free download 78 travel guides written by experts

Evenimentul de blues al anului – marca Event Plus

Blue Moods îl prezintă pe John Hammond în premieră absolută est-europeană

Event Plus completează seria de evenimente Blue Moods prin evenimentul de blues al anului: concertul extraordinar John Hammond ce va avea loc pe 22 noiembrie, începând cu ora 22.30, la Hard Rock Cafe Bucharest, biletele fiind deja puse in vanzare prin Bilet.ro. Concertul este al şaselea din seria de “anotimpuri ale Blues-ului” iniţiată de Event Plus şi îşi propune să aducă în premieră absolută est-europeană o legendă incontestabilă a genului. Concertul va fi deschis de Baicea, unul dintre cei mai buni chitarişti de electric blues din România.
John Hammond este un artist care se bucură de notorietate în întreaga lume datorită carierei sale de peste 40 de ani dedicată blues-ului, în decursul căreia a susţinut peste 10.000 de concerte. Artistul a lansat până în prezent 30 de discuri şi are în palmares un premiu Grammy. Conştient de valoarea moştenirii pe care a primit-o de la marii bluesman-i, John Hammond reuşeşte să contribuie la evoluţia acestui gen muzical, artistul fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a revitaliza până şi cele mai vechi ritmuri de blues, îmbinând sunetul chitarei acustice cu muzicuţa şi vocea-i inconfundabilă.

“Faptul ca am reusit să îl convingem pe Hammond să vină la Bucureşti – să nu uităm că mulţi îl consideră un ‚Robert Johnson alb’ şi că a pus umărul la revival-ul blues-ului la mijlocul anilor ’60 – reprezintă un semnal pentru ridicarea semnificativă a ştachetei calitative a conţinutului concertelor Blue Moods în 2009, în care vom putea cu siguranţă să ascultăm muzicieni cel puţin la fel de prestigioşi”, a declarat Ioan Big, Head of Design Event Plus.

“Aducerea în premieră absolută est-europeană a celui ce este considerat patriarhul blues-ului american alb, John Hammond, reprezintă cel mai important eveniment Blue Moods până în acest moment. Se anunţă a fi un show excepţional şi sunt sigură că această personalitate muzicală complexă va fascina publicul român iubitor de blues” a declarat Andreea Dumitru, Managing Director Event Plus.

Considerat o adevărată forţă a naturii, John Hammond şi-a dedicat o bună parte a carierei sale elogiului anteprenorilor săi, mari legende ale blues-ului, ca Jimmy Reed, Howlin’ Wolf, Waters, John Lee Hooker, construindu-şi astfel un repertor considerabil. De-a lungul timpului a concertat în cafenele, cluburi, prestigioase festivaluri internaţionale, împărţind scena cu Hendrix, Clapton, Allman, Band, Wyman, .J. Cale, Mayall, Bloomfield, . John, Taylor, lie Musselwhite sau Lee Hooker. 

Seria de “anotimpuri ale Blues-ului”, Blue Moods, poartă semnătura Ioan Big, Head of Design Event Plus şi îşi propune să aducă în prim plan nume sonore, legende din lumea blues-ului. Event Plus doreşte să aducă în România, o dată la trei luni, cu o frecvenţă menită a respecta anotimpurile,  artişti cu renume internaţional din domeniul blues-ului şi cu un aport unic în ceea ce priveşte calitatea şi complexitatea interpretării. Fiecare dintre aceştia aduc un sound unic acestui gen muzical. Din aceeaşi serie fac parte concertele Sugar Blue, Bob Brozman, Louisiana Red, Angela Brown şi Papa George.

Bucuresti, 17.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *