Enel X și Related Companies au instalat cel mai mare sistem de stocare a energiei din New York City

• Bateria de 4,8 MW / 16,4 MWh amplasată în Brooklyn va sprijini rețeaua locală cu rezerva sa de energie în perioadele cu vârfuri de consum, îmbunătățind fiabilitatea rețelei și contribuind la planurile orașului New York de a ajunge la o capacitate de 3 GW de stocare a energiei până în 2030

Roma – Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel și Related Companies, o firmă imobiliară globală, au anunțat astăzi lansarea celui mai mare sistem de stocare a energiei din New York. Sistemul de baterii înainte de contor de 4,8 MW/ 16,4 MWh este situat în complexul Gateway Center dezvoltat de Related în cartierul Brooklyn și va sprijini rețeaua locală a companiei de furnizare de energie Con Edison din New York, în perioadele cu vârf de consum, contribuind la menținerea eficienței serviciului.

„New York este o piață complexă, dens populată, în creștere continuă, care necesită tehnologii inovatoare pentru a rezolva provocările energetice în permanentă evoluție. Sistemele de stocare, ca acesta, sunt printre instrumentele critice care pot ajuta la asumarea acestor provocări, prin creșterea flexibilității și stabilității sistemelor energetice”, a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X. „Enel X lucrează împreună cu clienții și partenerii săi pentru a oferi soluții adaptate la nevoile lor specifice, cu scopul de a genera valoare pentru clienți, de care să beneficieze și rețeaua”.

Enel X a fost selectat de Con Edison în cadrul Programului pentru Cartierele Brooklyn-Queens¹, al companiei energetice din New York, care lucrează cu clienții săi pentru a-i ajuta să-și gestioneze consumul și modul în care utilizează energia. Acest program și implementarea de soluții, cum ar fi proiectul de stocare cu ajutorul bateriilor din Gateway Center, au permis companiei Con Edison să amâne lucrări costisitoare de modernizare a infrastructurii. Printr-un contract de închiriere cu Related, Enel X și Related au instalat și conectat sistemul de stocare la rețeaua electrică a Con Edison. Proiectarea sistemului permite o relație directă între resursa de energie stocată în baterii a Enel X și Con Edison, simplificând în același timp tranzacția de închiriere din perspectiva imobiliară, prin eliminarea complexităților managementului energiei și a participării chiriașului în structură. Această nouă structură imobiliară de leasing a spațiului, care este ușor de replicat, ar putea fi exploatată pentru a ajuta la realizarea multor obiective în domeniul energiei și al sustenabilității ale statului și ale orașului New York, acolo unde companiile de real-estate comercial reprezintă parteneri necesari.

Enel X battery storage

„Soluțiile sustenabile care susțin cererea în creștere de energie din marile piețe urbane, așa cum este orașul New York, care aduc beneficii comunităților locale, sunt mai importante ca niciodată”, a spus Luke Falk, vicepreședinte al Related Companies. „Inovăm în practicile sustenabile de construcție de zeci de ani și am investit în sustenabilitate în East New York de mai bine de 15 ani, prin deschiderea în 2002 Gateway Center, certificat LEED² Silver și integrând instalații solare de capacitate mare în cartier. Am văzut oportunitatea unei instalații de depozitare la fața locului și suntem încântați că ne-am asociat cu Enel X pentru a aduce o soluție de energie curată care va îmbunătăți fiabilitatea energetică în comunitate”.

Până în prezent, proiectul Gateway Center a livrat peste 100 MWh de energie electrică stocată în baterii către la rețeaua locală, oferind suport în perioadele cu vârf de consum. De asemenea, sistemul ajută la reducerea emisiilor, prin limitarea necesității de a produce mai multă energie electrică care generează dioxid de carbon în perioadele cu cerere ridicată.

Sistemul de baterii litiu-ion este proiectat pentru a satisface cerințele stricte de siguranță ale departamentului de pompieri din New York și este una dintre cele mai bune soluții de baterii depozitate în containere. Precision Renewables, un afiliat al Related Companies, a supravegheat instalarea sistemului alături de Enel X.

În 2018, guvernatorul din New York, Andrew M. Cuomo, a anunțat ca obiectiv implementarea unei capacități de 3.000 MW de stocare a energiei până în 2030, pentru a crea un sistem energetic mai curat, mai divers și mai rezistent. În New York, Enel X are în prezent 16 proiecte de stocare a energiei la clienți, inclusiv un proiect solar + stocare care oferă servicii multiple care permit gestionarea cererii, aduc economii de costuri pentru consumatori și sprijină rețeaua.

Proiectele Enel X existente în New York includ micro-rețeaua de energie electrică solară împreună cu stocare la Marcus Garvey Apartments din Brooklyn, precum și sitemele de stocare și programele de echilibrare a rețelelor prin managementul consumuluipentru o serie de proprietăți deținute de grupul imobiliar Glenwood Management. La fel ca toate implementările de stocare ale Enel X, proiectul de la Gateway Center va folosi software-ul de optimizare Distributed Energy Resources (DER) de la Enel X și capacitățile sale unice pentru a maximiza potențialul de câștig prin intermediul mai multor opțiuni³.

Related este de mult timp lider în dezvoltarea durabilă în toate clasele de active imobiliare, de la locuințe accesibile până la proiecte comerciale și de retail. Firma a dezvoltat una dintre primele clădiri rezidențiale certificate LEED din țară, Tribeca Green din Battery Park City, în New York, și prima clădire rezidențială certificată LEED din Chicago, 340 on the Park. Prima fază a Hudson Yards a primit recent certificarea LEED Neighborhood Development Gold și primul turn comercial al dezvoltării, 10 Hudson Yards nu numai că au obținut statutul de LEED Platinum, dar este una dintre cele mai eficiente energetic clădiri comerciale din New York. Se estimează că o primă micro-rețea de acest tip alimentată de două centrale de cogenerare va reduce emisiile anuale de gaze cu efect de seră cu 25.000 tone metrice, în timp ce 10 milioane de galoane de apă de ploaie vor fi colectate în fiecare an pe proprietate. Eforturile Related și ale partenerilor săi strategici, KSW Mechanicals și Precision Renewables, au dus la mai mult de 130 MW de instalații solare, inclusiv instalații de peste 35 MW pe acoperișuri, precum 529 West 29th și complexe de retail și rezidențiale de la Gateway Center și Gateway Elton în East New York.

¹ Cunoscut și sub numele Programul de Management al Cererii Brooklyn-Queens (BQDM).
² Leadership in Energy and Environmental Design (Leadership în Energie și Design de Mediu) este unul dintre cele mai cunoscute programe de certificare a clădirilor verzi utilizat în întreaga lume.
³ Include capacitatea de răspuns la cerere, nivelarea vârfurilor de consum, managementul cererii etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *