Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Elevii Liceului V.Harnaj constientizeaza efectele violentei

verbale, fizice si psihice

În cadrul campaniei "Fii inteligent, nu fi violent!" Liceul V.Harnaj a organizat recent un seminar pe tema combaterii violentei.

Alaturi de elevi, au analizat efectele violentei verbale fizice si psihice: psihologul si conducerea liceului; directorul General al Politiei Capitalei – Marian Tutilescu; reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti – Simona Craciun, Mihaela Florescu si Maria Munteluta; reprezentanti ai companiei SIVECO Romania.

Tuturor celor prezenti, elevii le-au facut o frumoasa surpriza, prin interpretarea imnului hip-hop creat special pentru acest proiect ( disponibil si pe www.stopviolentainscoli.ro)

"Fii inteligent, nu fi violent!" este o campanie de informare si responsabilizare pentru Non-Violenta în Scoli ce se adreseaza elevilor din învatamântul preuniversitar, cadrelor didactice si nu în ultimul rând parintilor propunându-si sa reduca violenta în unitatile de învatamânt.

Ca o modalitate de canalizare a energiei elevilor într-un mod constructiv, în cadrul acestei campanii, Politia Capitalei si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu SIVECO Romania organizeaza Olimpiadele inteligentei, având ca scop descoperirea, promovarea si incurajarea talentelor si performantelor elevilor, in domenii de activitate extra-scolara. Participarea la una din sectiunile de: fotografie, modelims -inventica, creatie publicitara, jurnalism, creatie vestimentara, creatie literara (proza, poezie) stimuleaza elevii la castigarea de premii in valoare de 10 000 Euro.

Participant activ în procesul de informatizare al scolii românesti si initiator a numeroase actiuni educationale SIVECO România contribuie în mod semnificativ la sporirea accesului egal la educatie si informare.

De altfel, cresterea nivelului general de cunostinte IT în rândul cadrelor didactice si elevilor conduce nu numai la usurarea procesului de învatare, ci si la stimularea creativitatii si competitiei, a înclinatiilor si elementelor pozitive ale personalitatii elevilor contribuind efectiv la formarea unei puternice motivatii pentru studiu.

"Scoala, strada, familia sunt la fel de importante pentru formarea unui tânar, de aceea noua ne pasa ce se întâmpla în scoala si în afara laboratorului de informatica. Avem convingerea ca violenta este un reflex al lipsei de educatie si de informare. De aceea, am sprijinit, ne-am implicat si am demarat de-a lungul timpului o serie de initiative educationale, menite sa îmbunatateasca calitatea actului de instruire, sa stimuleze interesul si participarea tuturor celor implicati în procesul instructiv formativ la pregatirea tinerei generatii ca element activ al vietii sociale" decalara Irina Socol, Director General al SIVECO România.

Initiativa SIVECO România de a se implica si a sprijini financiar acesta campanie continua cu:
– o întalnire a elevilor liceului "Benjamin Franklin" cu Criminalistul Sef al Politiei Capitalei;
– marsul "Fii inteligent, nu fi violent!" (pe 1 Iunie 2006) unde vor participa peste 1000 de elevi din scolile si liceele bucurestene;
– Gala Premiilor "Fii inteligent, nu fi violent!" – pe 10 iunie, la Palatul Copiilor din Bucuresti.

Bucuresti, 23.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *