free download 78 travel guides written by experts

ESET: prima companie care detine 60 premii Virus Bulletin

ESET, lider în protecția proactivă împotriva amenințărilor informatice, a anunțat că a caştigat un nou premiu record: a 60-a distincţie VB100 primită din partea Virus Bulletin, un grup independent de testare comparativă a soluţiilor antivirus, cu un portofoliu respectat în industrie. Raportul din luna februarie a avut ca subiect noua platformă Novell SUSE Linux Enterprise Server 11. Dintre cei nouă vendori prezenți, șase au trecut testul și trei l-au picat. Atât Symantec cât și McAfee nu au fost capabili să ofere produse compatibile cu această platformă.

Virus Bulletin a acordat primul premiu VB100  în 1998, și pune la dispoziție câteva teste comparative în fiecare an, trecând de la o platformă la alta: Linux, Windows, servere Windows și Novell Netware. Pentru a putea afișa logo-ul VB100, un antivirus trebuie să îndeplinească două criterii: (1) să demonstreze că poate detecta toți virușii de tip „in the wild” atât la scanarea la cerere cât și în timpul scanării  la acces a fişierelor; și, (2) să nu genereze nici-o alarmă fals pozitivă în timpul scanării unui set de fișiere neinfectate. De la începutul decernării premiilor VB100  în 1998, produsele antivirus ESET continuă să aibă o rată a succesului de peste 97 procente – cea mai mare din industrie. Majoritatea distribuitorilor de soluţii antivirus au rate de succes cuprinse între 50 și 75 procente.

“Ratele de detecție s-au dovedit foarte bune si scorurile RAP s-au dovedit la fel de impresionante ca acelea din seturile principale, iar testele valide au indicat doar câteva  avertizări (destul de exacte) cu privire la potențiale produse nedorite de tip adware,” a declarat John Hawes, Virus Bulletin. “Fără a genera detecții eronate de tipul “fals-pozitiv” şi parcurgand cu uşurinţă lista viruşilor  din “Wild List”, ESET câștigă încă un premiu VB100 pentru palmaresul său deja impresionant.”
Soluţiile ESET au la bază tehnologia ThreatSense®, un motor euristic avansat ce permite detecția proactivă a conţinutului malware ce nu poate fi depistat altfel,  nici chiar de cele mai des actualizate produse antivirus ce se bazează pe semnăturile amenințărilor. Spre deosebire de abordările tradiționale, soluțiile ESET decodează și analizează codurile executabile în timp real, folosind un mediu emulat. Permițând codurilor malware să se execute într-un mediu virtual sigur, soluţiile ESET fac posibilă diferențierea clară dintre fișierele benigne și cele mai sofisticate și bine camuflate amenințări malware.

Bucuresti, 10.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *