterior. Melodiile achiziţionate pot fi transferate cu uşurinţă pe dispozitivul mobil, iar prin intermediul music player-ului integrat, puteţi crea playlist-uri sau organiza colecţia de muzică.

Nokia Music Store permite redarea în timp real pe PC a unei melodii la durata integrală, precum şi achiziţionarea de albume sau de melodii de sine stătătoare. Motorul dinamic de recomandări şi playlist-urile instantanee, create în funcţie de genul muzical, vă permit să aflaţi gusturile altor utilizatori. Magazinul urmează să fie disponibil în această toamnă pe principalele pieţe europene, iar în următoarele luni, serviciul va fi extins în mai multe ţări europene şi din Asia. În Europa, o melodie costă 1 Euro iar preţul unui album începe de la 10 Euro. Un abonament lunar pentru servicii de redarea de muzică în timp real pe PC costă 10 Euro.    

N-Gage – experienţe mobile de joc
N-Gage reprezintă o modalitate simplă de a căuta, testa şi achiziţiona jocuri de cea mai bună calitate direct de pe dispozitivul Nokia compatibil. Prin selectarea aplicaţiei N-Gage de pe dispozitivul Nokia compatibil, puteţi parcurge lista de jocuri disponibile, puteţi să intraţi în legătură cu prietenii, citi comentariile altor utilizatori sau descărca versiuni demo gratuite ale jocurilor. Achiziţionarea de jocuri se face foarte uşor, fie prin intermediul unei cărţi de credit, fie prin adăugarea la factura de telefon. Companii precum Electronic Arts şi Gameloft pun la dispoziţie prin N-Gage unele dintre cele mai mari nume de marcă din portofoliul lor. Aplicaţia urmează să fie disponibilă spre descărcare de la //www.n-gage.com în noiembrie 2007.

“Ştim faptul că oamenii îşi doresc acces integrat la conţinut de calitate fără a fi constrânşi de necesitatea unui computer sau a unui ecran TV. Prin intermediul serviciilor Nokia Music Store şi N-Gage utilizatorii pot avea acces la cele mai frumoase melodii şi la cele mai populare jocuri direct de pe computerul lor multimedia Nokia Nseries,” a declarat Anssi Vanjoki, executive vice president and general manager, Multimedia, Nokia. “Ne dorim ca dispozitivul mobil să devină cea mai utilizată platformă – cel de-al patrulea “ecran” – pentru accesarea conţinutului digital. Ovi aduce la viaţă viziunea Nokia asupra serviciilor de Internet – un loc în care oamenii pot crea, împărtăşi şi acumula informaţii, sentimente şi emoţii, oriunde şi oricând.”

Nokia a lansat, de asemenea, o serie de noi dispozitive şi accesorii, îmbogăţind astfel oferta de design şi tehnologii disponibilă pentru utilizatori.

Londra, Regatul Unit, 29.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *