free download 78 travel guides written by experts

ECDL ROMANIA alaturi de Fundatia ECDL sustine strategia i2010

 in demersul pentru accelerarea cresterii economice

Fundatia ECDL sustine strategia i2010 – o Societate Informationala Europeana pentru crestere economica si ocupare a fortei de munca. ECDL foloseste acum logo-ul i2010 – ca o recunoastere de catre Comisia Europeana pe care ECDL a avut-o si continua sa o aiba la strategia i2010.

Fundatia ECDL colaboreaza cu guverne din toata lumea si are peste 8 milioane de candidati inscrisi in programele sale de succes.

Conform raportului semestrial i2010 publicat de Comisia Europeana in Aprilie 2008, aproape 4 din 5 companii din Europa au o conexiune de mare viteza si 58% din serviciile publice de baza au acces la Internet, indicand faptul ca tehnologia informatiei si comunicarii reprezinta un stimulent major al cresterii economice in Europa. 

Strategia UE i2010 are ca scop asigurarea ca toti cetatenii Europei pot profita de beneficiile IT & C in viata de zi cu zi. Competentele de operare PC reprezinta o componenta cheie a strategiei i2010 care va permite europenilor sa acceseze servicii publice si comerciale online si care sporeste oportunitatile de angajare. Cu toate acestea, 73% din populatia tarii noastre nu are nici macar abilitatile de baza necesare pentru utilizarea Internetului si se confrunta cu amenintarea excluderii din Societatea Informationala, Romania aflandu-se pe ultimul loc in clasamentul pe tari europene la mica distanta de Bulgaria. 
 
Programele nationale de reforma in domeniul IT & C ar trebui sa includa proiecte de training pentru dobandirea competentelor de operare PC care vor sprijini implementarea solutiilor IT & C in sectorul public si privat.  Pe termen lung, utilizarea IT & C  va contribui la castiguri eficiente pentru intreaga economie, care in schimb vor oferi un fundament solid pentru dezvoltarea unei societati informationale omogene. Beneficiile unei societati informationale omogene pentru economia UE sunt in prezent estimate la €85 miliarde in 5 ani. Pentru aceasta, trebuie sa investim in oameni si in competentele de operare PC acum.

Fundatia ECDL si ECDL ROMANIA cred ca guvernele si societatea civica sunt responsabile pentru accesul cetatenilor la societatea informationala prin furnizarea de training, in special grupurilor marginalizate. ECDL, acceptat in multe tari ca standard recunoscut pentru competentele de operare PC, ofera abilitatile actuale necesare pentru ca oamenii sa se implice activ in societatea informationala. Calificarea tuturor cetatenilor in vederea dobandirii abilitatilor de operare PC reprezinta un imperativ economic, social si politic. Suntem mandri sa folosim logo-ul i2010 in comunicatele noastre publice pentru a disemina acest mesaj.

Bucuresti, 15.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *