free download 78 travel guides written by experts

Expertul în educație și nutriție sportivă Dana Ryan s-a întâlnit cu atleţii români în cadrul unui workshop aplicat în nutriţie sportivă

Colaborator al unor echipe de top, LA Galaxy, Flamengo, Pumas, Barcelona FC, Dana Ryan, expert în educație și nutriție sportivă în cadrul Herbalife, Dana Ryan a susţinut pentru prima oară în România o serie de workshop-uri interactive alături de staful şi atleţii sponsorizaţi ai Herbalife Romania: jucătorii de la echipa de fotbal FC Viitorul şi echipa feminină de canotaj dublu-vâsle categoria uşoară. În cadrul celor două întâlniri care au avut loc la baza sportivă a Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi” din Constanţa și, respectiv, la baza sportivă Snagov s-a discutat cu sportivii şi staful echipei despre importanţa nutriţiei sportive ca element esenţial în ceea ce priveşte performanţa atletului modern şi felul în care pot fi integrate cu uşurinţă acest tip de produse în nutriţia generală.

“Pe vremuri, sportivilor li se spunea că sunt talentaţi și nu trebuie decât să se antreneze intens şi consecvent, însă acum se cunoaşte faptul că nutriţia poate face diferenţa, chiar și în cazul sportivilor de top. Încă mai este mult de muncă în acest sens și trebuie să le vorbim celor tineri despre acest aspect pentru a putea integra din timp nutriţia specializată. Sincronizarea este cheia. Sportivul trebuie ajutat din punct de vedere nutriţional în momentul de efort sau refacere în care se află. Hidratarea și aportul de nutrienți de calitate sunt esenţiale. O bună hidratare înainte și în timpul antrenamentelor, împreună cu un consum de proteine și de carbohidraţi, reprezintă formula optimă de susţinere și refacere a organismului. Nutriţia sportivă nu este destinată doar sportivilor de performanţă, ci tuturor celor care fac sport și iubesc mișcarea”, a explicat Dana Ryan.

Dana Ryan, training in nutritie la FC Viitorul

Dana Ryan le-a dezvăluit jucătorilor câteva dintre regulile de bază ale nutriţiei în sport. “Dacă ar fi să aleg trei reguli de aur, acestea ar fi: echilibrul între ceea ce îi dai corpului și efortul pe care- l faci, hidratarea, mai ales vara, când este foarte cald, și consumul de carbohidraţi. De multe ori, oamenii se tem de carbohidraţi, dar uită că aceștia te ajută să-ţi alimentezi eficient corpul”.

Meniul sportivilor trebuie să fie echilibrat: “Pe lângă carbohidraţi, e nevoie de proteine pe parcursul întregii zile, pentru că acest lucru oferă corpului aminoacizi, care hrănesc mușchii. Îţi trebuie un pic de grăsime sănătoasă, luată din ulei de măsline, avocado, pește, dar nu înainte de antrenament, pentru că îţi poate afecta digestia. Pentru un sportiv de performanţă este necesar și recomandat un consum de două ori mai mare de carbohidraţi decât de proteine. Hidratarea reprezintă un capitol decisiv. Performanţa poate fi afectată de hidratarea –insuficientă şi fără ca sportivul să îşi dea seama”, a adăugat Dana Ryan.

Gheorghe Hagi, managerul și patronul echipei FC Viitorul, a subliniat rolul pe care nutriţia îl are în performanţele lor. “Ca să faci sport de performanţă trebuie să te poţi antrena. În condiţiile în care se joacă și 60 de meciuri pe sezon, diferenţa se face la capitolul refacere. Jucătorii trebuie să fie conștienţi de acest lucru, să fie educaţi în acest sens, de aceea sunt importante astfel de întâlniri. Parteneriatul cu Herbalife ne-a ajutat să fim cei mai buni în sezonul trecut. Am avut putere, am alergat mai mult decât ceilalți, iar din octombrie până în decembrie am câștigat aproape toate meciurile, chiar dacă am jucat din trei în trei zile” a încheiat Gheorghe Hagi.

La Snagov, Dana Ryan s-a întâlnit cu tânăra echipă de canotaj feminin formată din Ionela Livia Lehaci și Gianina Beleaga. Acestea  fac parte din echipa de canotaj dublu vâsle – categoria uşoară şi reprezintă România la cele mai importante campionate naţionale şi internationale. La Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret din Bulgaria, desfăşurat în perioada 19-23 iulie, au reuşit să câştige medalia de aur, în proba dublu-vâsle categoria uşoară feminin.

„Am practicat şi am fost antrenor de canotaj mai mulţi ani aşa că sunt foarte emoţionată când interacţionez cu tineri care reprezintă cu succes acest sport. Mă bucur că echipa a reuşit să integreze cu uşurinţă produsele în rutina lor şi sunt sigură că le va ajuta semnificativ pe parcursul carierei sportive” a încheiat Ryan.

Romeo Căzănescu, Country Director, Herbalife România, Moldova şi Ungaria, a adăugat: “Rolul nutriţiei sportive este esential în susţinerea performanţei. Lucrăm îndeaproape cu sportivii care folosesc produsele noastre pentru a ne alinia cu specificul fiecărui sportiv. Fiecare atlet e diferit și aceste sesiuni de instruire le oferă sportivilor informaţii valoroase despre trendurile internaţionale, despre ceea ce înseamnă nutriţie de top pentru performanţe de top şi felul în care pot fi integrate produsele în funcţie de specificul fiecărui sport.”

Herbalife susține la nivel mondial peste 150 de atleti de performanta si peste 60 echipe si ligi profesioniste, având ca obiectiv asigurarea unei nutriții adecvate în vederea îmbunătățirii performanțelor sportive. În România, pe lângă implicarea în fotbal şi canotaj, Herbalife îi susţine pe Anca Bucur, Miss Fitness Univers şi pe Ciprian Bălănescu, campion balcanic şi campion național al României la triatlon, duatlon şi aquatlon.

Gama Herbalife24. Nutriție pentru performanță sportivă 24/24

Disponibilă în România exclusiv prin intermediul membrilor Herbalife independenţi, gama Herbalife24 include șase produse premium destinate celor trei momente cheie – înainte, în timpul şi după antrenament: Formula 1 Sport, Hydrate, Prolong, Rebuild Strength, Rebuild Endurance și CR7.

Fiecare produs joacă un rol esențial în rutina zilnică a unui sportiv: Formula 1 Sport conține proteine din zer şi cazeină de foarte bună calitate, care ajută la creșterea masei musculare și funcționează ca înlocuitor de masă; Hydrate reface echilibrul hidroelectrolitic și susține nivelul energetic prin aportul de Vitamine B (B1, B2, Acid pantotenic şi B12), calciu şi magneziu, care contribuie la un metabolism activ; Prolong este o băutură carbo-proteică pentru antrenamente intense şi îndelungate, care oferă energie și protecție – în timpul antrenamentelor foarte intense; Rebuild Endurance susține recuperarea după exerciții aerobe, cu efort fizic prelungit, care necesită restabilirea nivelului de glicogen și refacerea musculară, în timp ce Rebuild Strength susţine recuperarea după antrenamentele anaerobe şi ajută la refacerea rapidă şi creșterea masei musculare.

În 2016 Herbalife a lansat Herbalife 24 CR7 Drive, o băutură hipotonică dezvoltată în parteneriat cu renumitul fotbalist, Cristiano Ronaldo. Băutura conţine carbohidraţi şi electroliţi pentru hidratare și menţinerea performanţei de anduranţă şi este recomandată atât sportivilor profesioniști cât şi pasionaților de sport care înțeleg importanţa unei nutriții adecvate.

CR7 este o băutură de ultimă generaţie care răspunde nevoilor nutriţionale ale sportivilor din ziua de azi, fiind creată fără arome sau îndulcitori artificiali. Cu un gust răcoritor, această băutură asigură carbohidraţii necesari şi înlocuieşte ceea ce se pierde de regulă prin transpiraţie, inclusiv electroliţii de bază.

Ingredientele principale transformă CR7 Drive într-un produs foarte potrivit pentru o gamă largă de activităţi sportive de anduranţă: fotbal, spinning, alergare sau alte sporturi care presupun efort fizic prelungit.

Produsele Herbalife pentru nutriţie sportivă beneficiază de trasabilitatea lotului care le garantează sportivilor profesioniști faptul că produsele și suplimentele folosite sunt conforme cu orice test antidoping sau de screening existent la ora actuală. Fiecare produs este testat de o terţă parte, pentru depistarea substanţelor interzise şi poate fi verificat pe site-ul https://www.informed-sport.com/en/registered-products.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *