free download 78 travel guides written by experts

Exclusiv la CorectBooks: „Roma-Termini” de Corneliu Leu, un roman

despre drama unei familii romanesti din secolul trecut

Cunoscutul scriitor Corneliu Leu lansează „Roma-Termini”, primul roman din noua serie „Blesteme contemporane”. Romanul, care urmăreşte drama unei familii româneşti printre convulsiile dintre milenii, se lansează în premieră națională pe librăria de carte digitală Corectbooks.com.

„Roma-Termini” este o tulburătoare viziune asupra destinului care scoate la iveală, după spusele autorului, „sentimentul implacabilului şi al lipsei de timp pentru alte rezolvări decât cele dure şi categorice ale vieţii pe care n-ai avut curajul să o recunoşti astfel când ai fi putut tu schimba câte ceva”.

Întrebat ce reprezintă acest roman, autorul mărturisește: „Chiar dacă nu mă încântă lucrul acesta, este, într-adevăr – şi prin chinurile îngândurării personajului principal şi prin ceea ce generează emoţional ca artă a genului – un roman de senectute.(…) E romanul vârstei la care am ajuns şi al nostalgiilor faţă de celelalte vârste pe lângă care am trecut”.

Despre ciclul „Blesteme contemporane”, în descrierea autorului “Pentru că blestemele contemporane despre care am apucat să scriu sunt diverse, m-am văzut în faţa faptului împlinit că se compune din mai multe părţi. Adică trei, pe trei direcţii. Unele sunt blestemele din care am ieşit sau, cel puţin, sper să se fi întâmplat asta odată cu anul 1989; istoria contemporană din aceste cărţi am numit-o „Blestemul cu conducători iubiţi”. Urmează apoi „Purgatoriul blestemelor”, care încearcă să surprindă istoria aşa zisei noastre tranziţii, de la aspectele grave, până la cele care merită să le faci onoarea ironiei. Iar a treia direcţie, cea a izbirii noastre cu capul greu de tot ce idealizam în lumea liberă la care tânjeam, a ajuns, în rima consonanţei cu celelalte, să se cheme „Blestemul ca libertate”. Roma-Termini, cartea pe care o lansăm astăzi, se înscrie în această ultimă parte a „Blestemelor contemporane”.

Preţul la care poate fi achiziţionat volumul pe Corectbooks.com este de 7,00 lei/exemplar.

Important scriitor, dramaturg și producător de film român, Corneliu Leu este, de asemenea, fondatorul mai multor organizații social-culturale, distins de-a lungul carierei sale cu numeroase premii ale Uniunii Scriitorilor din România. Un bun şi rafinat cunoscător al epocilor, înarmat cu o observaţie percutantă, Corneliu Leu este un autor consacrat în realizarea unor mari fresce sociale.

Bucuresti, 28.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *