free download 78 travel guides written by experts

Bombardier Transportation caştiga un contract de 94 milioane de euro

pentru livrarea a 30 de vehicule feroviare usoare – FLEXITY catre municipalitatea din Bursa, Turcia

Noi vehicule de mare capacitate pentru Bursa, al IV-lea oraş al ţării şi prima capitală a Imperiului Otoman

Bombardier Transportation anunţă câştigarea unui nou contract pentru furnizarea a 30 de vehicule FLEXITY Swift cu podea înaltă către municipalitatea metropolitană din oraşul Bursa, Turcia. Comanda este evaluată la aproximativ 94 milioane de euro (138 milioane USD) şi include livrare de piese de schimb. Este previzionată şi o opţiune pentru un număr adiţional de 28 de vehicule.  

Vehiculele FLEXITY Swift vor fi construite la fabrica Bombardier din Bautzen, Germania. Boghiurile vor fi livrate de către fabrica Bombardier din Siegen iar echipamentul electric va fi furnizat de către fabrica din Mannheim (Germania). Livrarea este anticipată să înceapă în cea de-a doua jumătate a lui 2010. Toate vehiculele trebuie livrate în 900 de zile de la data contractării.

“Această nouă comandă reafirmă rolul noastru ca şi producători de vârf în tramvaie şi vehicule feroviare uşoare, în Turcia”, a declarat Birol Altan, Director General Bombardier Transportation, Turcia. “Suntem mândrii să furnizăm tehnologia noastră cu capacităţi dovedite pentru a susţine operatorul BursaRay în a oferi mijloace de transport de viitor, ce au o mare capacitate şi sunt sustenabile”, a adăugat acesta.

Grego Peters, Peşedintele Diviziei de Vehicule Feroviare Uşoare a Bombardier Transportation a declarat: “Acest tip de vehicul este bazat pe tehnologia noastră matură şi fiabilă – conceptul FLEXITY şi întruneşte cele mai înalte standarde referitoare la siguranţa pasagerilor, comfortul acestora şi uşurinţa întreţinerii vehiculelor. Noua comandă pentru Bursa duce mai departe succesul familiei FLEXITY Swift cu un total de 813 vehicule comandate până acum.”

Vehiculele vor funcţiona pe sistemul existent de linii din Bursa precum şi pe noile extensii. Bazate pe soluţia recent prezentată – FLEXITY Swift in Frankfurt/Main, Germania, noile vehicule cu podea înaltă pentru oraşul Bursa sunt bi-direcţionale, au 28 metrii lungime şi 2.65 metrii lăţime. Acestea oferă o capacitate de maxim 287 pasageri din care 60 pe scaune. Comfortul călătoriei este asigurat de aerul condiţionat din interior precum şi de zonele spaţioase cu utilizări multiple. Vehiculele FLEXITY Swift sunt echipate cu sistemul de propulsie şi control BOMBARDIER MITRAC pentru o performanţă susţinută dar şi pentru cel mai înalt nivel de eficienţă energetică.

Soluţiile Bombardier pentru vehicule feroviare usoare sunt deja profitabile în numeroase oraşe de pe glob cum ar fi Istanbul şi Izmir (Turcia), Stockholm (Suedia), Cologne (Germania), Minneapolis (SUA) şi Rotterdam (Olanda).

Bucuresti, 15.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *